Vähän snobi, rento, Turku.

Kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Himanka viihtyy kaupungin huipputasoisissa ravintoloissa ja pienissä gallerioissa, joista löytyy aina uusi aarre kotiin vietäväksi.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Hanna Himangan suhde Turkuun on hänen omien sanojensa mukaan lämmin ja vielä vähän vastarakastunut. Hän kuvailee kaupunkia näin: rento ja vähän snobi.

“Turku on rento ja vähän snobi sen takia, että täällä on elämässä ja arjessa sellaista pientä luksusta, kuten kätevät välimatkat ja mahtavat ravintolat. Ja rento taas siksi, että kaikki turkulaiset, joita olen tavannut, on ihan huippuja tyyppejä.”

Ruokamatkailua parhaimmillaan

Ruoka on Hannalle tapa nähdä kaupunkeja, ja Turku on tässä suhteessa noussut hänen suosikkikohteidensa joukkoon. Hän puhuu Turusta jopa Tukholman veroisena ruokakaupunkina.  

“Turkulainen ruokaskene on ihan Suomen huipputasoa. Jos haluan lähteä ruokamatkalle, voin valita Turun Tukholman sijaan – niin mahtava, kiinnostava ja omaperäinen se on.” 

Himanka on tunnettu reseptiikastaan, ja esimerkiksi hänen avokadopasta-annoksensa nousi aikoinaan someilmiöksi. Jos Hanna perustaisi Turkuun ravintolan, se olisikin juuri pastaravintola. 

“Uskon, että turkulaiset ottaisivat sen hyvin vastaan, vaikka täällä onkin jo valmiiksi paljon hyviä pastapaikkoja!” 

Hannan parhaat muistot vierailuiltaan liittyvät niin ikään Turun ravintolamaailmaan. 

“Mun paras muisto täytyy kyllä olla mun eka kerta ravintola Kaskiksessa”, hän huokaa. 

“Anna Turun viedä!”

Hannalle Turku on vielä suhteellisen uusi tuttavuus, mutta se ei estä kaupungin lumoa syvenemästä. Hän kertoo miettineensä jopa kakkosasunnon ostamista Turusta, jotta voisi viettää kaupungissa pidempiä jaksoja.  

“Niin meidän suhde voisi vähän syventyä”, hän naurahtaa. 

Hannan Turussa vietetyt päivät täyttyvät usein kävelyistä ja spontaaneista löytöretkistä. Hän ei suunnittele tarkasti, vaan antaa kaupungin johdattaa. Tätä hän suosittelee kaikille Turussa vierailijoille. 

“Turku on tosi käveltävä kaupunki! Suosittelisin kaikkia kävijöitä myös kuuntelemaan, missä paikalliset pyörii – ja menemään sinne. Anna Turun viedä!” 

Kuvat: Hanna Himanka

Hannan vinkit Turkuun

Huipputason ravintolat 

Turku on Hannalle yksi Suomen parhaista ruokakaupungeista – jopa Tukholman veroinen. Hän suosittelee testaamaan kaupungin omaperäisiä ravintoloita ja antaa erityismaininnan Michelin-tähdenkin ansainneelle Kaskikselle, joka teki lähtemättömän vaikutuksen jo ensikäynnillä. 

Anna kaupungin johdattaa 

Turku on kompakti ja helposti käveltävä kaupunki. Hannalle paras tapa kokea Turku on jättää tarkat suunnitelmat tekemättä ja vain lähteä kuljeskelemaan – parhaat kokemukset syntyvät usein spontaanisti. Parhaat ravintolat, kahvilat ja kohtaamispaikat löytyvät usein sieltä, missä paikalliset pyörivät. 

Piipahda gallerioihin 

Hanna löytää Turusta aina uusia taide-elämyksiä. Kaupungin gallerioista hän hankkii usein jonkin pienen muiston, jonka vie kotiin kehystettäväksi. 

Hanna Himanka

  • Ammatti: Kokki, ruokavaikuttaja ja kirjailija. Tunnettu kirjoistaan kuten “Kauhan tasapaino. Ruokamuistelmani” sekä monien ruokailmiöiden luojana, kuten inkiväärilohi ja avokadopasta. 

  • Perhe: Mies ja neljä lasta 

  • Turku-suhde: Uusi mutta syvenevä. Kaupunki, joka tarjoaa Suomen huipputason ravintoloita. 

  • Lempi-Turku-muisto: Ensimmäinen käynti ravintola Kaskiksessa.

Julkaistu | Päivitetty