Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat käynnistävät joulunodotuksen tulevana viikonloppuna Turussa. Vanhan ajan markkinatunnelmasta nautitaan neljänä viikonloppuna. Ohjelmassa on monenlaista koettavaa koko perheelle. Edellisvuosien tapaan torilta löytyy kattava valikoima käsityöläisten laadukkaita myyntituotteita ja jouluisia herkkuja.

Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat

  • 24.−25.11. klo 11–17
  • 1.−2.12. klo 11–17
  • 8.−9.12. klo 11–17
  • 15.−16.12. klo 11–17

Kestosuosikki, Jouluinen onnenpyörä, on pelattavissa tapahtuman Infopisteessä. Hauskan ja nostalgisen pelin palkintoina on jouluun, kulttuuriin, liikuntaan, hyvinvointiin ja elämyksiin liittyviä lahjakortteja, vapaalippuja sekä tuotepalkintoja. Palkinnot on saatu lahjoituksena paikallisilta ja ulkopaikkakuntalaisilta yhteistyökumppaneilta.

Jokaisena tapahtumapäivänä esitettävässä markkinanäytelmässä eletään vuotta 1904. Menneisyyden jäljille astellaan konstaapeli Sjöblomin selvittäessä Samppalinnan kuusivarkautta. Lisäksi Juseliuksen soittofoonin neula pitäisi löytää sekä etsiä pukille tuuraaja työväenyhdistyksen iltamiin. Monta asiaa on ratkaistavana ennen kuin joulurauha julistetaan Brinkkalan talon parvekkeelta. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Emmi Louhivuori.

Joulupukin pajalla riittää myös ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Musiikkiesitykset, Tiernapojat sekä itse Joulupukki perheineen ovat johdattamassa kävijöitä joulutunnelmaan. Ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna musiikista vastaavat Puolalan lauluryhmä ja Lauluyhtye Aura sekä Vanhan Raatihuoneen salin konserteissa Turun naispoliisilaulajat, Sekakuoro Futuuri ja Pikkukitaristit. Sirkusta ja tulitaituruutta ihastellaan Tiukun ja Tuiskun hyvän mielen joulushow’ssa ja huikeassa tulishow’ssa. Antti Nergin ja Markus Nivalan sirkusduo esiintyy Joulumarkkinoilla jokaisena viikonloppuna.

Tapahtuman järjestää Turun Suurtorin keskiaika ry.

Lisätietoja: