Turussa tapahtuu ympäri vuoden.

Tästä löydät ajankohtaiset ilot ja menot, joista kannattaa juuri nyt innostua. Mene, koe, näe!

Saaristo

Perinteinen Saaristo festivaali uudistuu vuodelle 2023 ja tapahtumassa on peräti kolme esiintymislavaa. Saariston artistikattaus on kovempi kuin koskaan, kun mukana on Robin Schulz, Haloo Helsinki!, Samu Haber, Juha Tapio, Icona Pop, Abreu, BEHM, Gasellit ja monia muita tähtiartisteja. Saaristo Festivaali järjestetään Kaarinassa Hovirinnan Rannalla 9.-10.6.2023.

Kesästartti Korppoossa

Korppoon kesä polkaistaan käyntiin perinteisellä Kesästartti-tapahtumalla! Päivän aikana tavataan alueen yrittäjiä ja nautitaan koko perheen aktiviteeteista.

Paavo Nurmi Games

Turussa 13. kesäkuuta järjestettävä Paavo Nurmi Games on Suomen kovatasoisin yleisurheilukilpailu ja kuuluu maailmaan suurimman yleisurheilukilpailusarjan Continental Tourin korkeimmalle Gold-tasolle. Games on osa Paavo Nurmi Festivalia, joka juhlistaa ja kunnioittaa juoksijalegenda Paavo Nurmen muistoa. Osana festivaalia järjestetään myös koko perheelle suunnattu Paavon Sporttipäivä Paavo Nurmen Stadionilla lauantaina 10.6.

Kesärauha

Kesärauha on turkulainen vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, joka järjestetään kesäkuussa Turun Linnanpuistossa. Vuoden 2021 festivaaliksi valittu Kesärauha on lunastanut paikkansa yhtenä Turun ja Suomen keskeisimmistä vaihtoehtomusiikin festivaaleista. Kesärauhassa 2023 nähdään niin ulkomaisia kuin kotimaisia huippuluokan artisteja.

Keskiajan Turku

Keskiaikaiset markkinat on Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma Vanhan Suurtorin alueella Turussa. Ohjelmassa yhdistyvät tiede, taide ja hauskanpito uusia oivalluksia synnyttävällä tavalla. Musikanttien laulun luritus, leikareiden tanssin töminä sekä muut hauskat ja riehakkaat huvitukset johdattavat koko perheen kohti keskiaikaista Turkua. Vanhan Suurtorin markkinakojuissa on tarjolla monenlaista käsityötä sekä ruokaa ja juomaa, ja Porthaninpuiston Työnäytösalueella pääsee tutustumaan moniin vanhoihin käsityötekniikoihin ja kokeilemaan niitä itsekin. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Keskiaikaisten markkinoiden turnajaiset

Keskiaika rantautuu Turkuun, kun Rohanin tallit järjestävät keskiaikaiset hevosturnajaiset Turun Tuomiokirkontorilla. Turnajaisissa on aitoa mittelyä, hyviä ja pahoja ritareita, rakkautta, taistelua, rautaa, hevosia, aseita, haarniskoja ja vauhdin huumaa.

Ruisrock

Legendaarinen Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Turun Ruissalossa järjestettävä musiikkifestivaali on tunnettu upeasta, merellisestä tapahtumamiljööstään ja taianomaisesta tunnelmastaan. Festivaali kokoaa rannalle ainutlaatuisen kattauksen kansainvälisiä suurnimiä sekä kotimaisia huippuartisteja – elämäntäyteisen festivaaliyleisön lisäksi. Useana vuonna loppuunmyyty festivaali tarjoilee elämyksiä, ystävyyttä ja onnellisuutta tänä vuonna jo 52. kertaa.

Turun Linnan Turnajaiset

Erittäin näyttävien historiallisten taistelulajien sikermä on nyt avoimen mestaruuskilpailun ja Suomenmestaruuskilpailun muodossa Turussa kestäen torstaista sunnuntaihin 13.-16.7. mahtavissa puitteissa historiallisella Turun Linnalla. Mukana kilpailulajina myös buhurt. Kilpailun ajaksi myös linna ja linnan ympäristö herää täyteen eloon markkinoiden ja teemoitettujen kierrosten myötä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Metallivuori

Metallivuori 2023 järjestetään heinäkuussa Turussa Uittamon kansanpuistossa, jossa meri, metsä ja puisto kohtaavat aimo annoksen metallia. Kolmatta kertaa järjestettävässä Metallivuoressa on tarjolla todella kova kattaus metallimusiikin huippuja ja rautainen nippu tulevaisuuden tähtiä. mm. Stam1na, Turmion Kätilöt, Kiuas, Xysma, Before The Dawn, Wolfheart, Tyrantti, Awake Again ja monta muuta... Tule nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja musiikista!

Turun Viinijuhlat

Ensimmäistä kertaa Turussa tavattavilla Viinijuhlilla voit nauttia virkistävästä viikonlopusta viinijoogassa tai vaikka omassa wine tastingissä. Lukuisista viinipisteistä löydät omat herkkusi ja sinulla on myös mahdollisuus kokeilla uusia makuja ja löytää uusia suosikkeja. Kesä ja luonto luovat poikkeuksellisen upean elämyksen Uittamolle, eikä hyvästä seurasta ole puutetta, kun viinin ja musiikin ystävät kokoontuvat yhteen. Näitä Viinijuhlia vietetään musiikin kera ja lukuisat huippuesiintyjät kiihdyttävät tunnelman kattoon viikonlopun aikana!

