Saariston talvikauden kiinnostavimmat kohteet

Turkua ympäröivällä saaristolla on maine erityisesti kesäkohteena. Kesäisin se toki kukoistaakin, mutta syksyn saapumisen ei tarvitse tarkoittaa saaristoseikkailuiden loppumista – päinvastoin! Keräsimme saaristosta kohteita, jotka palvelevat vierailijoita myös vilkkaan kesäsesongin ulkopuolella.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Hotel Nestor ja Ravintola Back Pocket 

Hotel Nestor ja sen ravintola Back Pocket sijaitsevat rauhallisessa saariston maalaiskylässä Korppoossa, missä perheen 200 vuotta vanhalle navetalle on annettu uusi elämä hotellin ja ravintolan muodossa. Ravintola Back Pocket tarjoaa asiakkailleen kauden raaka-aineiden inspiroiman, silmiä ja makunystyröitä hemmottelevan kuuden ruokalajin maistelumenun viinipaketin kera. Makuelämysten takana on ravintolan keittiömestarina ja hotellin yrittäjänä toimiva William Hellgren, joka on työskennellyt myös kolmen tähden Michelin-ravintola Frantzénissa Tukholmassa. Upean illallisen päätteeksi voi vetäytyä nauttimaan yhdestä Hotel Nestorin kuudesta viehättävästä, maalaishenkisestä huoneesta, kävellä Nestorin rantaan ihailemaan auringonlaskua tai kenties nauttia yksityisestä saunasta ja ulkoporealtaasta. Kesäkauden ulkopuolella Nestor ja Back Pocket palvelevat asiakkaita viikonloppuisin. 

Saaronniemen Saukot

Saaronniemen Saukot omaavat jo pitkät perinteet aivan Turun edustalla sijaitsevalla, kesäisistä rock-festareista tutulla Ruissalon saarella. Saukot tarjoavat upeat puitteet talviuimareille Saaronniemen kauniissa rantamaisemassa. Saukkorannasta löytyy kaksi puulämmitteistä saunaa, joiden löylyihin on mukava hypätä suoraan viilenevästä merivedestä. Saunat lämpeävät tiistaista sunnuntaihin, keskiviikkoa lukuun ottamatta. Tarkempia tietoja muun muassa aukioloajoista löytyy Saaronniemen Saukkojen omilta nettisivulta. 

Honkapirtti

Niin ikään Ruissalon saaressa sijaitseva tunnelmallinen Honkapirtti tarjoilee päivittäin lounasta sekä paikan päällä valmistettuja herkkuja jälkiruuaksi. Erityisesti luonnossa liikkuvien suosikiksi noussut Honkapirtti on tunnettu herkullisesta hernekeitostaan ja pannareistaan sekä historiaa havisevasta tunnelmastaan. Keskellä Ruissalon upeita lenkkeilyreittejä sijaitsevaan taukopaikkaan on helppo saapua myös autolla ja nelijalkaisten kanssa lenkkeileviä ilahduttaa tieto siitä, että myös koirat ovat tervetulleita Honkapirttiin.  

Köpmans Cafe & Restaurant, B&B

Nauvon sydämessä syyskaudella viikonloppuisin palveleva Köpmans Cafe & Restaurant pyörittää kahvila- ja ravintolatoiminnan ohella Bed & Breakfastia. Ravintolan listalta löytyy niin liha- kuin kalaruokiakin kasvissyöjiä unohtamatta. Kahvilan puolella kannattaa testata erityisesti Köpmansin legendaarisia raparperihillotäytteisiä munkkeja, joiden hillo on tehty oman puutarhan antimista. 

Kustavin Savipaja ja käsityökylä 

Saaristokunta Kustavi tarjoilee ympäri vuoden myös upeita nähtävyyksiä. Yksi niistä on Kustavin Käsityökylä. Käsityökylästä löydät kahvilan lisäksi Kustavin Savipajan, jonka upea valikoima on käsintehty paikan päällä. Keramiikan ohella myynnissä on muun muassa lasituotteita, jotka ilahduttavat vierailijoita kaikissa sateenkaaren väreissä. Lisäksi käsityökylässä valmistuu esineitä takoraudasta ja hopeasta ja myynnissä on myös Paratiisipajan kynttilöitä. Paikalta ei kannata poistua maistamatta kahvilan tuoreita munkkeja! Käsityökylän joulukylä on avoinna marraskuun puolivälistä jouluun viikonloppuisin 10-16.

  

Villa Vintage B&B 

Villa Vintage on suoranainen elämys Paraisilla. Vintagea, estetiikkaa ja lähituotettua ruokaa rakastavalle tämä on todellinen löytö! Aikamatkailusta haaveilevan matkailijan unelmakohde koostuu itse Villa Vintage Bed & Breakfastin ohella kaikenlaista vanhaa tavaraa myyvästä Butiken i Käldinge -vintageliikkeestä sekä Fortuna Fajans -nimisestä ravintolasta. Monen muun saaristokohteen tavoin Villa Vintage on kesäkauden ulkopuolella auki viikonloppuisin. Putiikin aarteita pääset ostamaan ajasta riippumatta myös verkkokaupassa ja ostamisen lisäksi voit myydä heille omat vanhat aarteesi. 

Hotel Stallbacken

Uniikissa saaristoympäristössä sijaitseva Hotel Stallbacken tarjoaa kävijöilleen kokous-, juhla- ja majoitustiloja Paraisten Nauvossa. Ympärivuoden auki olevassa Stallbackenissa voit seurata vuodenaikojen vaihtelua kesähelteistä talvipakkasiin. Hotellin tunnelmalliset huoneet, raikas meri-ilma ja saariston hiljaisuus takaavat onnistuneen matkan höyhensaarille. Hotellin ravintola on auki kesäkaudella, mutta muina aukoina se toimii tilausravintolana. Hotelli sijaitsee Grännäsin perhetilalla, joka on ollut perheen omistuksessa jo vuodesta 1760.

Armida Second hand & Vintage 

Taivassalossa, Trappulan vanhan yläkoulun 200m2 kokoisessa liikuntasalissa toimii nykyisin Armida Second hand & Vintage. Armidan valikoimasta löydät muotia pääasiassa viime vuosituhannelta, mikä tarkoittaa, että valikoiman tuoreimmat tuotteet ovat peräisin kovaa vauhtia takaisin muotiin tulleelta 90-luvulta. Valikoimasta löytyy vaatteiden lisäksi myös kodin piensisustustavaraa ja huonekaluja. Armidan myymälä palvelee syksyllä lokakuun loppuun asti lauantaisin klo 10-16, verkkokauppaan pääsee ostoksille milloin vain. 

Teksti: Riina Alakiikoinen

Julkaistu | Päivitetty