Turussa tapahtuu ympäri vuoden.

Tästä löydät ajankohtaiset ilot ja menot, joista kannattaa juuri nyt innostua. Mene, koe, näe!

School's Out Festival Turku 2024

Taiteen Talolla järjestettävä School's Out Fesitival on suunnattu täysi-ikäisille nuorille aikuisille. Festareilla juhlitaan jo alkanutta tai ainakin pian alkavaa kesälomaa parhaiden ystävien ja mahtavien artistien seurassa. Tapahtumassa esiintyvät mm. Turisti, DAVI, VJ, Fabe, Korelon, Hugo, Ahti, SHRTY, Karim B, Averagekidluke, Överi, Pyrykthekid & Axel Kala.

Turun ruokaviikot

Turun ruokaviikot tarjoilevat kymmeniä herkullisia ruokatapahtumia! Tänä kesänä toista kertaa toteutettavilla Turun ruokaviikoilla nautitaan laaja kattaus Turun parhaita makuja! Kesän herkullisimpia tapahtumia on toteuttamassa lukuisia paikallisia ravintoloita ja muita ruoka-alan toimijoita! Tapahtumia järjestetään niin Turussa kuin lähiseudun muissakin kunnissa.

Kesärauha

Kesärauha on turkulainen vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, joka järjestetään Turun Linnanpuistossa 7.–9.6.2024. Kolmen päivän aikana Kesärauhassa on mahdollisuus kokea lukuisia keikkoja, maagista tunnelmaa ja unohtumatonta yhteisöllisyyttä – suoraan kaupungin sykkeessä. Viidettä kertaa järjestettävä Kesärauha kokoaa jälleen yhteen kymmenet artistit, herkullisen ruoan ja hymyilevät ihmiset.

Turun Viinijuhlat

Turun Viinijuhlilla voit nauttia virkistävästä viikonlopusta viinijoogassa tai vaikka omassa wine tastingissä. Lukuisista viinipisteistä löydät omat herkkusi ja sinulla on myös mahdollisuus kokeilla uusia makuja ja löytää uusia suosikkeja. Näitä Viinijuhlia vietetään musiikin kera ja lukuisat huippuesiintyjät kiihdyttävät tunnelman kattoon viikonlopun aikana! Lava täyttyy todellisista tähdistä, kuten Sara Siipola, Neljä Ruusua, Uniklubi, Samuli Edelmann, Cyan Kicks, Lipattomat, Miljoonasade, Movetron, Jussu Pöyhönen ja moni muu.

Ruisrock

Taianomainen Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Ainutlaatuisesta ilmapiiristään ja upeasta miljööstään tunnettu musiikkifestivaali juhlitaan Turun Ruissalon merellisissä maisemissa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Ikärajattomalla festivaalilla on luvassa kansainvälisiä tähtiä, kotimaisia huippuartisteja ja kiinnostavimpia nousijoita – sekä legendaarista Ruisrock-tunnelmaa.

Baltic Jazz

Baltic Jazz on viihtyisä koko perheen festivaali Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä, Kemiön saarella. Klassisen jazzin ja swingin eri tyylisuunnat yhdistyvät saumattomasti jazzin muihin suuntauksiin. Ohjelmassa yhdistyvät kansainväliset huippukokoonpanot sekä paikalliset nimet.

Metallivuori

Metallivuori 2024 järjestetään heinäkuussa Turussa Uittamon kansanpuistossa, jossa meri, metsä ja puisto kohtaavat aimo annoksen metallia. Neljättä kertaa järjestettävässä Metallivuoressa on tarjolla todella kova kattaus metallimusiikin huippuja ja rautainen nippu tulevaisuuden tähtiä. mm. Maj Karma, Mokoma, Warmen, Bloodred Hourglass, Lost Society, Lähiöbotox, Mors Subita, Awake Again ja monta muuta.

Slot Festival

Slot Festivaalin ohjelma koostuu kansainvälisistä tähtiartisteista sekä kovista kotimaisista nimistä, joissa on mukana myös hieman nostalgiaa. Slot Festivalilla mukavuus, hyvä tunnelma ja laadukkaat palvelut ovat tärkeässä roolissa festivaalikokemuksessa.

Down By The Laituri

Historiallinen ja ainutlaatuinen puistoalue Turun ydinkeskustassa muuntautuu jälleen festivaalialueeksi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, kun DBTL-festivaalit juhlitaan Turun Tuomiokirkkotorilla ja Brahenpuistossa kesällä 2024. Upean artistikattauksen lisäksi DBTL:n palveluja alueella monipuolistetaan entisestään ja ruokatarjontaan tullaan panostamaan merkittävästi.

Keskiajan Turku

Aikamatka iloiseen, valoisaan ja jännittävään keskiaikaan! Keskiajan Turku on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma. Ohjelmassa yhdistyvät tiede, taide ja hauskanpito uusia oivalluksia synnyttävällä tavalla. Musikanttien laulun luritus, leikareiden tanssin töminä sekä muut hauskat ja riehakkaat huvitukset johdattavat koko perheen kohti keskiaikaista Turkua. Tarjolla on monenlaista käsityötä sekä ruokaa ja juomaa, ja Porthaninpuiston Työnäytösalueella pääsee tutustumaan moniin vanhoihin käsityötekniikoihin ja kokeilemaan niitä itsekin. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Challenge Turku

Challenge Turku tuo kansainvälisen triathlonkilpailun Turkuun ja Aurajoen ikoniseen jokirantaan. Vaikka kilpailu kokoaa maailmanluokan triathlonammattilaisia ja suomalaisia kärkinimiä kilpailemaan voitosta, on Challenge Turku myös koko perheen urheilutapahtuma. Osallistumisen kynnys on matala, sillä matkoja löytyy kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille!

Turku Sea Jazz

Turku Sea Jazz on uusi kaupunkifestivaali, joka kutsuu Aurajoen rannalle nauttimaan kansainvälisistä jazzin tähtiartisteista, kotimaisista huippukokoonpanoista ja kuratoiduista ruokaelämyksistä. Se on nuorekas, se kurottaa saaristoon. Se on Turussa, se kurottaa maailman ääriin.

WMOC 2024

World Masters Orienteering Championships 2024 kisataan Turussa! Turku tarjoaa upean valikoiman erinomaisia maastoja suunnistajille. Tapahtumakeskus, sprinttikisat ja palkintoseremoniat ovat kaikki kävelymatkan päässä hotelleista. Turku tunnetaan monipuolisesta arkkitehtuurista, moderneista ravintoloista, eloisasta jokirannasta sekä kauniista saaristosta. Elämys DMC on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Majoitusvaraukset: www.elamysevents.fi/WMOC_2024?:id=WMOC_2024#/search/event

Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat tuo elokuun juhlaviikoilla Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista.

Aura Fest

Aura Fest juhlitaan seuraavaan kerran kesällä 2024 tuttuun tapaan upeassa Turun Kupittaanpuistossa. Luvassa on jälleen tasokas artistikattaus keskellä kauneinta Turkua. Festivaalialue sijaitsee kävelymatkan päässä Turun keskustasta, palveluiden keskiössä. Heittäydy mukaan Aura Festin tunnelmaan ja anna fiiliksen viedä! Tapahtuma on K18.