Freaky Friday – Perjantai on Pahin on vastavalmistunut Disney-musikaali. Samppalinnan Kesäteatteri viehättyi musikaalin tarinasta sekä musiikista jo sen tekovaiheessa ja pääseekin luomaan teoksen Euroopan ensi-illan kesäkuussa 2019. Samppalinnan esitys on samalla maailman ensimmäinen open air -versio teoksesta ja osoitus Disney-yhtiön luottamuksesta suomalaista kesäteatteria kohtaan.

Perjantai on Pahin – Freaky Friday

  • Esitykset 13.6.–16.8.2019
  • Musikaali perustuu samannimiseen elokuvaan, joka on tehty Mary Rodgersin kirjan pohjalta.

Teinien ja vanhempien ikiaikainen ongelma: ”Ku sä et todellakaan ymmärrä, miltä musta tuntuu...” Samppalinnan kesäteatterin tuottama Perjantai on Pahin -musikaali tarttuu tähän ongelmanasetteluun niin suoraan kuin mahdollista; perheen tytär sysätään äidin saappaisiin ja toisin päin. Vieraassa kropassa, toisen ihmisen roolissa ja ympäröivän maailman asettamissa paineissa ruoho ei olekaan niin vihreää. Vuonna 2003 Jamie Lee Curtis ja Lindsay Lohan vaihtoivat sieluja valtavaa suosiota niittäneessä Perjantai on pahin -elokuvassa. Turkuun vuoden 2019 laajinta kehonvaihto-operaatiota saapuvat suorittamaan Maria Lund ja Linda Hämäläinen.

Vuoden 2016 Nunnissa ja Konnissa yleisön hurmannut Maria Lund palaa Samppalinnaan. Lundin hulvattomat komediennen taidot pääsevät oikeuksiinsa kesällä, kun äiti ja tytär koittavat vaihtuneissa rooleissaan selvitä kiireisen yrittäjän ja kasvuvaiheessa kipuilevan lukiolaisen tehtävistä. Maria Lundin vastapariksi valikoitui 300 hakijan joukosta lahjakas teatterikorkeakoululainen Linda Hämäläinen.

Teatterilla on vahva visio ja luotto Perjantai on Pahin -musikaalikomediaan.

– Me tehdään Disneytä ja päärooleissa on taitava naiskaksikko, tästä tulee huima kesä, iloitsee Samppalinnan Kesäteatterin toiminnanjohtaja Heikki Sankari.

Teksti: Bridget Carpenter
Musiikki: Tom Kitt
Sanoitukset: Brian Yorkey

Lisätietoja: