Instagrammattavimmat paikat Turussa

Saatamme olla puolueellisia (olemme kyllä), mutta Turku näyttää äärimmäisen hyvältä kameran linssin läpi. Mukulakivikadut, leikkimieliset veistokset ja upea Aurajokimaisema antavat parastaan kaikkina vuodenaikoina. Lue alta vinkkimme, ja nappaa upeimmat kuvasi!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Suomen vanhin kaupunki on täynnä toinen toistaan kuvauksellisempia kohteita ja paikkoja. Nappaa kuva, lisää se Instagramiin hashtagilla #visitturku, ja saatamme jakaa kuvasi.

Lisää ihania Turku-kuvia löydät Instagramistamme @visitturku ja Facebookistamme @visitturkufi. Upeita kuvakulmia Turusta löydät myös galleriastamme

Turun linna

Turun linna upeine korkeine seinineen tarjoaa mahtavan taustan kuvaamiselle kaikkina vuodenaikoina. Aurajoen suulla upeissa puitteissa sijaitseva keskiaikainen linna on ehdottomasti vierailun arvoinen! 

Vinkki! Sisäpihan keskiaikainen tunnelma on käsin kosketeltava, ja sen korkealle kohoavien seinien keskellä nappaat täydellisen selfien.

Ruissalo

Ruissalon idylliset pitsihuvilat, upeat merimaisemat ja rehevät tammimetsät luovat ainutlaatuisen ja kuvankauniin tunnelman. Pakkaa mukaan eväät, ja suuntaa kohti Ruissaloa. Kuuvannokka, Ruissalon kansanpuisto ja Saaronniemi ovat mainioita paikkoja fiilistelyyn. 

Vinkki! Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa pääset trooppisiin tunnelmiin ympäri vuoden.

Walo Rooftop Bar

Original Sokos Hotel Wiklundin katolla sijaitsevasta Walo Rooftop Barista avautuu näkymä koko kaupungin kattojen ylle. Tilaa virkistävä juoma, asettaudu mukavasti ja nappaa kuva yläilmoista.

Vinkki! Kattobaarin seinällä on upea Kiss my Turku -valokyltti, joka haluaa kanssasi kuvaan! ;)

Vanha Suurtori

Historiallisen Turun sydän sykkii Vanhalla Suurtorilla. Brinkkalan talo, Luostarin välikadun värikkäät kiviseinät ja Vanha Raatihuone huokuvat Suomen vanhimman kaupungin arvokkuutta. 

Vinkki! Historiallinen Vanha Suurtori herää eloon tapahtumien myötä – torilla järjestetään tapahtumia joulurauhan julistuksesta olutfestivaaleihin. 

Aurajoki

Aurajoki kuuluu erottamattomasti turkulaiseen sielunmaisemaan. Paikalliset kokoontuvat jokirantaan nauttimaan hyvästä fiiliksestä, maistuvista eväistä, sekä ihanista auringonlaskuista. Aurajoki on Turun sydän! <3

Vinkki! Nauti aamuauringosta "tois pual jokke" ja ihaile auringonlaskua "täl pual jokke". 

Aurajoen sillat

Aurajoen ylittää Turussa monta siltaa, joista jokaiselta aukeaa omanlaisensa näkymä kaupunkiin. Ikuista kuviin värikkäästi valaistu Kirjastosilta, Teatterisillan jokakeväiset narsissit ja Kuralan ponttonisillalta avautuva kaunis maalaismaisema. 

Vinkki! Teatterisilta valaistaan talvisin Turun Kaupunginteatterissa pyörivän näytelmän mukaan. Kokonaisuus on upea spektaakkeli, josta saa mahtavan kuvan!

Patsaat ja veistokset

Turku on täynnä ympäristötaidetta. Ikuista kuviin vaikkapa Aurajoessa sijaitseva pyrstönmuotoinen suihkulähdeveistos, Ylioppilaskylässä sijaitseva kumiankan ja marsipaanipossun risteymä Posankka tai Forum Marinumin pihalla lepäävä jättimäinen päivänkakkara. 

Vinkki! Turun kaupunkikuvassa on useita julkisia ympäristötaideteoksia. Bongaa joku näistä, ja lisää kuva Instagramiisi hashtagilla tai #visitturku.

Teksti: Eva-Stina Oikia ja Saara Kemppi, kuvat: Instagram-käyttäjien kuvia

Julkaistu | Päivitetty