Ruissalon saari

20100 Turku
Ruissalon saari Turun edustalla tunnetaan sekä luonto- että kulttuurisaarena.

Ainutlaatuisen luontonsa ja kulttuurihistoriansa ansiosta mielenkiintoinen Ruissalon saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Entiselle Turun linnan hovin metsästyssaarelle pääsee helposti maitse tai meritse.

Ruissalon tammimetsät, 1800-luvun pitsihuvilat, Ruissalon kylpylä, Kansanpuisto, Ruisrock, Honkapirtin hernekeitto ja Kasvitieteellinen puutarha ovat tehneet saaresta maankuulun. Hyvät pyörätiet ja mukavat etäisyydet houkuttelevat fillarin selkään. Rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto peltoineen ja puutarhoineen saavat matkailijan rakastumaan Ruissaloon jo ensinäkemältä.

Majoittua voit Saaronniemessä, saaren uloimmassa kärjessä, jossa sijaitsee leirintäalue Ruissalo Camping. Matkalaista palvelevat hyvinvarustettu asuntovaunualue, uimaranta, grillauspaikat, upouusi sauna, minimarket, sisämajoitustilat ja huoltorakennuksien erilaiset mukavuudet lämpimistä suihkuista pyykinpesutiloihin. Minigolf-, lento-, sulka- ja koripallokentät, kuntoreitti, lasten leikkipaikat ja kahvila-ravintola täyttävät vaativammankin matkalaisen toiveet. Talviaikaan upeasta uudesta saunasta voi pulahtaa avannon virkistävään viileyteen.

Kartta

Osta verkkokaupasta

Picnic Ruissalossa

Ainutlaatuisen luontonsa ja kulttuurihistoriansa ansiosta mielenkiintoinen Ruissalon saari sijaitsee aivan Turun edustalla. Entiselle Turun linnan hovin metsästyssaarelle pääsee helposti maitse tai meritse.

Vuokraa pyörä Visit Turun matkailuneuvonnasta ja aja Ruissalon läpi saaren päädyssä sijaitsevalle Camping alueelle, 13 km keskustasta, tai ota bussi nro 8 keskustasta, joka ajaa suoraan Ruissalon läpi.
Camping alueen kahvilasta saat valmiiksi pakatun piknikkorisi.

Piknik Ruissalossa

Hinnat:

  • Bussilla (suppeampi piknikkori), 36 €, sis. bussiliput, piknikkori.
  • Bussilla (laajempi piknikkori), 41 €, sis. bussiliput, piknikkori.
  • Pyörällä (suppeampi piknikkori), 67 €, sis. pyörän vuokra, piknikkori.
  • Pyörällä (laajempi piknikkori), 72 €, sis. pyörän vuokra, piknikkori.
  • Suppeampi piknikkori sis: reppu, kahvi tai tee x2, vesipullo x2, täytetty sämpylä x2, pieni makea tai hedelmä x2, serviettejä sekä "take away" kahvi tai tee Villa Saarosta.
  • Laajempi piknikkori sis: reppu, vesipullo x2,  täytetty sämpylä x2, makkara x4, serviettejä, ruokailuvälineet, ketsuppi, sinappi, kanaa 500g sekä polttopuut.