Turun 4 vuodenaikaa

Suomen Turussa saamme nauttia neljän vuodenajan tuomasta vaihtelusta. Kevään ensimmäiset auringonsäteet herättävät kaupungin ja antavat lupauksen pitkään odotetusta kesästä. Syksy pukee upean Aurajokimaiseman ruskan väreihin, ja talven aurinkoiset pakkaspäivät houkuttelevat ulos liikkumaan. Turku on ihana kaikkina vuodenaikoina!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kevät

Turussa kevät alkaa virallisesti silloin, kun Teatterisilta täyttyy narsisseista. Auringon ensimmäisten säteiden lämmittäessä kaupunkilaiset kerääntyvät jokirantaan ja terasseille nauttimaan kauniista kevätpäivistä. Kevät on täydellistä aikaa kerääntyä perheen ja ystävien kanssa kaupungin lukuisiin puistoihin piknikille, kierrellä kojuja markkinoilla ja messuilla sekä nauttia keväisestä tunnelmasta jokirannassa krookusten kukkiessa.

Tärpit!

Narsissit: Turun kaupunki istuttaa Teatterisillalle ja kävelykadulle tuhansia narsisseja joka kevät. Kevään lopulla ne jaetaan kaupunkilaisille.

Kirsikkapuut: Kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 istutetut sadat kirsikkapuut kukoistavat Turussa keväällä. Katso kartasta suurimmat kirsikkapuukeskittymät.

Legendaarinen Turun vappu: Nauti karnevaalihengestä vapputorilla sekä lakitustilaisuudesta Taidemuseonmäellä!

 

Kesä

Turku on monipuolinen ja upea kesäkohde, josta löytyy tekemistä ja tapahtumia jokaiseen makuun. Jokilaivat ja Aurajokivarren lukuisat ravintolat terasseineen kutsuvat nauttimaan kesäpäivistä, jäätelöstä ja ihanan viipyilevästä tunnelmasta jokirantaan. Maauimalat ja uimarannat tarjoavat virkistystä kuumaan kesäpäivään.

Turussa meri on aina lähellä, ja saaristotunnelmasta pääsee nauttimaan helposti päiväksi, tai vaikka viikoksikin. Saaristotunnelmaan pääsee lukuisilla eri tavoilla, eikä kaikkiin suinkaan tarvita omaa venettä.

Tärpit!

Vesibussilla: Hyppää vesibussin kyytiin, suuntaa Ruissaloon, ja kesäfiilis on taattu!

Ruisrock: Yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista järjestetään Ruissalon kansanpuiston idyllisissä maisemissa.

Saaristoon: Lähde maailman kauneimpaan saaristoon!

Syksy

Syksy saa jokirannan maisemat hehkumaan ruskan sävyissä ja putoavat lehdet peittämään maan. Vetäydy ihailemaan oranssin ja keltaisen eri sävyjä Turun lukuisille luontopoluille, tai nauti syksyisestä tunnelmasta kaupungin useissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Tärpit!

Museot ja galleriat: Nauti Turun runsaasta kulttuuritarjonnasta kaupungin lukuisissa museoissa ja gallerioissa. 

Turun persoonalliset helmet: Turku on pullollaan putiikkeja ja ravintoloita, second handia sekä ihania kahviloita.

Luontopolut Turun seudulla: Tutustu Turun seudun parhaisiin luontopolkuihin!

Talvi

Talvella joulukaupunki Turku hemmottelee asukkaitaan toinen toistaan tunnelmallisimmilla tapahtumilla. Teatterisillan valoteos, Tuomiokirkon joulukuusi sekä valaistu kävelykatu houkuttelevat kaupunkilaisia ulkoilemaan. Talvella myös Aurajoenranta ja jäätynyt joki pukeutuvat ihanaan lumipeitteeseen. 

Tärpit!

Joulunavaus: Turku virittäytyy joulukauteen marraskuun viimeisenä viikonloppuna, kun suuri joulunavauspäivä sytyttää valot joka puolelle kaupunkia ja käynnistää joulun monet tapahtumat.

Joulumarkkinat: Joulun alla Vanhalla Suurtorilla nautitaan tunnelmallisista Joulumarkkinoista neljänä peräkkäisenä viikonloppuna.

Talviuinti: Turun seudulta löydät parhaat puitteet talviuintiin!

 

Lisää ihania Turku-kuvia löydät Instagramistamme @visitturku ja Facebookistamme @visitturkufi. Upeita kuvakulmia Turusta löydät myös galleriastamme.

Teksti: Saara Kemppi ja Eva-Stina Oikia, kuvat: Instagram-käyttäjien kuvia

Julkaistu | Päivitetty