Romanttinen miniloma Turun seudulla

Oli vuodenaika mikä tahansa — pieni pakomatka arjesta tekee aina hyvää. Katso mitä kaikkea Aurajoen rannoilla on annettavana romantiikannälkäisille matkaajille.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kynttiläillalliselle kaksin

Ruokakaupunkina Turku tarjoaa tietysti nautintoja myös rakastavaisten vatsoille. Romanttinen jokirantakävely on luontevaa päättää Vähätorin kulmalla sijaitsevaan Gustavoon. Välimerellisiä makuja lautaselle loihtivan ravintolan listalta löytyvät upeiden pääruokien lisäksi niin herkulliset pintxos ja antipasti kuin laadukkaat viinitkin.

Katseilta piiloon voi pujahtaa esimerkiksi ravintola E. Ekblomiin. Tunnelmallisten kiviholvien alla niin romantiikka kuin makuelämys ovat taattuja. Kokeilkaa vaikkapa vaihtuvaa Jannen kattilasta -menua.

Uniikkia tunnelmaa tarjoaa myös jokivarren toisessa päässä itäpuolella sijaitseva Nobi. Lasitetun pergolan lämmittimet ovat kuin takkatulen loimu, ja näyttävät jokimaisemat ovat kirsikka kakun päällä.

Yövy kullan kainalossa – iglussa

Uskoisitko, että näinkin etelässä on mahdollista majoittua iglussa – vieläpä vuoden ympäri? Naantalissa sijaitsevan Archipelago Liven iglumajoituksessa heräät keskellä saaristomaisemia ja ihailet tähtitaivasta suurten panoraamaikkunoiden läpi. Luonnon helmassa, tähtitaivaan alla uinutaan myös Tackork Gård & Marinan tähtimökeissä, jotka ovat talvikaudella varattavissa viikonloppuisin.

Urbaanimpaa tunnelmaa etsivä pari suuntaa Turun keskustaan Solo Sokos Hotel Seurahuoneelle. Hiljattain remontoidun boutique-hotellin huoneet huokuvat 1920-luvun eleganssia. Valitkaa vaikkapa saunallinen ullakkohuone tai nautiskelkaa olostanne ja toisistanne sviitissä.

Täydellistä rentoutumista rakastava pari valitsee tietenkin kylpylämajoituksen. Ruissalon kylpylässä nautiskelette allasosastosta, ravintolan herkuista sekä ympäröivän Ruissalon saaren uniikista luonnosta.

Spa-tunnelmaa on tarjolla myös entisessä Kakolan vankilassa: Hotel Kakolassa yövytte uniikissa ympäristössä, ja aivan vieressä sijaitsevasta Kakola Spasta löytyy tasokkaan allasosaston lisäksi laaja valikoima ylellisiä hoitoja sekä monipuolinen saunamaailma.

Tähtitaivasta tiirailemaan

Mikä olisikaan romanttisempaa kuin katsella yhdessä tähtitaivasta? Turun Ursa ry järjestää yleisölle avoimia tähtinäytöksiä Iso-Heikkilän tähtitornilla selkeinä perjantai-iltoina lokakuun lopusta maaliskuulle asti. Käykää katsomassa, onko kohtalonne tähtiin kirjoitettu.

Jokivartta pitkin – kävellen tai pyörällä

Jokirantaa sanotaan Turun kauneimmaksi paikaksi, eikä ihan suotta. Napatkaa kauppahallista mukaan kupilliset kuumaa kaakaota ja vähän evästä ja istahtakaa rannan penkeille nauttimaan kansallismaisemista ja toisistanne. Istua voi vaikka sylikkäin, jos kylmä yllättää.

Joen varrella riittää nähtävää aina Vähätorilta satamaan asti. Kolmen kilometrin mittaiseen rantakatuun tutustuu kävellenkin, mutta onnistuu se myös fillarilla. Turun joukkoliikenteen kaupunkipyörät eli Föllärit ovat käytössä jouluun asti. Reippaimmat karauttavat Föllärillä vaikka Ruissaloon asti – esimerkiksi Kuuvannokan merimaisemiin tai Kasvitieteellisen puutarhan trooppisiin tunnelmiin.

Kauneimmat maisemat yhteiskuviin

Ikuistakaa yhteiset hetkenne valokuviin – ja varmistakaa, että maisemat ovat rakkautenne veroisia. Turun idyllisin, ja kenties instagrammattavin, maisema löytyy tietenkin jokirannasta Kirjastosillan ja Läntisen Rantakadun kulmilta. Vanhat värikkäät rakennukset, jokea reunustava tunnelmavalaistus ja taustalla kohoava Tuomiokirkko tarjoavat kauniin kanvaasin kuvillenne. Intiimimpää tunnelmaa on tarjolla Vanhassakaupungissa: kapealla Luostarin välikadulla voi painautua ihan kiinni kullan kylkeen.

Hempeitä maisemia löytyy myös Ruissalosta, jonka rantapromenadi sopii muutenkin erinomaisesti käsi kädessä kävelyyn. Romanttisten pitsihuviloiden ja uimahuoneiden edessä kelpaa napata pusukuva.

Kuumia salsatunnelmia

Antautukaa yhdessä kuumien rytmien vietäväksi. Se onnistuu esimerkiksi Tanssistudio Flaman Friday Social Salsa -illoissa. Studio sijaitsee Turun linnan kupeessa osoitteessa Linnankatu 84. Latinorytmejä on luvassa marraskuun lopulla myös Saaristobaarissa, kun Fiesta Latina valtaa baarin tanssilattiat!
 

Räätälöi oma matkasi Turussa

Turku tarjoaa matkailijalle monenmoista nähtävää kaupungin kaduilla ja lähiseudulla. Räätälöi oma matkasi ja katso vinkit!

Julkaistu | Päivitetty