Luontokapinetti

Hovilanmäentie 2
21900 Yläne
+358 40 721 9689

Tilläggsinformation

Öppettider

  • Ti, to, fr kl. 12–17
  • Sö kl. 11–15
  • Övriga tider enligt beställning

Se videoklippen om oss

I Pöytis kommun, mitt i Yläne kyrkby, finns Hovilanmäki i en trivsam miljö omringad av karakteristiska gamla skolbyggnader. Skolbyggnaderna bildar tillsammans med en fabrikshall från 1970-talet ett mångsidigt naturcentrum som heter Luontokapinetti. Fabrikshallen är renoverad 2002.

Luontokapinetti är först och främst en naturutställning. Utställningshallen är 600 m2 stor och rymmer hela kosmos. Den mer erfarne naturentusiasten hittar mycket intressant att fördjupa sig i, men det går lika bra att bara gå omkring och beundra utställningen med alla dessfantastiska detaljer.

Du kan se utställningen på egen hand eller med en guide. Med en guide blir utställningen som en utfärd i naturen som man bekvämt kan gå i högklackat, utan vare sig myggor eller snöblandat regn. Efter besöket kan det visserligen hända att just sådana småsaker ändå börjar kännas som det naturliga...

Luontokapinetti kan också bokas för möte. Vi ordnar möten, fester och samkväm i det stora klassrummet i den gamla skolans trivsamma timmerhus.

I Luontokapinetti finns också en naturskola. Utställningen och det material som är uppbyggt kring den ger skolelever i alla klasser en möjlighet att på ett konkret sätt fördjupa sig i sådant som de lärt sig på lektionerna.

Tilläggsinformation

Öppettider

  • Ti, to, fr kl. 12–17
  • Sö kl. 11–15
  • Övriga tider enligt beställning

Se videoklippen om oss