Visit Turun perinteinen Matkailun Oskari vuodelta 2016 on myönnetty Paavo Nurmi Festivalille. Palkinto on järjestyksessään jo 20. Matkailun Oskari.

Mikä Matkailun Oskari?

Matkailun Oskari on matkailualan palkinto, jonka Visit Turku jakaa vuosittain matkailun ansioituneelle kehittäjälle tai uudistajalle. Ensimmäinen Matkailun Oskari jaettiin vuonna 1987, jolloin sen sai yrittäjä Pentti-Oskari Kangas hyvästä yhteistyöstä matkailuneuvonnan kanssa.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin luovuttaman palkinnon otti vastaan PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

- Arvostamme Matkailun Oskari -huomionosoituksen todella korkealle palkintokaapissamme. Paavo Nurmi -tapahtumatyötä tehdään suurella sydämellä ja tämä on hieno kiitos vuosikymmenten tekemiselle, joka edelleen kasvaa ja kehittyy, Salonen sanoo.

Palkinnon perusteena on pitkäjänteinen työ alueemme suurimman urheilutapahtumakokonaisuuden parissa. Turkulaisen juoksijalegenda Paavo Nurmen kulttuuriperintöä ja nimeä kunnioittavaa tapahtumaperhettä on vuosien ajan kehitetty tavoitteellisesti ja menestyksekkäästi. Vuonna 2017 juhlitaan Paavo Nurmen kilpailujen 60. merkkivuotta ja Paavo Nurmen syntymän 120-vuotisjuhlaa.

Kesäkuun Paavo Nurmi Festival -tapahtumaviikot tavoittavat liikkujia ja urheilijoita kaikilla ikä- ja kuntotasoilla. Paavo Nurmi Festivaliin kuuluvat Paavo Nurmi Gamesin lisäksi Paavo Nurmi Marathon, Paavo Nurmi Koulukiertue, Mehukatti Paavon Sporttipäivä ja Paavo Nurmi Junior / Master Games -tapahtumat. Viime vuonna kokonaisuutta täydensi vielä Paavo Nurmen säätiön ensi kertaa Turussa järjestämä kansainvälinen lääketieteen Paavo Nurmi Symposium.

Myös Turku näkyy maailmalla

Paavo Nurmi Games on noussut kotimaisten yleisurheilutapahtumien kiistattomaan kärkeen. Huipputulosten myötä toteutunut Urheilupuiston kehittäminen on luonut lisää viihtyvyyttä kaupunkialueelle. Myös kilpailun kansainvälinen tunnettuus kasvaa jatkuvasti. Yksi osoitus työn onnistumisesta on Paavo Nurmi Gamesin nousu kansainvälisen yleisurheiluliiton maailmanliigaan IAAF World Challenge -sarjaan viime kesänä.

Kansainvälinen sarja tuo kisoille jatkossa entistä laajemman kansainvälisen medianäkyvyyden, josta Turku saa samalla oman osansa. Uusimpien sopimusten myötä Paavo Nurmi Games näkyy jopa yli 100 maassa tavoittaen suomalaisten lisäksi katsojia Euroopassa, Aasiassa ja Oseaniassa, 32 kielelle selostettuna. Menestyksekäs tapahtumakehittäminen ja -markkinointi nostavat Turun mainetta urheilu- ja tapahtumakaupunkina ja siksi koko Paavo Nurmi Festival taustatahoineen ansaitsee Matkailun Oskari -palkinnon.

- Kansainvälisen tapahtuman merkitystä kaupungin imagolle ja markkinoinnille ei voida väheksyä. Myös kotimaiset matkailijat tulevat alueellemme tapahtumien perässä. Suurimpien tapahtumien media-arvo on Turulle merkittävä markkinointivaltti, sanoo matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.