Elokuvapäivä muuttaa kaupungin elokuvanäyttämöksi, kun yritykset ympäri Turkua tarjoavat maksuttomia elokuvanäytöksiä. Päivä huipentuu Aurajoen rannalla esitettävään Tom of Finlandin ulkoilmanäytökseen.

Elokuvapäivän idea on, että elokuvien ystävät pääsevät nauttimaan maksuttomista näytöksistä koko päivän ajan eri puolella kaupunkia muun muassa ravintoloissa ja kauppakeskuksissa. Päivän aikana ehtii katsomaan monta elokuvaa useassa eri paikassa.

Päivä huipentuu Turussakin kuvattuun, kaarinalaisesta Touko Laaksosesta kertovaan Tom of Finland -elokuvaan, joka esitetään Aurajokirannassa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 17. Näytöstä varten 12-metrinen valkokangas ripustetaan joen itärannalla olevan ravintolalaivan kylkeen. Elokuvaa katsotaan joen yli ja paikkoja on varattu noin 500. Näytös alkaa klo 21.30, portit avataan jo 20. Ennen näytöksen alkua ohjaaja Dome Karukoski kertoo elokuvasta ja avaa tapahtuman.

Huom! Tom of Finland -näytös on maksuton, mutta sinne tarvitaan lippu. Lipun voi noutaa Kauppahallista Kaupunginteatterin lippumyymälästä. Katsomopaikat täytetään saapumisjärjestyksessä ja vain lipulla pääsee sisään. Tapahtumassa on vessa ja Leipomo Rosten tarjoaa näkkärimaistiaisia. Jos ilta on viileä, kannattaa mukaan ottaa esim. viltti. Alkoholia ei voi tuoda, mutta muutoin piknikeväät ovat sallittuja.

Järjestä näytös vaikka kotonasi

Elokuvapäivä on ainutlaatuinen kaupunkitapahtuma, jonka kaikki elokuvanäytökset ovat yhteistyökumppanien tarjoamia ja siten katsojille maksuttomia. Päivän aikana elokuvia pääsee katsomaan mm. kauppakeskuksissa, kirjastossa, konserttitalossa ja ravintoloissa. Näytöksiä voi järjestää kuka tahansa Turun seudulla: yritykset, yhdistykset, seurat, kaveriporukat ja yksityiset ihmiset. 

Elisa Viihde tarjoaa elokuvapäivänä mahdollisuuden nauttia ja tutustua viihdepalvelun tarjontaan veloituksetta. Mukaan pääsee, kun hakee mukaan elokuvapäivään kohdasta "järjestä näytös". Sähköpostiin saapuu perjantain 8.9. aikana koodi, jolla elokuvan voi katsella kotona esimerkiksi tietokoneelta. Jos tulee ongelmia, niin ole yhteydessä sähköpostitse: scene@turku.fi

Tapahtuman pääjärjestäjä on Scene, joka on Turun kaupungin ja AMK:n ja Linnateatteri yhdistys ry:n perustama yhdistys.

Asiasanat: