Hyvän ruoan ja juoman ystävien festivaali Food & Fun täyttää Turun ravintolat ja cocktailbaarit jälleen 27.9.–1.10.2017. Tänä vuonna mukaan pääsee monin eri tavoin.

Miten pääsee mukaan nauttimaan?

Menut ja vapaat kattausajat ovat varattavissa nettisivuilta foodandfunfinland.fi sekä TableOnline.fi.

Tapahtuma tuo vierailevia keittiö- ja baarimestareita yhdeksään turkulaisravintolaan ja kuuteen cocktailbaariin. Keittiöissä ja baaritiskeillä huhkitaan erikoismenuiden parissa keskiviikosta sunnuntaihin. Vieraat saapuvat eri puolilta maailmaa: USA:sta, Islannista, Norjasta, Tanskasta, Englannista, Baskimaasta, Italiasta ja Singaporesta.

- Food & Fun on tänä vuonna kansainvälisempi kuin koskaan, sanoo tapahtuman tuottaja Jouni Kuru.

Suurin osa Food & Fun -menuista on julkaistu tapahtumasivuilla ja loput päivittyvät ensi viikkoon mennessä. Osa kattauksista on jo loppuunmyyty, mutta vielä ehtii tehdä pöytävarauksia.

Kurun mukaan tavoitteena on innostaa turkulaiset lähtemään ulos syömään ja tarjota matalan kynnyksen tapahtuma, johon jokainen voi osallistua.

Food & Funiin onkin vuosien mittaan lisätty uusia elementtejä, joiden toivotaan tuovan sille yhä laajemman yleisön. Keskiviikkona 27.9. tapahtuma avataan Aalto Yökerhossa Food & Fun Turku Cocktail Bash -juhlilla, jossa kaikki vierailevat baarimikot tekevät maistiaisia viikon menustaan.

Seuraa kilpailuja

Kilpailut eivät ole Food & Funin keskeisin asia, mutta ne antavat mielenkiintoisen lisän viikon ohjelmaan. Kansainvälinen tuomariraati valitsee kilpailuun kourallisen keittiömestareita, jotka saavat valmistaa annoksen omasta menustaan. Keittiömestareiden kilpailu käydään Hansatorilla lauantaina 30.9. klo 12–14. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy seuraamaan huippuammattilaisten työskentelyä.

Baarimestarien näytös ja kilpailu käydään Aalto Yökerhossa lauantaina 30.9. klo 15–17.30. Yleisö saa tutustumaan drinkkien teon saloihin ja uusimpiin trendeihin kun baarimikot USA:sta, Islannista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta näyttävät parhaat puolensa ja kertovat työskentelystään. Vapaa pääsy.

Yhdistä ruoka ja stand up

Samaan aikaan Food & Funin kanssa järjestetään eri klubeilla 28.–30.9. Stand Up, Turku! -festivaali, joka sopii hyvin ruokatapahtuman oheen.

- Ohjelma ja kattaukset on sovitettu siten, että komediasta ehtii nauttia joko illallista ennen tai sen jälkeen.  Ohjelmaa riittää siis koko illaksi, sanoo Jouni Kuru.

Lisätiedot Stand Up, Turku -festivaalista: www.standupturku.com

Nauti jazzista

Aterioita voi sulatella Tiirikkalassa, jossa soi Jazz City Turun tuottama upea jazz:

  • Sanna Ruohoniemi Quartet pe 29.09. klo 21.00
  • Kalevi Louhivuori Quintet la 30.09. klo 21.00

Etkot ennen tapahtumaviikkoa

Esimakua festivaalista saa jo 22.9.–23.9. kun Icebreakers of Mixology ryhmään kuuluva Milosz Omachel tulee Turkuun valmistamaan Food & Fun -viikon drinkkejä. Marina Bar & Loungessa tarjoillaan kolmea vain tätä tapahtumaa varten luotua uniikkia cocktailia. Ne on suunnitellut Leó Ólafsson, joka sekoittaa juomia Marinassa festivaalin aikana.

Kiinalainen pop-up -ravintola 29.9.

Food & Fun -viikolla Marina Bar & Lounge saa vieraakseen palkitun kiinalaisen kokin Zhao Yingbingin Chongqingin kaupungista. Zhao on voittanut mm. Kiinan Seafood Cuisine – kilpailun, pokannut ”Kiinan kultainen kokki”-palkinnon ja hän on Kiinassa maan kuuluisin kokkiopettaja ja  itse työskentelee omassa ravintolassaan. Turussa hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta kiinalaista Hot Pot ruokaa perjantaina 29.9. klo 19 alkaen.

Chongqing TV Broadcasting – yhtiö on mukana matkalla ja kuvaa Hot Pot – illallista. Pop up tuotetaan yhteistyössä Radisson Blu Marina Palacen ja Visit Turun kanssa.