Kemiönsaaren matkailuneuvonta

Villa Lande, Kemiö
Räpylä, Taalintehdas
Kasnäsin satama
+358 2 426 0170

Lisätietoja

Suomen suurin merisaari tarjoaa luontoa ja kulttuuria moneen makuun.

Pohjoismaiden korkein majakka Bengtskär kohoaa uljaana, Suomen ainoa näkyvä vuorovesi virtaa Strömman kanavalla ja portti Saaristomerelle avautuu Kasnäsissa. Lyhyen venematkan päässä pääsaaresta on Rosalan viikinkikeskus, jossa voi aikamatkata viikinkiajalle. Sieltä voi jatkaa joko Bengtskäriin tai Högsåran saarelle, jossa paikallisia herkkuja tarjoilee Farmors café sekä Rumpan bar.

Taalintehtaan historiallinen ruukkikylä meren rannalla on tunnettu Baltic Jazz -festivaalista, vilkkaasta torielämästä sekä ainutlaatuisesta ruukkimiljööstä. Örön linnakesaari keskellä Saaristomeren kansallispuistoa on upea käyntikohde luonnosta ja sotahistoriasta kiinnostuneille. Saarella on tarjolla hotellitason majoitusta, vaellusreittejä sekä herkullista ruokaa. Kulttuurikeskus Sagalundissa historia kohtaa nykyajan aikuisia ja lapsia puhuttelevalla tavalla. Urheilusta kiinnostuneet suuntaavat Uppgårdin jalkapallogolfradalle, jossa voi pelata 18-reikäisellä radalla. Perinteisen golfin ystävät taituroivat Bjärkas Golfissa. Lapsiperheiden suosikkeja ovat saaren lukuisat upeat uimarannat.

Kemiönsaarella kartanot ja muut vanhat ympäristöt muuntautuvat ravintoloiksi, gallerioiksi ja konserttisaleiksi Kemiönsaaren Musiikkijuhlien aikaan.

Söderlångvikin museo ja kartano omenatarhoineen on täydellinen retkikohde lähietäisyydellä. Westersin puutarhassa voi nauttia musiikista ja luomuruoasta, ja Storfinnhova gårdissa voi vaikka puhdistautua maanalaisessa savusaunassa. 1600-luvulta olevassa Westankärrin kartanossa kasvatetaan lampaita, myydään luomutuotteita ja järjestetään kulttuuriohjelmaa.

Kemiönsaarella on nähtävää ja koettavaa useammaksi kuin yhdeksi päiväksi. Siksi kannattaakin yöpyä joko leirintäalueella, hotellissa tai jossakin lukuisista hienoista merenrantamökeistä.

Lisätietoja