Turku lasten kanssa – tehtävää ja nähtävää koko perheelle

Kun kaipaat hauskaa tekemistä koko perheelle, ota suunnaksi Turku. Kaupunki tarjoaa paljon tutkittavaa, nähtävää ja koettavaa, josta innostuvat isot ja pienet matkalaiset. Katso vinkit!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Museoelämyksiä lapsille ja lapsenmielisille

Millaista olisi olla ihan oikea prinsessa tai ritari? Kenties Turun linnasta löytyy vastaus. Pikkuritari- ja prinsessakierroksilla astellaan Katarina Jagellonican jalanjäljissä ja opitaan millaista elämä oli keskiajan hovissa ihan oikeassa linnassa. Aikuiset voivat tutustua linnan historiaan kummitus- ja  vankityrmäkierrosten kautta – jos uskaltavat.

Turun linnan lähellä sijaitseva merikeskus Forum Marinum vie suomalaisen merenkäynnin ja laivanrakennuksen vaiheisiin. Tässä museossa ei tarvitse olla hissun kissun: lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn kutsuu pikkuseilorit oppimaan historiaa ja meritaitoja leikkien kautta.

Historiamatka jatkuu Aboa Vetuksessa. Suomen ainoassa arkeologisessa museossa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja entisaikojen ihmisten elämään. Ja jos rauniot eivät kiinnosta, ryhdy luututkijaksi: Luutarha-näyttely esittelee luulöytöjä kokonaisista luurangoista aina pienenpieniin kalanruotoihin.

Jos kiipeää Kaskenmäkeä ylös, saapuu Luostarinmäelle. Turun palosta selvinnyt puutaloalue on nyt käsityöläismuseo ja kiinnostava kokemus koko perheelle. Museon kodit ja verstaat kutkuttavat mielikuvitusta ja vievät matkalle menneeseen – ja lapset pääsevät tutustumaan vuosisatojen takaiseen elämään tutkien ja leikkien.

Lähde leikkiin ja seikkailuun

Tiesitkö, että Turussa on lastenkulttuurille oma puisto? Seikkailupuisto tarjoaa leikkiä, oppia, oivaltamista ja iloa kaikenikäisille. Timantti-teatterin monipuolinen esitysohjelmisto sisältää mm. nukketeatteria, sirkusta, klovneriaa ja konsertteja, jotka viihdyttävät myös vanhempia. Päästä luovuus valloilleen taidepajoissa tai vietä hauska päivä Seikkiksen leikkipuistoalueella.

Leikkimiselle on Turussa tilaa muutenkin vaikka kuinka, sillä kaupunkialueelta löytyy 150 erilaista leikkipaikkaa. Seikkiksen lisäksi Kupittaanpuistosta löytyy neljä muutakin leikkialuetta.

Suosittu on myös Barkerinpuiston leikkipaikka Läntisellä Rantakadulla Förin lähellä. Puistossa on  mm. oma leikki-Funikulaari, jonka liikkuminen on ihan omasta mielikuvituksesta kiinni (vähän kuin kuuluisalla esikuvallaankin). Joen toisella puolella on Urheilupuiston leikkipaikka, josta löytyy peräti 1200 neliötä leikkimistilaa. Puistossa on uutuutena pyörivä värivalo, jonka vaihtuvat kuviot tuovat väriä pimeinä iltoina. Turun kaikki leikkipuistot löydät täältä.

Hypi, pompi ja kiipeile

Viettäkää vauhdikas koko perheen päivä tramppailun, temppuilun ja pomppuilun parissa. Turun seudulta löytyy monta mahtavaa sisäleikkipuistoa:

Irti maasta -puistosta löytyy peräti 18 erilaista kiipeilyseinää ja yhteensä 25 nousua, joissa kokeilla kiipeilytaitoja. Kauppakeskus Myllyssä sijaitsevan puiston erikoisuutena on Leap of Faith -haaste, jossa todelliset hurjapäät voivat testata rohkeutensa.

SuperPark lupaa liikettä ja iloa kaikenikäisille. Skeitti- ja scoottialue, trampoliinit, foam-allas, erilaiset pelit ja aktiviteetit, kiipeilyalue ja polkuautot takaavat hauskan päivän koko perheelle.

