Turussa on luvassa monenlaista tekemistä syyslomalle 18.–21.10. Kauhun ystäville, pehmeistä käsitöistä pitäville ja historian havinasta kiinnostuneille on kaikille omat mielenkiintoiset kohteensa ja tapahtumansa. Vai lähtisitkö sittenkin isoille pelifestareille, luistelemaan tai ulkoilemaan?

Seikkailupuistoon kohoaa kummituskartano

Seikkailupuiston kummituskartanoksi muuttuneessa Seikkailutalossa on 18.–19.10. klo 10–16 tarjolla aavemaisia askarteluja, metkoja mysteereitä ja tarinallinen tehtävärata. Pienille lapsille on oma peuhaamispiste. Syyslomamuskarissa Timantti-teatterissa leikitään yhdessä svengaavien haamunuottien ja syksyisten tarinoiden tahtiin. Alle 9-vuotiaat voivat osallistua tapahtumaan vain aikuisen seurassa. 2,50 euron sisäänpääsymaksu sisältää koko tapahtuman ohjelman teatteriesityksiä lukuun ottamatta.

Torstaina 18.10. Timantti-teatterissa nähdään klo 15 alkaen teatteri Pensaan esitys Runoilija Kuoriainen muistinsa jäljillä. Perjantaina 19.10. esitysvuorossa on Linnateatterin Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä. Näytökset alkavat kello 15 ja 17.

Seikkailupuiston Seikkailutalo muuttuu syyslomalla kummituskartanoksi. Kuva: Ville-Matias Roisko

Lähde syyslomalla museoon

Kuralan Kylämäessä syyslomapäiviä voi viettää arkiaskareiden, askartelun ja leikkien parissa 18.–19.10. klo 11–16. Museoon on vapaa pääsy. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo on avoinna ti–su klo 10–18, ja siellä voi lähteä kierrokselle tehtävävihkosen kanssa, jossa Gustav-kyyhky kertoo kodistaan ja entisajan apteekista. Sisäänpääsy museoon normaalilla pääsymaksulla.

Turun linnassa on lapsille Pikkuritarikierrokset tiistaista sunnuntaihin klo 11 ja 14. Vähän isommat lapset voivat osallistua Historian kauheuksia -kierroksille tiistaista sunnuntaihin klo 16.30. Sisäänpääsymaksu + 3 € opastusmaksu.

Kuralan Kylämäessä vietetään syyslomaa vanhanajan askareiden parissa. Kuva: Maarit Lassila

Huovutuksen hurmaa Vimmassa

Syyslomatorstaina 18.10. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman avoimessa huovutuspajassa kaiken ikäiset pääsevät tutustumaan huovuttamisen hurmaan. Teet sitten tossut tai iltalaukun, lopputulos on taatusti uniikki. Huovutuspaja on avoinna klo 14–20. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Samaan aikaan on myös suosittu avoin keramiikkapaja. Molempien pajojen osallistumismaksu on alle 29-vuotiailta 2 € ja muilta 6 €. Lisäksi tulevat materiaalimaksut käytön mukaan.

Upota kädet saippuaan ja kokeile huovutusta Vimmassa. Kuva: Liisa Pyykönen

Soturikissat ja Pörriäinen pääkirjastossa

Fantasiakirjasarjasta tutut Soturikissat saapuvat Turun pääkirjastoon perjantaina 19.10. klo 14–17. Tapahtumassa pääsee muun muassa tunnistamaan yrttejä parantajan pesässä ja käymään Korkokivillä. Soturikissa-tapahtuma on sekä Studiossa että lasten alueella Saagassa.

Sadun päivänä torstaina 18.10. klo 10 Saagassa nähtävä teatteriesitys Pörriäisen syksy kertoo syksyn ihmeistä ja luonnon valmistautumisesta pitkään talveen. Lapset pääsevät osallistumaan näytelmän kulkuun eri tavoin. Esitys on ryhmien osalta täynnä, mutta perheet voivat tulla nauttimaan esityksestä ilmoittautumatta.

Kirjastossa seikkaillaan soturikissojen kanssa. Kuva: Art House

Syyslomalla liikutaan

Turussa on syyslomalla paljon maksutonta tai edullista liikunnallista tekemistä koko perheelle, sisällä ja ulkona. Maksutonta iloa tarjoavat luistelun ja jalkapallohallin yleisövuorot sekä sunnuntain Lasten liikunnan ihmemaat. Vapaapäivinä kannattaa tietysti myös seikkailla luonnossa, vaikka Paavonpoluilla ympäri kaupunkia. Vesiliikunnasta voi nauttia edullisesti koko perheen voimin Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa.

Pelifestareilla turnauksia, laneja ja vapaapelialue

Grail Quest -pelifestarit keräävät innokkaat peliharrastajat Kupittaan palloiluhalliin 18.–20.10. Festarit ovat täynnä nähtävää ja koettavaa korkean tason esports-turnauksista laneihin. Hallissa on myös suuri vapaapelialue ja mahdollisuus uutuuksien testaukseen.

Grail Quest -pelifestarit kokoavat pelaamisesta kiinnostuneet Kupittaan palloiluhalliin. Kuva: Joel Tainio