Turvallista viihtymistä Turun seudulla

Paikalliset matkailutoimijat tekevät kaikkensa, jotta jokainen voisi nauttia paikallisista palveluista ja elämyksistä mahdollisimman turvallisesti. Siinä onnistutaan tehokkailla toimenpiteillä sekä yhteistyöllä ohjeiden noudattamisessa.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Runsas kulttuuritarjonta, kiehtova historia, eläväinen Aurajokiranta ja saariston raikas ilma. Turun seutu tarjoaa paikallisille nautiskelijoille sekä uteliaille matkailijoille paljon koettavaa. 

Jotta kaikista sykähdyttävistä elämyksistä sekä korkeatasoisista palveluista voisi nauttia turvallisin mielin myös poikkeusolojen aikana, paikalliset matkailutoimijat ovat tehneet ison kasan toimenpiteitä suojellakseen asiakkaitaan koronavirukselta. 

​​​​​​​Yritysten omilta sivuilta löydät tarkemmat tiedot ajantasaisista toimista ja terveysturvallisuudesta.

>> Vaadittuja toimenpiteitä ja turvallisuuskriteereitä noudattavat toimijat on merkitty Clean & Safe Turku -labelilla. Sen bongatessasi voit olla varma, että olet hyvissä käsissä.

Tehokkaat toimenpiteet eivät vielä kuitenkaan yksinään riitä. Turvallisuuden toteutuminen vaatii myös toimipaikkojen ja asiakkaiden yhteistyötä ohjeiden noudattamisessa. Jokainen meistä voi tehdä oman osansa turvallisuuden takaamiseksi ja viruksen leviämisen estämiseksi. 

Majoitusliikkeet

Kiehtovan kulttuurikierroksen tai puuhantäyteisen perhepäivän päätteeksi on ihanaa hypätä pehmoisen sängyn uumeniin. Turun seutu onkin täynnä monipuolisia majoitusvaihtoehtoja, joissa viihtyy ja viipyilee mielellään.

Viihtyvyyden lisäksi majoituspaikat huolehtivat myös turvallisuudesta monien eri toimenpiteiden avulla. Näin varmistetaan, että hotellihemmottelua voi harrastaa hyvillä mielin nyt ja tulevaisuudessakin. 

Muistathan majoittuessasi huolehtia aina hyvästä käsihygieniasta, pitää turvavälin muihin yleisissä tiloissa ja välttää kaiteiden sekä muiden pintojen turhaa kosketteleua. 

Ravintolat

Nautinnolliset ravintolaelämykset ovat elämän suola, vai mitä? Makoisista maistelumenuista ja nautinnollisista lounashetkistä voi onneksi hyvillä mielin nauttia Turun seudulla seikkaillessa. Asiakkaiden turvallisuus on nimittäin ravintoloissa yhtä tärkeässä osassa kuin annosten esillepano. Yhtä tärkeää on myös itse asiakkaana osata huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja jäädä kotiin, jos on minkäänlaisia oireita.

Tapahtumat

Turun seudulla tapahtuu paljon kaikkea kiinnostavaa ympäri vuoden. Vaikka virtuaalitapahtumat ovat lisääntyneet ihan mukavasti, elämyksiä voi kokea edelleen ihan livenäkin. Tapahtumajärjestäjät seuraavat tarkasti alueellisia ohjeistuksia ja soveltavat niitä tapahtuman järjestelyihin turvallisen vierailun onnistumiseksi. Erikoisjärjestelyt eivät onneksi ole este elämyksille.

Maskin käyttö julkisissa tiloissa ja varsinkin tapahtumissa on erittäin suositeltavaa. Huolehdi turvaväleistä, käytä käsidesiä ja noudata tapahtumanjärjestäjien ohjeita. 

Risteilyt

Laivayhtiöt seuraavat jatkuvasti ajankohtaisia ohjeistuksia ja päivittävät toimenpiteitään, jotta jokainen voisi lähteä risteilylle luottavaisin mielin. Matkustajien hyvinvointi ja turvallinen matkustaminen on etusijalla kaikissa toimissa koko matkan ajan. Vaikka järjestelyihin on tehty muutoksia, risteilyjen ilo ei silti ole kadonnut. Saaristomeri lumoaa edelleen ihan samalla tavalla kuin ennenkin.

Matkustajana on tärkeä tutustua laivayhtiöiden omiin koronaohjeistuksiin sekä yleisiin ohjeistuksiin laivamatkustamisesta. Näin tiedät varmasti, miten toimit laivalla oikein ja noudatat parhaasi mukaan turvallisuustoimeinpiteitä.

Lisätietoa:

Teksti Jemina Sormunen. Kuvat Jemina Sormunen, Ilona Aaltonen, Patrick Selin ja Kim Allen-Mersh.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?