Pikkuföri aloittaa liikennöinnin Forum Marinumin kohdalla keskiviikkona 27.6. Maksuton kyyti rannalta toiselle on tarjolla keskiviikosta sunnuntaihin klo 14–20 elokuun puoleenväliin saakka. Kesän lopulla ajetaan vielä viikonloppuisin.

Vuonna 2017 Pikkuföri kuljetti lähes 30 000 matkustajaa kesäkauden aikana. Tarve joen ylittämiselle on lisääntynyt viime vuosina kaupungin kasvaessa sataman suuntaan. Uudet asuinalueet joen itärannalla ja edelleen rakentuva Turun linnan ympäristö lisäävät kysyntää palveluille ja liikenteelle. Kaupunkipyörät ovat tänä kesänä saaneet jo hyvän vastaanoton Turussa, ja kaupungin Föli-liikenteeseen kuuluvat vesibussit kuljettavat ihmisiä keskustasta Ruissaloon. Myös Pikkuföri täydentää osaltaan kaupunkialueen liikkumismahdollisuuksia, joita käyttävät niin kaupunkilaiset kuin täällä vierailevat turistitkin.

Pikkuförin kyytiin mahtuu 38 matkustajaa. Kyytiin pääsee museolaiva Suomen Joutsenen takana olevalta laiturilta ja vastakkaiselta kohdalta joen itäpuolella. Itärannan laiturilla on käytössä pelkät portaat, joten aluksen käyttö ei sovellu esteelliselle tai polkupyöräilijöille.

Palvelun tarjoajana toimii Turun kaupunki, ja se toteutetaan Forum Marinum -säätiön omistamalla aluksella. 

Lisätietoja:

Asiasanat: