Klassikkotapahtuma Ruissalojuoksut järjestetään lauantaina 22. syyskuuta jo 46. kerran. Tapahtuma kerää Ruissalon saarelle jopa 1500 juoksijaa. Hellekesän jälkeen syksyinen tapahtuma vetää puoleensa niin konkareita kuin ensikertalaisiakin.

Perinteikäs Ruissalojuoksut-tapahtuma on liikuttanut juoksijoita jo reilusti yli neljänkymmenen vuoden ajan. Vaikka juoksutapahtumien määrä Suomessa on kasvussa, on Ruissalojuoksut pitänyt pintansa uusienkin tapahtumien rinnalla. Turun Urheiluliiton järjestämässä tapahtumassa niin aloittelijat, kuntoilijat, kuin konkaritkin voivat valita matkakseen joko kymmenen kilometrin mittaisen Ruisriikin tai Ruisrääkki-nimeä kantavan puolimaratonin. Tapahtuman tuotolla tuetaan järjestävän seuran lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Ruissalojuoksut ovat osa Juoksuaika-tapahtumia.

Bussikyydillä tapahtumapaikalle

Ruissalojuoksujen tapahtuma-alue sijaitsee aivan Ruissalon päädyssä, Saaronniemen leirintäalueella. Jotta Ruissalontie ei tukkeutuisi tapahtuma-alueelle tulevista autoista, on osallistujille järjestetty bussikuljetukset Ruissalon sillan kupeesta, samalla kun oma auto on kehotettu jättämään joko kotiin ja suosimaan kimppakyytejä Ruissalon sillalle asti. Busseihin pääsevät mukaan myös kannustusjoukot.

– Bussikuljetukset on järjestetty osallistujille jo useampana vuotena, ja jouheva kuljetus on todettu toimivaksi. Toki mukana on ajatus myös luonnon säästämisestä. Yhteiskuljetuksilla voimme minimoida autojen määrän, joita Ruissalon alueella tapahtuma-aikana kulkee, toteaa tapahtuman tuottaja Kari Ahonen.

Uskollinen kävijäkunta

Ruissalojuoksut vetävät puoleensa vuosi vuodelta niin ensikertalaisia, kuin vanhoja kävijöitäkin.

– Ruissalojuoksujen ajankohta on kuntoilijan kannalta erinomainen. Tällaisen hellekesän jälkeen on voinut vielä elokuun ja syyskuun alun aikana treenata intensiivisemmin, jolloin Ruissalojuoksuista on hyvä tulla hakemaan kauden parasta suoritusta. Toisaalta myös Ruissalon ainutlaatuinen miljöö vetää kävijöitä puoleensa vuosi toisensa jälkeen, tuumii Ahonen.

Lisätietoja:

Asiasanat: