Lisävinkkejä luokkaretkiin

Flowpark

Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa pääsee testaamaan kestääkö kantti. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Lukuisia erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan jopa kahdenkymmenen metrin korkeudella. Tehtävät ovat yläköysiratoja sisältäen mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin. Flowpark sijaitsee Skanssin kauppakeskuksen vieressä. Aikaa seikkailuun kannattaa varata 3-4 tuntia.

Turvallisuussyistä lapset pääsevät radoille vain aikuisen valvonnassa: vähintään 1 aikuinen / 4 lasta. 7-9 –vuotiailla lapsilla pitää olla aikuinen ohjaaja radalla. 10-13-vuotiailla pitää olla aikuinen ohjaaja mukana puistossa (radalla tai maassa). 14-vuotiaat ja vanhemmat lapset pääsevät radalle itsenäisesti. Kaikilta alle 18-vuotiailta vaaditaan kuitenkin huoltajan lupa seikkailuun.
 

SuperPark Turku

Yhdistä luokkaretkeen hauska temmelyshetki!

Uusi SuperPark Turku on koko perheen liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto. SuperParkista löydät hauskimmat huvit ja liikuttavimmat elämykset – ympäri vuoden ja säällä kuin säällä.

Sisäaktiviteettipuiston Freestyle Hallissa odottavat skeitti- ja scoottialueet, volttiradat, hyppyrit ja trampoliinit. Game Arenalla otetaan toisista mittaa muun muassa lätkätutkan, futisflipperin ja koriksen kera. Seikkailualueella voit kiipeillä korkeuksiin, kokeilla vauhdikasta liukumäkeä tai mutkitella polkuautoradalla.
 

Holiday Club Caribia -kylpylä

Teemakylpylässä on kahdeksan allasta polskimiseen ja rentoutumiseen, kolme vesiliukumäkeä laskettavaksi sekä kolme lämmintä saunaa. Luolastot ja haaksirikkoutunut merirosvolaiva luovat karibilaista tunnelmaa. Nälän yllättäessä pizzalle ja purilaiselle helppo poiketa uinnin lomassa tai sen jälkeen.


Leffahetkiä Finnkinossa

Finnkino järjestää koululaisnäytöksiä lapsille ja nuorille päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin. Eloku­vaksi voi valita minkä tahansa viimeisen 12 kk:n aikana ensi-illan saaneen elokuvan. Näytök­sestä laskutetaan osallistujamäärän mukaan. Pyydä tarjous ja ehdotuksia elokuvalle! Kaikki opettajat/avustajat pääsevät näytök­seen veloituksetta. Koululaisnäytöksen voi järjestää arkisin klo 8.00–17.30.
Kesto: 2,5 t
Ryhmän suosituskoko: väh. 30 oppilasta
Hinnat: alk. 7,50€ / oppilas, laskutetaan osallistujamäärän mukaan
 

ÅST

Åbo Svenska Teaterissa pääset tutustumaan kulisseihin ja verstaisiin opastetulla kierroksella!


Tuorlan observatorion planetaario

Tuorlan planetaariossa esitetään elokuvia tähtitieteellisistä ilmiöistä ja kerrotaan tähtitaivaan tapahtumista. Kiinnostaisiko esimerkiksi elokuva nimeltä Maailmankaikkeuden seitsemän ihmettä? Tuorlan planetaario on myös mielenkiintoinen retkikohde ryhmille. Planetaarioesitysten lisäksi on mahdollista sopia observatorion toiminnan esittelystä. Varaa oma tähtihetki luokallesi!
 

Ruissalon saari

Ruissalon tammimetsät, 1800-luvun pitsihuvilat, Ruissalon kylpylä, Ruisrock, Kansanpuisto ja Kasvitieteellinen puutarha ovat tehneet saaresta maankuulun. Hyvät pyörätiet ja mukavat etäisyydet houkuttelevat fillarin selkään. Perille pääset myös paikallisilla busseilla. Rantakalliot, upea hiekkaranta ja ainutlaatuinen luonto käy myös omatoimimatkailijan kohteiksi.


