Turun kaupungin ulkoilusaaret

Olisitpa Turussa – maailman kauneimman saariston laidalla. Vepsä, Maisaari ja Pähkinäinen tarjoavat päivän tai useamman saaristoretkiä koko perheelle.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Turun lähistöllä voi liikkua ja lomailla monella tapaa. Yksi suosituimmista tavoista on piipahtaa lähisaariston ulkoilusaarilla, jonne voi tehdä päivän tai useamman kestäviä kesäilyreissuja.

Airiston keskellä kohoava Vepsän saari on saarista suurin ja tarjoaa myös eniten aktiviteetteja ja majoitustilaa.

Airiston keskellä kohoava Vepsä on saarista suurin ja tarjoaa myös eniten aktiviteetteja ja majoitustilaa. Aktiviteeteista mainittakoon esimerkiksi frisbeegolf, minigolf, lentopallo, jalkapallo ja lopulta tietysti kaikki, mitä aktiivisen mieleen juolahtaa. Lisäksi saarella on erittäin hyvä ja loivasti syvenevä uimaranta.

Maisaari ja Pähkinäinen ovat hieman ulompana saaristossa, ja siten myös hieman rauhallisempia retkikohteita. Saarille pääsee Rymättylän Haapalan rannasta lähtevällä yhteysaluksella. Kyyti on ilmainen, mutta laiva pitää tilata erikseen viimeistään edellisenä päivänä.

Kaikilta saarilta löytyy joka päivä avoinna oleva kahvila ja pienimuotoiset ravintolapalvelut. Erilaisia saunoja on vuokrattavissa, ja laavut sekä muut tulisijapaikat ovat vapaasti käytettävissä. Kaikki saaret sopivat myös esimerkiksi työ- ja kaveriporukoiden illanviettoihin.

Lisätiedot

Teksti Juuso Suominen. Video Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?