Gamla Stortorgets Julmarknad startar väntan på julen i Åbo under följande veckoslut. Vi njuter av en gammaldags julstämning under fyra veckoslut 24−25.11, 1−2.12, 8−9.12 och 15−16.12.2018 kl. 11‒17. Programmet innehåller mycket att uppleva för hela familjen. Som vanligt finns hantverkares produkter av hög kvalitet och juliga läckerheter till salu på torget.

Gamla Stortorgets Julmarknad

  • 24−25.11 kl. 11−17
  • 1−2.12 kl. 11−17
  • 8−9.12 kl. 11−17
  • 15−16.12 kl. 11−17

Det juliga lyckohjulet, som är populärt år efter år, kan spelas vid evenemangets Infopunkt. Det roliga och till och med nostalgiska spelets priser är presentkort till julen, kulturen, motion, hälsa och upplevelser, fribiljetter samt olika priser i form av produkter. Priserna har fåtts som donationer av samarbetspartners från lokalt och annat håll.

Under varje dag av evenemanget spelas marknadsskådespelet, då vi lever i år 1904. Vi tar oss till det förflutna med konstapel Sjöblom, som utreder en granstöld i Samppalinna. Dessutom bör Juselius musiklurs nål hittas samtidigt som man letar efter en vikarie till julgubben för arbetarföreningens samkväm. Många frågor måste få svar innan julfreden utlyses på Brinkkalahusets balkong. Pjäsen är skriven och regisserad av Emmi Louhivuori.

I Julgubbens verkstad finns gott om program under hela evenemanget. Musikprogram, Stjärngossarna och självaste Julgubben med familj skapar en varm julstämning. Under det första veckoslutet svarar Puolalas sånggrupp och Sånggruppen Aura för musiken. I Rådhusets sal uppträder Turun naispoliisilaulajat (Åbo dampolisers kör), den blandade kören Sekakuoro Futuuri och Pikkukitaristit (De små gitarristerna) med konserter. Vi får charmas av cirkus och eldhantering under ledning av Tiuku och Tuisku i deras show för en jul i sinnet och i en hisnande eldshow. Antti Nergs och Markus Nivalas cirkusduo uppträder på Julmarknaden under varje veckoslut.

Evenemanget arrangeras av Föreningen Turun Suurtorin keskiaika ry.

Tilläggsinformation: