Tuhatpäinen avantouimarien joukko kannattajineen saapuu Aurajoelle ratkomaan talviuinnin eri ikäsarjojen suomenmestaruuksia 1.-3.2. Ilmoittautuneita kilpailijoita on yli 900 ja yhteensä he tekevät yli 1100 uintia Aurajoessa. Myös yleisölle tarjoutuu mahdollisuus pulahdukseen.

HUOM! Läntinen Rantakatu on suljettu liikenteeltä 31.1. klo 14 – 3.2. klo 21 välillä Wechterinkuja-Veistämönkuja (perjantaina 1.2. 8-14 liikenne ja pysäköinti on sallittu osittain).

Lisätietoja:
Talviuinnin SM -kilpailujen nettisivut

Talviuinnin SM -kilpailut Facebookissa

Kilpailuareena rakennetaan Vierasvenesataman alueelle. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailuja nousevasta katsomosta ja uimareille tuodaan paikan päälle paljuja, joissa voi lämmitellä hyytävän kylmän suorituksen jälkeen. Kilpailun järjestää paikallisten avantouintiseurojen Hulluna-avantoon yhteenliittymä yhdessä Suomen Ladun kanssa ja yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Keskustan kehittäminen on yksi Turun kaupungin kärkihankkeista ja sen yhtenä tavoitteena on lisätä alueen houkuttelevuutta vireällä tapahtumatoiminnalla.

- On hienoa saada Turkuun talvinen hyvän mielen tapahtuma, joka vahvistaa ympärivuotista tarjontaa ja tuo piristystä Aurajokirantaan keskelle pakkasia, iloitsee kaupunginjohtaja Minna Arve.

Torstaina kisa-areenaa testaavat jo opiskelijat omassa Ice Age -tapahtumassaan. Taviuinnit aloitetaan perjantaina leikkimielisillä haasteuinneilla, joihin yksityishenkilöt ja organisaatiot ovat haastaneet toisiaan. Tuomaristo valitsee uintisuorituksista parhaat ja hauskimmat. Haasteuintien tuotosta osa lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Itse SM-uinnit avataan perjantaina klo 17 ja ensimmäisenä lajina on 50-metrin rintauinti. Perjantaina käydään myös muun muassa Turun ja Tampereen välinen viestikilpailu. Lauantaina uidaan 25-metrin rintauinnit ja sunnuntaina vapaauinti ja viestit.

Lauantaina on myös tarjolla koko perheelle Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -tapahtuma Barkerin puistossa. Kisauintien väleissä norppasarjalaiset uivat ilman ajanottoa ja kuuttisarjalaiset kastautuvat vedessä. Tapahtumarikkaan viikonlopun muita ohjelmanumeroita ovat avantokuoron esiintyminen sekä vesijuoksunäytös. Myös yleisölle tarjoutuu harvinainen mahdollisuus pulahtaa Aurajokeen sunnuntaina maksullisessa yleisöuintitapahtumassa.

- Talviuinnin tuominen kaupunkikeskustaan on ainutlaatuinen mahdollisuus ja laji saa kisan ansioista varmasti myös uusia ystäviä ja talviuintiseurat jäseniä, kisaorganisaattori Mika-Pekka Näykki kertoo.

Talviuinnin SM 2019 -kilpailut

Vierasvenesataman alue, Turku

OHJELMA

Torstaina 31.1.2019
klo 16-20 Ice Age -opiskelijatapahtuma
Opiskelijoiden Ice Age -tapahtumassa uidaan joukkueina nopeuskilpailu.
Vaihtoehtoisesti on mahdollisuus käydä vain pulahtamassa avannossa.

Perjantaina 1.2.2019
klo 14–17 Haasteuinnit
klo 17.15 Allaskuoro esiintyy
klo 17.30 Talviuinnin SM 2019 -avajaiset ja 50 m rintauinti
klo 19 Turun ja Tampereen välinen viestikilpailu
- Illan aikana myös norppa- ja kuuttisarjojen uinteja
- Uintien päätteeksi palkintojen jako

Lauantaina 2.2.2019
klo 12-16 Suomen Ladun Ulkona kuin lumiukko -tapahtuma Barkerin puistossa
klo 9-17 25 metrin rintauinnit
noin 16.25 Vesijuoksunäytös
- Puoleltapäivin aamupäivän palkintojenjako
- Päivän aikana myös norppa- ja kuuttisarjojen uinteja
- Uintien päätyttyä iltapäivän uintien palkintojen jako
klo 19 Villasukkamessu Mikaelin kirkossa. Kirkossa myös villasukkamyyntiä.

Sunnuntaina 3.2.2019
klo 9-11 25 metrin vapaauinnit
klo 11.30-12.45 viestiuinnit
klo 13.30 Talviuinnin SM 2019 päätös, viestien palkintojen jako sekä Laurin maljan luovutus
klo 13–19 Yleisöuinti Aurajoessa. Hinnat (sis. sauna): 15 €/10 € (opisk./ eläkel. / alle 16v.)
Nyt on kaikilla ainutkertainen tilaisuus pulahtaa Aurajokeen! Uinti tapahtuu omalla vastuulla.