Auran matkailuneuvonta

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383
32200 Loimaa
+358 2 763 7700
Auran kunta sijaitsee keskellä idyllistä Aurajoen kansallismaisemaa. Auran keskustaan kannattaa poiketa nauttimaan kuppi kahvia Auranmaan Leivän myymälässä, ostaa herkullisia lihatuotteita Auran Palvituotteesta ja samalla käydä tarkistamassa Auran Aarteiden kirpputorilöydöt.

Jymy-jäätelöä löydät paikallisen Aurantori K-marketin pakastealtaasta. Jymy jäätelö on uusi, lisäaineeton, puhdas ja parhaista raaka-aineista valmistettu täysin suomalainen luomuherkku, jota valmistetaan Aurassa.

Koskipirtti ja Museotalo esittelevät Lauri Jäntin talonpoikaiskokoelmaa ja tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen elämyksen Aurajokilaaksossa. Koskipirtti edustaa aitoa talonpoikaista rakennuskulttuuria 1860-luvulta. Koskipirtissä kävijä kokee aikamatkan talonpoikaiseen työympäristöön ja kuulee talon historiaa.

Veräjänkorvan museo on yksityinen museo, joka on auki sopimuksen mukaan. Museossa on esillä n. 3000 esinettä eri vuosikymmenten mukaan kalustetuissa huoneissa. Museo on perustettu 1971 ja se toimii Veräjänkorvan talon vanhoissa pää- ja sivurakennuksissa, Lahdon kylässä.

Kesäkahvila Prunkkalan Poikettava toimii entisessä lainamakasiinissa kirkon vieressä. Rakennus valmistui 1816 ja sitä laajennettiin 1897. Jokakesäiseen ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, runo- ja lauluillat.