Rakennusliitto päätti järjestää jäsenilleen ja näiden perheenjäsenille toteutettavat Rakennusliiton kesäpäivät Turussa 15.–17.6.2018. Kesäpäivät on 3000 osallistujan suurtapahtuma, joka kiertää kahden vuoden välein eri puolilla Suomea.

Rakennusliitto on vuonna 1924 perustettu noin 80 000 jäsenen SAK:lainen ammattiliitto, jonka jäsenkunta muodostuu rakennus-, rakennustuote-, maa-ja vesirakennus- ja talotekniikka-alan palkansaajista.

-Kesäpäivillä on vuosikymmenten perinne Rakennusliiton järjestötoiminnassa. Näihin vapaamuotoisiin tapahtumiin tullaan porukalla. Viimeksi tapahtuma järjestettiin kesäkuussa 2016 Tampereella. Turussa olimme edellisen kerran vuonna 1996, kertoo järjestöpäällikkö Jukka Asikainen Rakennusliitosta.

- Olemme pyrkineet kehittämään kesäpäiviä entistä enemmän perhetapahtuman suuntaan. Tässä mielessä Turun tarjonta sopi tapahtumallamme mainiosti.

Turku voitti parhaalla yhdistelmällä

Rakennusliitto kilpailutti kolme kaupunkia ja valitsi Turun kesäpäiviensä 2018 tapahtumakaupungiksi, kertoo tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo Visit Turusta.

- Me halusimme tarjota unohtumattoman yhdistelmän ja päätimme tarjota taloja teemalla ”korjausrakentamisen helmet”, hän kertoo.

Lauantain koko perheen päiväohjelmaksi esitettiin Turun linnan ja Forum Marinumin yhdistelmää, jossa hauskat teemakierrokset, museolaivat ja ruoka ovat keskeisessä roolissa.

- Turun linna järjestää jopa keskiaikaiset markkinat linnan pihoille ja puistoon tilauksesta! Lauantain iltajuhla sijoittuu Logomoon, jonka Rakennusliiton 3000 ihmisen tapahtuma valtaa kokonaan. Sunnuntaina osa perheistä vierailee myös Muumimaailmassa Naantalissa, Ruusumo jatkaa.