Paavo Nurmi Festival on yhtä turkulaista urheilujuhlaa. Urheilun ystäviä hemmotellaan niin Suomen kovatasoisimmilla yleisurheilukisoilla kuin suomen hienoimmalla maratonreitilläkin.

Paavo Nurmi Festivaali -kalenteri 2017

 • 10.6.
  Mehukatti Paavon Sporttipäivä
 • 12.6.
  Paavo Nurmi Junior & Master Games
 • 13.6.
  Paavo Nurmi Games
 • 1.7.
  Paavo Nurmi Marathon

Lisätietoja

Paavo Nurmi on Usain Boltin ja Carl Lewisin ohella ainut yhdeksän olympiakultaa voittanut yleisurheilija maailmassa. Turun oman pojan perinnön vaalimiseksi Turussa järjestetään joka kesä Suomen suurin yleisurheilutapahtuma Paavo Nurmi Festival. Festivaalin kohokohta on yleisurheilukilpailu Paavo Nurmi Games.

Vuonna 2017 Paavo Nurmi Games liittyy osaksi maailmanlaajuista IAAF World Challenge -liigaa ja Turku siten automaattisesti osaksi globaalia yleisurheilukenttää. Kauden aikana huippu-urheilijat kisaavat ympäri maailmaa 14 kilpailussa, joita käydään kaupungeissa kuten Peking, Berliini, Madrid, Melbourne – ja nyt myös Turku.

Paavo Nurmi Games tuo Turkuun satoja kilpailijoita ja täyden katsomon yleisöä. Vuoden 2017 kisoissa tullaan näkemään mm. Rion 2016 olympialaisten finalisteja ja mitalisteja. Maailmanlaajuisesta näkyvyydestä huolimatta suomalaisen yleisön huomio kiinnittyy tietenkin suomalaisiin tähtiin laittamassa kampoihin maailman huipuille.

Osana Paavo Nurmi Festivalia järjestetään Paavo Nurmi Junior & Master Games, joka tuo paikalle paljon nuoria yleisurheilulupauksia – jopa tuplamäärän päätapahtumaan verrattuna. Juniorien rinnalla kisaavat myös 35–100 Master-sarjojen urheilijat. Juniorit ja Masterit kisaavat samoilla suorituspaikoilla kuin ammattilaiset, joten suuren urheilujuhlan tuntu on taattu.

Koko perheen ilmainen Mehukatti Paavon Sporttipäivä puolestaan antaa mahdollisuuden lajikokeiluihin ja leikkimieliseen kisailuun Paavo Nurmen stadionilla.

Paavo Nurmi Marathon

Koko kaupungin valloittava Paavo Nurmi Festivaali saa ansaitsemansa päätöksen, kun 4000 juoksijaa ympäri maailmaa taittaa taivalta legendan jalanjäljillä. Suomen suurimpiin maratontapahtumiin lukeutuva 25-vuotias maraton valtaa Turun keskustan sekä luonnonkauniin Ruissalon saaren 1. heinäkuuta.

Paavo Nurmi Marathon on asettanut tavoitteekseen nousta kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n maratonien pronssitasolle. Se tarkoittaa yhä kansainvälisempää osallistujakaartia sekä kärkijuoksijoiden entistä kovempaa tasoa. Maailman eliitin ohella lähtöviivalle asettuu tuhansia itsensä ylittäjiä kympin, puolimaratonin ja maratonin matkalle.