Finlands Lantbruksmuseum Sarka - Turistinformation

Vanhankirkontie 383
32200 Loimaa
+358 2 7637 7018

Tilläggsinformation

Kultur på landet – finns det sådant? På landet kan du se mer än skog och även uppleva annat än en svag doft av åker. Koppla av och skynda dig till landet. Frigör ditt inre barn, släpp loss, relaxa och hör när naturen kallar. Kom, se och bli förvånad!

Upplev sommarkvällens rus på landsbygden, sprudlande piggt, fräscht och blomstrande. Börja med att golfa. Alla vet ju att svingen är skarpare och greenen grönare på landet. Låt dig hänföras av stämningen i depåområdet och lukten av bränt gummi. Oavsett om du drömmer om att bli en toppförare eller en käck rallytjej så kan drömmarna gå i uppfyllelse på Alastaro motorbana.

Ett flertal sommarteatrar bjuder på underhållning för sommargästerna. Om du är mer intresserad av att röra på dig och vill ha närkontakt är dansbanorna stället för dig. Slå klackarna i taket och släpp loss!

På landet händer det. Dra lärdom, roa dig och njut av den avspända och glada stämningen! Förutom livfulla torg och Valasrantas dansläger kan du besöka sommarevenemanget Kosken Kohaus, loppmarknaden Loimaan Rompepäivät eller skördemarknaden Köyrimarkkinat. Sätt mössan på sned och kom och upplev stämningen på Superpesis-lägret. Du glömmer väl inte heller OKRA – den riktiga lantbruksutställningen.

En kulturell upplevelse – skynda dig till konstmuseet! Om du inte anser dig vara Da Vinci kan du njuta av andras konstverk, till exempel i Oripää där du hittar Syrjämän ateljeekoti Villa Ville eller Tl. Koski Yrjö Liipolas Konstmuseum. I Loimaa kan du besöka Alpo Jaakkolas statypark och titta in i konsthuset Loimaan Taidetalo. Satsa på en kulturell dag eller två. På landet finns det mycket att se så det är bara att kolla in utbudet. Stanna upp och använd alla sinnen!

Barndomssomrarna då man trädde smultron på ett grässtrå och lät kalvarna slicka fingrarna. Kom till landet om du vill skaffa likadana minnen. I Finlands Lantbruksmuseum Sarka kan du ana förgångna tider och lära dig mer om gamla verktyg. På gården kan du kela med fåren och titta på hönsen som sprätter. Två hundra andra djur väntar på att få din uppmärksamhet på ekologiska Kannisto lantgård.

I den lilla butiken Mustikkatassu hittar du unika leksaker tillverkade av naturmaterial. När du vill svalka dig och äta något gott ska du styra stegen till glassparadiset Isontuvan Jäätelötila. På sommaren när är skolan stängd kan man utöka sina biologikunskaper i Luontokapinetti. Skaffa dig minnen!

Låt grönskan ge dig ny kraft, bege dig ut på vandringslederna, till exempel Harjureitti eller Kuhankuono, där du kan känna doften av barrskog och torvmark.  Fäkta med armarna och kom ihåg myggmedel. Du behöver inte oroa dig för att gå vilse, eftersom rutterna är märkta och välskötta. Vila i ett vindskydd, koka kaffe över öppen eld med du steker korv. Ta en cykeltur längs Tavastlands oxväg (Hämeen Härkätie) eller låt paddeln arbeta längs de utsökta kanotrutterna. Rör dig i naturen!

Smidig shopping, sväng in till de bästa ställena. Ny energi får du av superfood som producerats på landet. Köp ekologisk mat i Riihipuoti, ekologiskt framställd närmat i Hyvvvää puoti och fynda i Kauppala som är stor som en stad. Det finns något för alla oberoende av om du vill utöka garderoben eller behöver handarbete eller bruksmaterial.

Vill du ha det hett om öronen? Stjärt och linne, insjö och göl, stäva och flygande tranor. Äkta okonstlad finsk renhet, pysandet och värmen i en vedeldad bastu hittar du i de många socknarna. Här blir det svettigt!

Stanna ännu en stund! Varje natt kan och vill man inte sova i den egna sängen. Vad är skönare än att slinka in mellan andras slätmanglade lakan? Utnyttja turist- och logitjänsterna på landsbygden. Månen lyser upp fält och dikesrenar, göken gal. Du ser fram emot att vakna till fågelsång och en väntande stadig frukost. Vilken lycka! God natt!

Tilläggsinformation