Down By The Laituri

Historiallinen ja ainutlaatuinen puistoalue Turun ydinkeskustassa muuntautuu jälleen festivaalialueeksi heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, kun DBTL-festivaalit juhlitaan Turun Tuomiokirkkotorilla ja Brahenpuistossa kesällä 2023. Upean artistikattauksen lisäksi DBTL:n palveluja alueella monipuolistetaan entisestään ja ruokatarjontaan tullaan panostamaan merkittävästi.

Challenge Turku

Challenge Turku tuo kansainvälisen triathlonkilpailun Turkuun ja Aurajoen ikoniseen jokirantaan. Vaikka kilpailu kokoaa maailmanluokan triathlonammattilaisia ja suomalaisia kärkinimiä kilpailemaan voitosta, on Challenge Turku myös koko perheen urheilutapahtuma. Osallistumisen kynnys on matala, sillä matkoja löytyy kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille!

Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat tuo elokuun juhlaviikoilla Turkuun kansainvälisiä ja kotimaisia klassisen musiikin huippunimiä. Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali on yksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä klassisen musiikin festivaaleista.

Aura Fest

Aura Fest juhlitaan seuraavaan kerran kesällä 2023 tuttuun tapaan upeassa Turun Kupittaanpuistossa. Luvassa on jälleen tasokas artistikattaus keskellä kauneinta Turkua. Festivaalialue sijaitsee kävelymatkan päässä Turun keskustasta, palveluiden keskiössä. Heittäydy mukaan Aura Festin tunnelmaan ja anna fiiliksen viedä! Tapahtuma on K18.

Katusirkusfestivaali Multi Bueno

Multi Bueno Festivaali tuo katusirkusesiintyjät Turun Vanhalle Suurtorille jopa Irlannista asti! Päivän aikana nähdään muun muassa hyppynarutemppuja, pallokatapultti, lennokkaita voltteja vipulaudalla, näyttävää pariakrobatiaa, sanatonta komiikkaa, ilma-akrobatiaa ja paljon muuta. Ohjelmaa on kaikenikäisille. Tapahtuma on maksuton, mutta varaudu tekemään esiintyjille lahjoituksia hyvän katuesityskäytännön mukaisesti.

Taiteiden yö

Taiteiden yö on koko taidekentän, kaikkien toimijoiden ja yleisön yhteinen tapahtuma, joka levittäytyy perinteisesti jokirantaan ja keskustakortteleihin. Tapahtuman monipuolista ohjelmaa järjestetään sisätiloissa ja ulkona katukuvassa.

Paavo Nurmi Marathon

30. juhlavuottaan viettävä Paavo Nurmi Marathon valtaa Turun kadut 18.–19. elokuuta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa juostaan 5km, 10km, puolimaraton, maraton sekä perheen pienimmille tarkoitettu Minimarathon. Reitit kulkevat tänä vuonna uudistetuilla reiteillä Turun kauniissa saaristomaisemissa.

SHIFT Business Festival

SHIFT Business Festival kokoaa yhteen kasvu- ja muutoshakuiset toimijat ja yritykset haastamaan ajatuksiaan tulevaisuudesta, teknologiasta ja kestävästä kehityksestä. Tänä vuonna SHIFT kutsuu verkostoitumaan 23.-24. elokuuta Vierailukeskus Jokeen Turun Kupittaalle. SHIFTin tavoitteena on antaa eväät muutokseen tarjoamalla uusia näkemyksiä, verkostoja ja työkaluja tulevaisuuden liiketoiminnan luomiseksi.Tervetuloa inspiroitumaan, ideoimaan ja tekemään tulevaisuutta yhdessä!

Itämeripäivä

Itämeripäivää vietetään monien mielenkiintoisten tapahtumien parissa. Itämeripäivän tapahtumat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia laidasta laitaan ja osallistuminen on pääasiassa ilmaista. Kiinnostaisiko esimerkiksi luovan kirjoittamisen työpaja, jossa muistellaan ja maistellaan meren sekä elämän suolaa? Vai kenties joku kierros, näyttely tai keskustelu? Vaiko Luontosinfonia-ulkoilmakonsertti, Itämerimenu tai joukkopulahdus? Itämeri-hetkistä on moneksi!

Silakkamarkkinat

Turun Silakkamarkkinoilla on tarjolla tuoretta kalaa ja kalajalosteita, sekä saariston ja rannikon käsitöitä ja erikoisherkkuja. Silakkmarkkinat tarkoilee perinteistä kalamarkkinatunnelmaa kauniissa jokimiljöössä.

WMOC 2024

World Masters Orienteering Championships 2024 kisataan Turussa! Turku tarjoaa upean valikoiman erinomaisia maastoja suunnistajille. Tapahtumakeskus, sprinttikisat ja palkintoseremoniat ovat kaikki kävelymatkan päässä hotelleista. Turku tunnetaan monipuolisesta arkkitehtuurista, moderneista ravintoloista, eloisasta jokirannasta sekä kauniista saaristosta. Elämys DMC on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani. Majoitusvaraukset: www.elamysevents.fi/WMOC_2024?:id=WMOC_2024#/search/event