Tarina järkevästä naisesta oudossa maailmassa, jossa ihmisen arvo perustuu varallisuuteen, syntyperään ja ulkonäköön.

Näytelmä Jane Eyre perustuu Charlotte Brontën samannimiseen klassikkoromaaniin (suom. Kotiopettajattaren romaani). Sen tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun englantilaiseen luokkayhteiskuntaan, mutta juuri nyt, kaiken ympärillämme tapahtuvan myötä, ovat sen teemat jälleen ajankohtaisia: identiteetti, ennakkoluulot, ulkopuolisuus, hyväksyntä, tasaveroiset mahdollisuudet etsiä onnea ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä rakkautta.

Jane Eyre on köyhä, orpo ja rumaksikin kutsuttu. Kipinä sielussaan ja intuitioon vahvasti uskoen hän kuitenkin kulkee monimutkaista tietään kohti onnellisempaa ja omaehtoisempaa elämää.

Åbo Svenska Teaterin näyttämöteos ei vain kuvita romaania, vaan muuntaa sen ajattomat teemat ja omaperäisen  tunnelman mielenkiintoiseksi teatteriksi. Esitys tekstitetään suomeksi.

Esityksen ohjaa Susanna Airaksinen, Kari Mäkiranta säveltää uutta näyttämömusiikkia ja Pirjo Liiri-Majava suunnittelee lavastuksen ja puvut. Ryhmävarauksia otetaan jo vastaan ja liput tulevat yleiseen myyntiin helmikuussa 2018.

www.abosvenskateater.fi