Luontokapinetti

Hovilanmäentie 2
21900 Yläne
+358 40 721 9689

Lisätietoja

Katso myös videot

Pöytyän kunnan Yläneen Hovilanmäki on leimallisesti vanhojen koulurakennusten ympärille rakentuva tunnelmallinen ja moniulotteinen miljöö keskellä Yläneen Kirkonkylää. Koulurakennukset ja niiden yhteyteen 1970-luvulla rakennettu tehdashalli on vuonna 2002 kunnostettu Luontokapinetti-nimen alla toimivaksi monipuoliseksi luontokeskukseksi.

Ensi sijassa Luontokapinetti on luontonäyttely. 600 m2 näyttelyyn on mahdutettu koko maailmankaikkeus. Pitkälle edennyt harrastaja löytää sen yksityiskohtiin uppoutumalla aina uutta opittavaa, mutta yhtä hyvin siellä voi viihtyä pitkään vain ihastellen näyttelyn visuaalisesti kauniita yksityiskohtia.

Näyttelyyn voi tutustua joko omatoimisesti tai oppaan kanssa. Oppaan johdolla näyttelykokonaisuus syvenee kokonaiseksi korkokengillä kuljettavaksi luontoretkeksi ilman hyttysiä ja räntäsadetta, jotka nekin näyttelykäynnin jälkeen kukaties tuntuvat jotenkin – luonnollisilta...

Kapinetti on myös kokoontumisen paikka. Kokoukset, juhlat ja illanistujaiset järjestyvät tämän vanhan tunnelmallisen hirsikoulun isossa luokkasalissa.

Luontokapinetissa toimii myös luontokoulu. Koululaisille, luokka-asteista riippumatta, näyttely ja sen oheen rakennetut opetuspaketit tarjoavat mahdollisuuden syventää ja konkretisoida tunnilla opittuja asioita.

Fölillä Luontokapinettiin

Nyt on 6.6. alkaen mahdollista tulla keskiviikkoisin ja lauantaisin bussilla Luontokapinettiin.

Pöytyän kunta tarjoaa Fölibussille jatkoyhteyden Kurjenrahkan (Kuhankuono) P-paikalta Yläneen Luontokapinettiin keskiviikkoisin klo 12.05 ja lauantaisin klo 10.20. Bussi tuo matkustajat molempina päivinä klo 15 takaisin Kurjenrahkan P-paikalle, josta Fölillä pääsee paluumatkalle. Yläneellä oloon jää aikaa noin 3 tuntia. Pöytyän ns. patikkabussi on matkustajille ilmainen. Bussissa on mukana myös opas.

Tässä ajassa ehtii hyvin tutustua luontonäyttelyyn, kotiseutumuseoon tai käydä lounaalla tai kahvilla. Kuljetukset jatkuvat lauantaihin 11.8. asti. Huom! Ei 23.6. juhannuspäivänä.

Lisätietoja

Katso myös videot