Oripää, matkailuneuvonta

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383
32200 Loimaa
+358 2 763 7700
Oripäässä on oivalliset mahdollisuu­det reippailla luonnossa. Harjureitillä on tarjolla eripituisia reittejä kunnon ja innostuksen mukaan ja yhteydet Aura­joen alkulähteille sekä Kuhankuonolle.

La­tuverkoston pituus on 28 kilometriä, josta 14 kilometriä on valaistua latua. Harjureitil­tä avautuu komeat maisemat, joita kannat­taa pysähtyä ihastelemaan.

Oripäässä on peräti kaksi Myllylähdettä: toinen Harjureitin varrella Juvankoskella ja toinen Myllykylässä, joka lukeutuu Pohjoismaiden suurimpiin lähteisiin. Molemmilla lähteil­lä pääsee tutustumaan viehättävään lähde­luontoon. Juvankoskella on Myllytupa, jos­sa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia tai vaik­ka yöpyä. Myllykylän Myllylähteeseen voi pulahtaa uimaan ja halutessaan voi vara­ta Lähteentuvan saunomista tai illanviettoa varten.

Keskellä Oripäätä on tuulahdus Italiasta: taiteilija Viljo Syrjämän rakentama ateljeekoti Villa Ville, jonka esi­kuvana oli italialainen San Mar­con luostari. Nykyään Syrjämän ateljeekoti on ainutlaatuinen mu­seo pilareineen, maalauksineen ja holvikaarineen.

Oripäästä löydät myös Varsinais-Suomen ainoan henkilöhistoriallisen museon Hartmannin mökin.

Oripään Shell on paikkakuntalaisten olohuone, joka tarjoaa kahvia ja pientä purtavaa.

Oripäässä on Turun lentokerho ry:n ylläpitämä lentokenttä. Kentäl­lä on kesäisin vilkasta purje- ja moottorilentotoimintaa.

Joka toinen vuosi järjestettävä OKRA-maatalousnäyttely on seutukunnan suurin yleisötapahtuma, joka kerää näytteilleasettajia ja -vieraita ammattiryhmänsä joka saralta ulkomaita myöden.

Tervetuloa Oripäähän!

Asiasanat: