Loimaan seutukunnan matkailuneuvontapiste

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383
32200 Loimaa
+358 2 7637 7018
Mitä kulttuuria muka maalla voisi olla? Maalla voit nähdä metsää enemmän ja kokea muutakin kuin pellon vienon tuoksun. Älä pingota, rynni maalle. Vapauta sisäinen lapsesi, avaa tukka, takki ja tunne luonnon kutsu. Tule, tutustu ja hämmästy!

Koe kesäillan huumaa maaseudulla, pirskahtelevan pirteää, raikasta ja kukkeaa. Aloita golfaamalla, tunnetustihan maalla svingi on vireämpää ja viheriö vehreämpää. Huumaannu varikkoalueen tunnelmasta ja palaneen kumin katkusta, olipa unelmissasi olla huippukuski tai pirtsakka kisapimu Alastaron moottoriradalta löytyvät tähän täydelliset puitteet.

Useat kesäteatterit kutsuvat kesäkulkijaa. Jos olet enempi kiinnostunut liikunnallisesta tekemisestä ja haluat ottaa lähikontaktia, silloin ovat tanssilavat sinua varten. Ei muuta kuin kannat kattoon ja anna mennä!

Maalla tapahtuu, ota oppia, huvittele ja nauti rennonletkeästä tunnelmasta! Elävien torien ja Valasrannan tanssileirin lisäksi voit löytää itsesi Kosken Kohauksesta, Loimaan Rompepäiviltä tai juhlimasta sadonkorjuuta Köyrimarkkinoilla. Laita lippa vinoon ja lähde mukaan Superpesis-leirin tunnelmaan ja hei, ethän unohda OKRAa - sitä oikeaa maatalousnäyttelyä.

Kultturelli kokemus, eikun taidemuseoon niin kuin olisit jo! Jos et koe olevasi Da Vinci mene nauttimaan toisten kätten töistä, vaikkapa Oripäähän Syrjämän ateljeekoti Villa Villeen tai Tl. Koskelle Yrjö Liipolan Taidemuseoon. Loimaalla voit suunnistaa Alpo Jaakkolan patsaspuistoon ja poiketa Loimaan Taidetalossa. Vietä kultturelli päivä tai pari, sillä silmänruokaa on maalla runsaasti, rohkeasti vain tiirailemaan tarjontaa. Pysähdy aistimaan!

Lapsuuden kesä, ennen pujotettiin metsämansikoita heinänkorteen ja annettiin vasikan nuolla sormia. Lähde maalle jos haluat hankkia samankaltaisia muistoja. Suomen maatalousmuseo Sarassa voit haistella menneitä aikoja ja tutustua vanhan ajan työkaluihin, pihamaalla pääset rapsuttelemaan lampaita ja katsomaan kanojen kuopsutusta. Kaksisataa muuta eläintä odottelee huomiotasi luonnonmukaisella Kanniston kotieläintilalla.

Kesäkassiisi löydät uniikkeja, luonnonmateriaaleista valmistettuja leluja pienestä Mustikkatassusta. Väliviilennykset ja suun makiaksi saat Isontuvan Jäätelötilalla. Kesällä kun ei käydä koulua, biologian tietämystään voi oivasti kasvattaa Luontokapinetissa. Hanki muistoja!

Voimaannu vihreästä, lähde samoilemaan ja kiertelemään retkeilyreitistöjä vaikkapa Harjureitille tai Kuhankuonolle, tuntemaan havumetsän ja suon tuoksu. Huido ja laita offia, huoli pois et eksy, sillä reitit ovat merkittyjä ja huollettuja. Levähdä laavulla, keitä nokipannukahvit makkaraa grillatessa. Pyöräile kurvit suoriksi Hämeen Härkätiellä tai anna melan heilua mainioilla melontareiteillä. Liiku luonnossa!

Sujuvaa shoppailua, kurvaile parhaille mestoille. Virtaa koneeseen saat maalla tuotetusta superfoodista. Hanki luomua Riihipuodista, ekologisesti tuotettua lähiruokaa Hyvvvää puodista ja tee loistokaupat kaupungin kokoisessa Kauppalassa. Jokaiselle löytyy jotakin, mielit sitten uutta päällepantavaa tai kättä pidempää käsityötä ja käyttötarviketta.

Kaipaatko löylytystä? Peppu ja pellava, järvi ja lutakko, saunakiulu ja kurjenlento. Aitoa rehtiä suomalaista puhtautta puukiukaan kihahdusta ja löylyn lämpöä tavoitat lukuisista pitäjistä. Hiki pintaan, täältä pesee!

Viivy vielä hetki! Aina ei voi eikä huvita yöpyä omissa lakanoissa. Mikäs sen mukavampaa kuin pujahtaa muiden mankeloimiin lakanoihin? Hyödynnä maaseudun matkailu- ja majoituspalvelut. Kuu valaisee pellot ja pientareet, käki kukkuu. Ajatuksissa aamu, linnunlaulu ja valmis tuhtipala, oi onni ja autuus. Hyvää yötä!