Golfbanor

Golfbanor i Åbo

Aura Golf
Banan är belägen i Runsala nationalpark i Åbo. Banan på championshipnivå var värd för de europeiska amatörtävlingarna år 1994 och de europeiska seniormästerskapstävlingarna år 1997. Det unika landskapet som omges av stora ekar erbjuder imponerande ramar för golfspel.
• Vägbeskrivning: 9 km från centrum till ön Runsala. Följ vägskyltarna för campingområdet.

 

Harjattula Golf & Country Club
Harjattula golfbana är en 18-hålsbana på championshipnivå, och den ligger i ett landskap med varierande natur. Längden mätt på klubbtee är 5885 m. Banan har övningsområden för långa slag, pitch, chip och putt. På området finns en restaurang med A-rättigheter och proshop. Inkvarteringslokaliteterna finns i Harjattula gård och i stugor. Golfbanan har en egen båthamn.
• Vägbeskrivning: Golfbanan ligger vid havet på ön Kakskerta ca 22 km från Åbo centrum.

 

Hirvensalon Golf - Pay & Play
Allemansgolfbana - Pay & Play - på ön Hirvensalo nära Åbo centrum! En 16-hålsbana för hela familjen. - Gamla Kakskertavägen (Syvälahtivägen), 20900 Åbo

Golfbanor i omnejden

Archipelagia Golf Club, Pargas / Tfn. +358 (0)2 4582001
Archipelagia Golf Club, ArGC, bildades 1980 och golfbanans nio första hål anlades 1988. År 2000 fick banan ytterligare nio hål och den är nu en 18-hålsbana med full längd. Arkitekten Kosti Kuronen har planerat banan som är både utmanande och varierande. Det sydliga läget i skärgården garanterar att spelsäsongen är en av de längsta i landet.
• Vägbeskrivning: Skärgårdsvägen till Pargas ca 25 km. Följ vägskyltarna utanför Pargas stad.

Aurinko Golf, Vengatie 58, Nådendal, Tfn. +358 (0)20 7545900

Bjärkas Golf, Västanfjärdsväge 655, 25840 Nivelax,
Tfn. +358 (0)440 184653
Bjärkas Golf är beläget i Västanfjärd, på natursköna Kimitoön. Vill du pröva på golf för första gången? Är du en erfaren spelare, junior eller senior, här finner du din egen plats på vår golfbana. Kom och upplev vad den fascinerande golfvärlden har ett ge dig!!! Hos oss börjar golfsäsongen redan i april och slutar i november.

Kultaranta Golf, Särkänsalmentie 178, Nådendal
Jouni Kankaanpää, Host, mobile +358 (0)40 5583158

Loimijoki Golf. Ypäjä
Loimijoki Golf är ett golfsällskap som är verksamt inom Loimaa och Forssa ekonomiområde. Sällskapet har varit medlem i Finlands Golfförbund från år 1991. Loimijoki Golfs hembana finns i Ypäjä, på stranden till ån Loimijoki. Banan är en 18-hålsbana med en range för övningar samt platser för övning av närspel. Banan är färdigbyggd, men den förbättras och vidareutvecklas ännu. I klubbhuset finns restaurang och proshop.
• Vägbeskrivning: 3 km från Ypäjä kyrka.

Meri-Teijo Golf, Tykö / Tfn. +358 (0)2 7363955
Banan ligger naturskönt i en bäckdal nära havet och har planerats av Jan Söderholm och Pekka Sivula. Banan är en 18-hålsbana som är i gott skick redan från tidigt på våren till sent på hösten. Säsongen på Meri-Teijo Golf är den längsta i Finland. Banan erbjuder möjlighet att avlägga green card, och sålunda är nybörjare också välkomna. De som önskar kan delta i golfkurser.
• Vägbeskrivning: Från Åbo till Salo och vidare 25 km till Bjärnå och Tykö.

Salo GolfSalo / Tfn. +358 (0)2 7317321, 7338553
Salo Golf har en parkliknande bana. Banans sand- och vattenhinder förutsätter ett koncentrerat spel. Övningsmöjligheter: range, putt, pitch, par 3. Banan är välutrustad med proshop, restaurang med A-rättigheter samt bastu och dusch.
• Vägbeskrivning: Salo idrottspark, nära centrum.

Wiurila Golf & Country Club, Halikko
Tfn. +358 (0)2 7278100
Wiurila Golf & Country Club ligger i ett 92 hektar stort naturskönt område. De vackra byggnader som banan omger har ritats av C.L. Engel. På området finns en stor driving range samt övningsgreener och -bunker som är öppna för alla. Golfspelarna kan njuta av en böljande och varierande terräng samt en vacker herrgårdsmiljö. Det frodiga och artrika trädbeståndet på Wiurila golfbana gör på samma gång golfspelet till en verklig naturutflykt.
• Vägbeskrivning: Wiurila Golf & Country Club ligger i Halikko, på markerna till herrgårdarna Wiurila och Vuorentaa, från Åbohållet längs riksettan 5 km före Salo.