Maailmanmestari-Suomi isännöi salibandymaailman kovimpia kilpakumppaneitaan 27.-29.4. Turussa, kun Marli Areenalla pelataan lajin neljän kovimman maan EuroFloorball Tour -turnaus. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat kovimmilla nimillään Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki.

Turun EFT-turnaus on ensimmäinen kerta, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat Riian MM-finaalin jälkeen, jossa Suomi vei maailmanmestaruuden rangaistuslaukausten jälkeen. Suomi esiintyy turnauksessa ensi kertaa uusvanhan päävalmentajansa, Petteri Nykyn johdolla. Myös revanssia hakeva Ruotsi on uusinut valmennuksensa. Oman mausteensa tuo lähestyvä World Games, johon joukkueet valmistautuvat Turun turnauksessa.

Päävalmentajan mielestä tilanne on jännittävä. Turun EuroFloorball Tour -turnaus toimii World Gamesin kenraaliharjoituksena.

- Uskaltaisin veikata, että lähes 100 % kärkimaiden World Games -pelaajista nähdään myös Turussa huhtikuun lopussa. World Games on iso näyteikkuna salibandylle. On mielenkiintoista nähdä Turussa, missä maat menevät tällä hetkellä, hän sanoo. 

EFT-turnauksen keskipisteenä on Turun Kupittaalla sijaitseva Marli Areena, jossa TPS Salibandyn miesten Salibandyliigajoukkue pelaa sarjaottelunsa. Salibandyliiton kumppaneina järjestelyissä toimivat TPS Salibandy ja FBC Turku.

EFT-tapahtumaan on myynnissä päivälippuja, useamman päivän lippupaketteja osoitteessa lippu.fi