Mathildedalin Ruukkitehtaat

Ruukinrannantie 6
25660 Mathildedal
+358 50 354 2487

Lisätietoja

Mathildedalin Ruukkitehtaat ja sitä ympäröivä ruukkikylä Teijon kansallispuiston kupeessa henkii hyväntuulista kylätunnelmaa: punamultataloja, ruukkirakennuksia, historiaa, puoteja, uniikkeja makuelämyksiä, käsityöläistuotteita, joita ei löydy muualta, sekä upeaa luontoa. Eläväisessä kylässä järjestetään konsertteja, taidenäyttelyitä, teatteria, tapahtumia ja monenlaisia juhlia läpi vuoden.

Hotel & Café Mathildedal tarjoaa idyllistä luksusta rennolla palvelulla. Pittoreski kahdenksan huoneen hotelli mukailee ruukkikylän menneen ajan henkeä tämän päivän mukavuuksin.  Lähituottajien raaka-aineista loihditut herkullisen makeat ja suolaiset maut sekä ainutlaatuinen ilmapiiri, niistä on Café tehty. Ravintola Ruukin Krouvin hyvä ruoka, meren suuntaan kaartuvat ikkunat sekä kesäterassi luovat ihastuttavat puitteet ravintolaelämykselle.

Alpakanvillaan erikoistuneen Ruukin kehräämö ja puodin luonnonmukaiset ja ylellisen pehmeät neuleet ja asusteet syntyvät lähistöllä elämästään nauttivista alpakoista, omasta suunnittelusta ja kotimaisesta tuotannosta. Laiduntavia alpakoita voi ihastella kylän raitilla. Ruukin Kutomossa kudotaan huiveja ja shaaleja viereisessä puodissa kehrätystä ihanan pehmeästä alpakkavillasta.

Oman suunnittelun ja kotimaisen tuotannon naisten- ja lastenvaatteet luovat perustan ihastuttavan Second Chance -puodin valikoimaan. Täältä löytää laadukkaita ja persoonallisia tuotteita oman itsensä hemmottelun lisäksi kodin sisustamiseen. Huldan Puoti on vanhojen tavaroiden aarreaitta, keräilijän kaunis paratiisi. Täällä entisöidyt huonekalut saavat uuden elämän.

Ainutlaatuiset ja tunnelmalliset kokous- ja juhlatilat luovat upeat puitteet tilaisuuksille. Rouhea Valimo sopii 70–150 hengen kesäisiin tilaisuuksiin. Rustiikkinen Kankirautavarasto tarjoaa ajanmukaiset ja viihtyisät kokoustilat 10–50 hengelle ja juhlatilat 20–80 hengelle.

Oppaan johdolla voi tutustua alueen historiaan ja nykyaikaan: Matildan Taika, Mathildedalissa kohtaavat ruukkimiljöö & luonto sekä Artesaanikierros-ryhmäpaketit ovat saatavilla ympäri vuoden. Omatoimimatkailijoille on tarjolla Ruukkipolku-karttoja, joiden avulla pääsee kurkistamaan alueen ja kylän rakennusten historiaan.

Vanhat tehdasrakennukset, sydämellinen palvelu ja puistomainen ympäristö meren äärellä tarjoavat elämyksiä, rauhaa ja romuromanttista kauneutta kaikille aisteille!

Lisätietoja