Leo’s Leikkimaa on hurjan hauska leikkiviidakko Turun Itäharjulla. Erilaisten pallomerien, liukumäkien, kiipeilyratojen, sisäpelien ja tramppojen parissa viihtyy helposti vaikka koko päivän.

HopLop kauppakeskus Myllyn lähellä Raisiossa on Suomen suurin! Lapset taaperoista isompiin voivat purkaa energiaa ja testata taitojaan monenlaisissa kiipeily-, hyppely- ja temppuilupaikoissa.

Flowparkissa vois tasapainoilla nuoralla, kiivetä esteiden yli ja loikkiai liaanilla kuin Tarzan. Täällä saa päästää sisäisen apinansa valloilleen ja ylittää itsensä. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin, ja flowparkkaamaan pääsee jopa kahdenkymmenen metrin korkeuteen – jos siis uskaltaa!

Sukeltakaa satujen maailmaan

Turku on toki taianomainen kaupunki jo itsessään, mutta tarjoaa myös mahdollisuuksia uppoutua satuihin. Turun Nuoren Teatterin Robin Hood vie katsojan Nottinghamin metsään iloisten veikkojen luo. Värikäs seikkailutarina viihdyttää niin lapsia kuin aikuisia. Esityksen suositusikäraja on 5 vuotta.

Metsäseikkailulla ollaan myös Logomossa, kun Lastenelokuvakerho Kinokkio tuo valkokankaalle Disneyn klassikkoanimaatio Bambin lauantaina 18.11.2023. Useiden sukupolvien ajan katsojia hurmannut elokuva on edelleen perheiden suosikki.

Satuseikkailu jatkuu Turun pääkirjastossa. Lastenalue Saaga tarjoaa lukemattomien satukirjojen ja lehtien, pelien, äänikirjojen ja elokuvien lisäksi myös vaihtuvaa ohjelmaa lapsille ja nuorille: satutuokioita, harrastekerhoja, näyttelyitä, konsertteja ja teemapäiviä. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lasten suuhun sopivaa

Kun on vatsa täynnä, jaksaa taas leikkiä paremmin. Ruokakaupungista löytyy monipuolinen kattaus ravintoloita, joissa koko perhe viihtyy. Kokeile vaikka näitä:

Nomad Food & Wine Kristiinankadulla ydinkeskustassa hemmottelee ruokailijoita muun muassa ihanilla pastoilla. Aikuisten annoksista on mukailtu pikkusuille sopiva valikoima. Lapsille on laadittu myös omat menupaketit.

Ravintola Panini tunnetaan italialaistyylisenä perheravintolana ja sen suuri syli toivottaakin perheet lämpimästi tervetulleeksi. Lasten oma ruokalista sisältää mm. pasta bolognesea ja pitsaa!

Rantakerttu on koko perheen suosikki. Tilavasta ravintolasta löytyy puuhaa perheen pienimmille, ja ruokalistalta voi valita maistuvia annoksia, kuten lihapullapastaa ja pikkuseilorin lohta.

Pancho Villa tarjoaa lapsille laajan listan vaihtoehtoja hymyperunoista pieniin hamppareihin ja nugeteista lehtipihviin. Ihan pienimmille on tarjolla myös oma sormiruoka-annos alle parilla eurolla.

Majoitussuosikit perheille

Pitkän päivän jälkeen kelpaa pistää pää tyynyyn. Holiday Club Caribia on lapsiperheiden suosikki – eikä ihme. Kun majoitukseen voi yhdistää pulikoinnin Caribia-teemaisen kylpylän vesiliukumäissä ja altaissa, on hauskuus taattu. Vinkki: saman katon alta löytyy huippuhauska sisäliikuntapuisto SuperPark.

Niin aikuisten kuin lasten mieleen on myös uusi Hotel Kakola. Valitsitpa sellisi kaltereilla tai ilman, on hotelli varmasti vangitseva kokemus. Koko perhe viihtyy myös Kakolan kierroksilla, jotka johdattelevat vankila-alueen karmaisevaankin historiaan.

Räätälöi oma matkasi Turussa

Turku tarjoaa matkailijalle monenmoista nähtävää kaupungin kaduilla ja lähiseudulla. Räätälöi oma matkasi ja katso vinkit!

Julkaistu | Päivitetty