Turun ammatti-instituutti aloittaa vuoden 2018 alussa opetustoiminnan museolaiva S/S Borella ja samassa yhteydessä laivan hostelli-, aamias- ja kokoustoiminta siirtyvät heidän hoidettavakseen. Muutoksesta huolimatta Laivahostel Borea tarjoaa edelleen ympärivuotisesti mukavaa ja edullista majoitusta uniikissa miljöössä.

Visit Turku on pyörittänyt laivalla hostellia vuodesta 2011 lähtien ja vuonna 2015 kaupunki keskitti koko hostellitoimintansa Borelle. Jatkossa hostellitoimintaa tulevat hoitamaan ammatti-instituutin opiskelijat, joita ohjaavat mm. hostellissa tähänkin asti työskennelleet henkilöt.

Vaikka opetustoiminta Borella käynnistyy, jatkuu myös museotoiminta entisellään osana Merikeskus Forum Marinumia ja laiva kuuluu jatkossakin merikeskuksen museolaivastoon.

S/S Bore

S/S Bore valmistui 1960 Oskarshamnissa Ruotsissa. Alus on historiansa aikana seilannut mm. Turku–Maarianhamina–Tukholma -väliä. Myöhemmin se seilasi myös Kristina Cruises -varustamon kansainvälisessä risteilyliikenteessä nimellä Kristiina Regina.

Vuonna 2010 aluksen osti Oy s/s Borea Ab ja se maalattiin Bore-varustamon alkuperäisiin väreihin ja myös sen alkuperäinen nimi palautettiin. Lokakuussa 2010 Bore hinattiin Turkuun. Toukokuussa 2011 alus siirtyi Forum Marinumin laituriin osaksi merikeskuksen museolaivastoa.