Charlotte Brontën rakastettu klassikko Jane Eyre – Kotiopettajatteren romaani ihastuttaa syksyllä Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämöllä.

Yleisökeskustelu 15.9.

Lähde kuuntelemaan ohjaaja Susanna Airaksisen visiota esityksestä lauantaina 15.9. klo 17. Yleisökeskustelu on ilmainen, mutta paikkoja on rajallinen määrä. Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Ilmoittautumiset

  • puh. 02 277 7377 tai 
  • biljetter(at)abosvenskateater.fi 

Jane Eyre – Kotiopettajattaren romaani on ihmeellinen, taitavasti kirjoitettu, omalakinen romaani, joka pakenee yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa. Romaanin maailma on hurja, armoton ja epäreilu. Nyt tämä klassikko toteutetaan leikkisällä, hauskalla ja erilaisella tavalla. Jane Eyre ei ole pölyinen, vaan siinä on ripaus glitteriä. Näin Susanna Airaksinen kuvailee näytelmää, jonka hän ohjaa Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämölle. Myös visuaalinen puoli, lavastus ja tarpeisto, yllättävät ilollaan. 1800-luvun puvut kulkevat rinta rinnan modernien vaatteiden kanssa, aina kohtauksesta ja tunnelmasta riippuen.

- Lavastuksen täyteläisyys ja surrealistisuus kertovat Jane Eyren sisäisen maailman rikkaudesta ja herkkyydestä, lavastaja ja pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava kuvailee. Naamiointi ja kampaukset ovat niin ikään osa mielenkiintoa herättävää kokonaisuutta. Naamioinnin on suunnitellut Sabina Segerström ja häntä on innoittanut mm vintage drag queen -tyyli. Näyttämömusiikkia soittaa Kari Mäkiranta, joka on säveltänyt uutta musiikkia ja luonut kokonaisen äänimaiseman.

- Musiikki siis kuljettaa omaa dramaturgiaansa, mutta musikaali tämä ei ole. Jane Eyre on tunteiden vuoristorata, jossa musiikki ja äänet maalaavat päähenkilön intuitiota, Mäkiranta selventää.

Jane Eyre – Kotiopettajataren romaanin ensi-ilta on 13.9.2018 Åbo Svenska Teaterin Päänäyttämöllä. Esityksessä on suomenkielinen tekstitys.

Lisätietoja