Kuusiston piispanlinnan rauniot

Kirkon ylimysten hulppea linna Kuusistossa oli täynnä aikansa arjen ylellisyyttä ja uudenaikaisia ratkaisuja maailmalta. Keskiajalla piispan palatsi oli katolisen Suomen hengellisen elämän ja poliittisen vallan keskus. Linnan tarina päättyi, kun kuningas Kustaa Vaasa määräsi piispanlinnan purettavaksi uskonpuhdistuksen jälkeen 1528. Loiston päivistä jäi jäljelle vain pohjakerroksen raunio.
Museovirasto tekee alueella edelleen tutkimusta, ja linnanrauniot on suosittu arkeologinen matkailukohde.

Pyydä tarjous opastuksesta sekä risteilystä Turku-Kuusisto-Turku!
 

Nautelankoski

Nautelankoski on Aurajoen suurin koski ja suojeltua Natura-aluetta. Kukkarkosken kivi­kautinen asuinpaikka on osa valtakunnallista kulttuuriperintöä ja myllyn alue arvokasta kulttuurimaisemaa.
Tule tutustumaan luontopolkuun, kiipeämään lintutorniin ja tutkimaan kotiseutumuseon aarteita.

Pyydä tarjous opastuksesta!
 

Kuralan kylämäki

Kuralan Kylämäellä pääset kokemaan isoäidin­aikaista oppituntia 1950-luvun aidolla maatilal­la. Tuvassa hehkuu puu-uuni ja emäntä kertoo maatilan arkiaskareista ja antaa samalla käteviä vinkkejä. Pihapiiristä löydät juurikin niitä koti­eläimiä, joita Kylämäessä on asunut jo 1950-lu­vulla: hevosia, lampaita ja kanoja. Lisäksi piha­maalla voit kokeilla entisajan pihaleikkejä.

Pyydä tarjous opastuksesta, työpajasta ja vaikka ohjatuista pihapeleistä!
 

Luostarinmäen käsityöläismuseo

Luostarinmäen käsityöläismuseo on ulko­museo, jossa pääsee astumaan kaksivuosisa­taa ajassa taaksepäin. Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Taloihin on sisustettu sekä käsityöläisten asuntoja että yli 30 eri alan verstasta esittelemään esiteollisen ajan kaupunkikäsityön historiaa.

Kisällin kierroksella vieraillaan käsityövers­taissa ja kodeissa ja perehdytään eri käsi­työammatteihin. Kisällin kierrosta suositellaan 3.–6. -luokkalaisille.
Kaiken ikäisille soveltuvalla Elämää Luosta­rinmäellä -opastuksella kuullaan tarinoita alueen asukkaiden arjesta ja juhlasta
 

Sibeliusmuseo

Sibeliusmuseo on Suomen laajin ja monipuolisin musiikkimuseo. Sisällä museossa voi tutustua Jean Sibeliuksen elämään ja tuotantoon, mutta myös musiikkielämään yleisemmin. Näyttelyissä esitellään mm. eri soitinryhmiä ja musiikin kuuntelun historiaa.

Keskiviikkoisin klo 18 Sibelius-museossa soi museon oma konserttisarja, keskiviikkosarja.
 

HIIULIHEI – huolta nyt ei!

Vauhdikkaalla luokkaretkellä Forum Marinumissa tutustumme merenkulkijoiden elämään purjelaivojen aikakaudella hyppäämällä kansallisaarre Suomen Joutsenen kansille, sekä tutustumalla Töissä merellä -näyttelyn vanhimpiin esineisiin, sekä niiden taakse kätkeytyviin uskomattomiin merimiestarinoihin. Pohditaanpa kierroksella sitäkin miten merenkulkijan arki on muuttunut tähän päivään tultaessa. Lisämaksusta: Kapteenintaulu- ja Rakenna laiva -työpaja
 

Kylämäen suomenhevostila

Marttilassa, keskellä kauneinta Varsinais-Suomea, sijaitsee perinteikäs Kylämäen hevostila. Tila on erikoistunut laadukkaisiin ja monipuolisiin, ympärivuotisiin maatilamatkailupalveluihin, joita tarjotaan niin ryhmille kuin yksityisillekin asiakkaille. Ohjelmaan voidaan sisällyttää mm. tilaesittely, ratsastusta, kärryajelutusta, ruokailu ja tietenkin iiiihanien suomenhevosten rapsuttelua!c Kylämäen Hevostila sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella, vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Turusta.