Tekemistä lasten kanssa Turussa x 9

Mitä tehdä lasten kanssa Turussa? Nappaa naperot kasvitieteellisen puutarhan kirjavaan viidakkoon, jännään museoon tai aktiviteettipuistoon.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Forum Marinum

Forum Marinum vetää perheitä puoleensa jo pelkän ulkokuoren avulla: museon rannassa seisoo toistaan näyttävämpiä laivoja ja pihan halkaisee valtava puinen päivänkakkara, joka kutsuu kiipeilemään. 

Museossako tylsää? Ei suinkaan! Lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn on ihan paras paikka leikkiä, tutkia ja siinä samalla oppia kaikkea uutta merenkulusta. Hauskan näyttelyn keskipisteenä on uljas seikkailulaiva, jonka kannella tuntee olonsa varsin merikelpoiseksi seikkailijaksi. Bongaile tähtikuvioita, tutki hienoja merikarttoja ja käy kurkistamassa kapteenin salonkiin.

2Kasvitieteellinen puutarha

Turun Ruissalo muistetaan usein Ruisrockista, mutta saaressa on paljon muutakin. Monien paikallisten lasten lemppari on Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka on keidasmainen jatkumo saaren upealle luonnolle. 

Sisä- ja ulkotiloihin avautuvassa puutarhassa löytyy tutkittavaa niin isoille kuin pienille löytöretkeilijöille. Kasvimaailman monimuotoisuutta ihmetellessä pään päältä voi liitää kakadu, ja altaassa polskivat karpit jalkojen juuressa.

Ulkona kannattaa ehdottomasti käydä kurkistamassa vanhaa onkalotammea, jonka rungon sisälle mahtuu aikuinenkin. Puutarhassa on myös kuvattu Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva, joten täällä voi kokea livenä Onnelin ja Annelin punaisen tuulimyllymökin!

3SuperPark

Tästä sisäaktiviteettipuistosta löytyy hauskaa tekemistä koko perheelle. SuperParkiin voi suunnata säällä kuin säällä, ja saman katon alla pääsee hyppimään trampoliinilla, kiipeilemään kilpaa korkeuksiin ja haastamaan kaverit polkuautokisoissa. Hurjimmat rämäpäät suuntaavat volttiradalle tai skeittirampille, ja Game Arenalla voi ottaa mittaa koriksessa tai lätkässä. Täällä touhutessa todellakin tulee hiki!

4Aboa Vetus & Ars Nova

Tämän historian ja nykytaiteen museon katon alla vanhan ja uuden rajat sekoittuvat leikkisästi. Aboa Vetus on arkeologinen museo, jossa satoja vuosia vanhojen talojen rauniot antavat kosketuspintaa kauan sitten eläneiden turkulaisten arkeen. Täällä tutkiminen ja ihmettely on sallittu! 

Ars Novan taidenäyttelyissä taas voi loikata aivan erilaiseen maailmaan nykytaiteen parissa. Kun satuikäisten oma Seikkailukierros lähtee käyntiin, museoon tutustuminen käy kivasti tehtävien ja tarinan kautta.

5Kauppakeskus Skanssi

Lapsiperheiden ostosreissut ovat täynnä yllätyksiä – positiivisia sellaisia, jos Skanssilta kysytään! Turun uusimmassa kauppakeskuksessa lasten kanssa oleminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi: lämmitetyn parkkihallin kautta pääsee leikkipaikalle ja sieltä perhehuoneeseen vaipan vaihtoon. Imetyskin hoituu mukavasti nojatuolissa. 

Pelihuone, pihan kahluuallas sekä Skanssin oma kirjasto viihdyttävät lapsia, jos shoppailu alkaa käydä hermoille. Neljästä leikkipaikasta voi jokainen perhe valita mieleisensä ja ruokailumahdollisuuksiakin löytyy moneen makuun.

6Flowpark

Seikkailuhuvipuisto Flowpark tarjoaa hillittömän hauskaa ja toiminnallista ajanviettoa koko perheelle. Tasapainoile nuoralla, kapua esteiden yli ja loiki liaanilla kuin Tarzan. Täällä saa päästää sisäisen apinansa valloilleen ja ylittää itsensä. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin, ja flowparkkaamaan pääsee jopa kahdenkymmenen metrin korkeuteen – jos siis uskaltaa!

Radat on värikoodattu vaikeusasteen mukaan, joten haastetta löytyy kaiken tasoisille kiipeilijöille. Myös pienimmät flowparkkaajat on huomioitu omilla radoilla, eli kukaan ei jää paitsi huimasta menosta.

7JukuPark

Vesipuisto JukuParkissa pääsee sukeltamaan merirosvohenkiseen allasparatiisiin vain muutaman kilometrin päässä Turun kauppatorilta. Puistoon on hyvät kulkuyhteydet paikallisbusseilla. 

Paikan päällä voi hypätä hurjaan Free Fall -liukumäkeen tai vauhdikkaaseen Boomerang-rengasliukuun tai pomppia pomppulinnoissa. Merirosvosaaren matala allas tarjoaa puuhaa pienemmille vesipedoille. Uiskentelujen välissä voi ruokailla puiston omassa ravintolassa tai nauttia vaikkapa jäätelökaffet altaan reunalla. Vieraille on reilut lekottelualueet aurinkotuoleineen, ja koska ollaan Suomessa, on paikan päällä myös saunat.

​​​​​​​Jukupark Turku aukeaa 3.6.2024

8Lastenulttuurikeskus Seikkailupuisto

Kun haluaa viihtyä vekaroiden kanssa helposti ja mukavasti Turussa, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto eli Seikkis on varma nakki. Tarjolla on monipuolista taide- ja kulttuuritoimintaa ympäri vuoden: tapahtumia, esityksiä, harrastus- ja kurssitoimintaa, taidepajoja sekä taideleirejä.

Lastenkulttuurikeskusta ympäröi Seikkailupuisto -niminen leikkipuistoalue, joka on aina avoinna ja alueelle on vapaa pääsy. Puistossa on erilaisia leikki-, kiipeily- ja kikkailurakenteita niin taaperoille kuin kouluikäisillekin. Samalla reissulla kannattaa kurkata myös lintulammikko ja Liikennepuisto toisella puolen Kupittaanpuistoa.

9Muumimaailma

Naantalin auringon alta löytyy aina yhtä lumoava Muumimaailma. Muumien taika vetoaa muksusta mummoon, siksi visiitti Muumimaailmassa on takuuvarma hitti ja hupi.

Mikä parasta, Muumimaailmassa on kaikkea jännää ympäri vuoden: syksyllä seikkaillaan Taikurin hatun huimassa tarinassa ja helmikuussa Muumit ilahduttavat pieniä talvilomalaisia heräämällä talviunilta. Hiphei!

(Psssst! Muumipeikon ja kumppanien luokse on vain 15 kilometriä Turusta.)

​​​​​​​Muumimaailma aukeaa 11.6.2024

Julkaistu | Päivitetty