Turun parhaat terassit

Ei kesää ilman terasseja – ja Turussa todella on mistä valita. Nappaa alta vinkit Turun terassitarjontaan ja löydä oma kesän suosikkipaikkasi.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Jokimaisemista nautiskeluun

E. Ekblom: Vaaleanpunaisen kivitalon kellarissa sijaitseva E. Ekblom tarjoilee herkullisia makuja ruokailijoille, ja kadunpuoleisella terassilla nautiskelet vaikka lasin viiniä kansallismaisemissa. Rannan jalopuurivistö tarjoaa sopivasti varjoa sekä kauniit raamit jokimaisemille. 

Läntinen Rantakatu 3

Apteekin terassi: Tälpual jokea Titanik-gallerian edustalla toimiva Apteekin terassi on passeli paikka poiketa nauttimaan kiireettömästä kesäpäivästä. Autoilta vapaa katu ja vehreä, puistomainen ympäristö tarjoavat mukavat puitteet jokirannan elämänmenon seuraamiseen. 

Itäinen Rantakatu 8

Vähätorin terassit: Vähätorille on perustettu ensimmäinen suomalainen ravintola jo yli 260 vuotta sitten. Historiallisissa maisemissa sijaitsee nyt useampi ravintola, joiden terasseille turkulaiset mielellään kerääntyvät ruokailemaan, kahvittelemaan ja drinksuja siemailemaan. Mamin, Tiirikkalan, Tårgetin  ja Hüggen iloisesta puheensorinasta täyttyvät terassit, lämmin ilta-aurinko ja vihreä jokiranta – siinä Turun kesä antaa parastaan. 

Linnankatu 3

Jokilaivat: Ei kesää ilman jokilaivoja – turkulainen erikoisuus kerää ihmiset nauttimaan jokirannan tunnelmasta ja valoisista kesäöistä. Jokainen laiva on omanlaisensa, mutta tunnelma on kaikissa aina kohdallaan. Pistäydy vaikkapa legendaarisen Donnan Love Deck -kannella, poikkea rock-henkisessä Papa Joessa tai jatka alajuoksulle Rahtiksen ja uuden Espositon tarjoilujen luo.

E. Ekblom
Vähätori
Donna

Urbaaniin menoon

Rento Bar: Kävelykadun klassikko, joka houkuttelee turkulaisia ja turisteja poikkeamaan tuopilla tai istumaan iltaa pidemmän kaavan mukaan. Riveihin sijoitetuilta penkeiltä kelpaa katsella keskustan vilinää ja bongata tuttuja ja tuntemattomia. 

Yliopistonkatu 23

Dynamo: Myöhäisillan suosikki. Dynkyn puutalon seinustalle, isojen pöytien ääreen mahtuu suurempikin kaveriporukka nauttimaan urbaanista kuumasta kesäillasta. Testaa myös viereinen Bar Ö, joka on kaupungin ug-väen kohtaamispaikka. 

Linnankatu 7

Rica Bar: Kristiinankatu herää kesällä eloon erityisellä tavalla, kun kadunpätkä suljetaan autoliikenteeltä. Rican katuterassi ja sisäpihan pikkuterassi kutsuvat nauttimaan lämpimistä kesäilloista, hyvästä musiikista ja taidokkaista drinkeistä. Takapihalla järjestetään myös Backyard Partyja. 

Kristiinankatu 5

KBC Taproom: Vanhalla vankila-alueella kivisten seinien suojissa sijaitseva Kakola Brewing Companyn oma terassi on erityisesti oluenystävien suosiossa. Mukavan rouhea ympäristö, hyvät juomat ja erinomaisen maukkaat pitsat ja snacksit ovat Funikulaari-matkan arvoisia. 

Graniittilinnankatu 2 k117

Tåget: Turku goes Trainspotting. Logomon ratapiha-alueella sijaitseva, vanhaan junavaunuun kunnostettu Tåget terasseineen on todellakin kokemisen arvoinen. Monipuolinen juomavalikoima, villit klubi-illat ja industriaalishenkinen miljöö ovat uniikki yhdistelmä. 

Junakatu 5  

Rica Bar
KBC Taproom
KBC Taproom

Suojaisampaan tunnelmointiin

Gastropub Löytö: Upeiden keltaisten kivitalojen keskellä sijaitseva Löydön terassi on oiva paikka niin ruokailuun kuin drinksuilla käymiseen. Vanhan Suurtorin laidalla hiukan katseilta piilossa sijaitsevalla terassilla järjestetään myös livemusailtoja ja pubivisailuja. 

Uudenmaankatu 1

Café Elephanten: Jos kuljet Löydön terassilta kivenheiton matkan ihanan Luostarin Välikadun läpi, löydät itsesi Turun Taiteen talolta. Upean historiallisessa miljöössä sijaitseva Café Elephanten tarjoilee suolaisten ja makeiden herkkujen sekä drinkkien lisäksi monipuolista vaihtuvaa ohjelmaa kulttuurinjanoa sammuttamaan. 

Nunnankatu 4

Café Pegasus: Aboa Vetus & Ars Nova -museon sisäpihan terassilla olet kirjaimellisesti keskellä historiaa. Korkeiden muurien ympäröimä terassi on mukavan suojainen, ja liikenteen melun sijaan voit kuunnella vaihtuvien dj:den säveliä. Suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi erityisesti viikonlopun brunssi on vieraiden suosiossa. 

Itäinen Rantakatu 4–6

Kirkkopuiston terassi: Puisto ja piazza yhdistyvät Tuomiokirkon varjossa. Tunnelmallisella Kirkkopuiston terassilla voit istahtaa räsymatolle viinilasin kera, haastaa kaverit petanque-peliin tai nauttia monipuolisesta ruokatarjonnasta jokirannan puiden alla. Terassilla järjestetään myös monenlaista ohjelmaa läpi kesän. 

Tuomiokirkontori 1

Panimoravintola Koulu: Koulun isolla terassilla kelpaa maistella oman panimon ja herkullisen menun antimia. Ydinkeskustasijainnistaan ja suosiostaan huolimatta puiden ja pensaiden ympäröimä paikka on aina mukavan tunnelmallinen ja iloisilla ihmisillä täytetty. 

Eerikinkatu 18

Kirkkopuiston terassi

Yläilmoissa fiilistelyyn

Walo Rooftop Bar: Torinkulmalta sisään ja hissillä ylös kymppikerrokseen, ja saavut Walo Rooftop -kattobaariin. Upeiden maisemien lisäksi voit nauttia maistuvista drinkeistä ja iloisten ihmisten seurasta. Kesällä 2024 luvassa on myös kuumaa rantatunnelmaa! 

Eerikinkatu 11

Börs Katto: Torin toisella laidalla, legendaarisen Hamburger Börsin katolla sijaitseva Börs Katto tarjoilee näyttäviä drinkkejä ja iloista tunnelmaa. Seuraa torin kuhinaa – tai ihastele maisemia muuten vaan – ja antaudu dj-rytmien vietäväksi. 

Kauppiaskatu 6

Kuppis Rooftop Bar: Kehittyvällä ja kasvavalla Kupittaan alueella sijaitseva Kuppis Rooftop Bar hemmottelee niin hotellivieraita kuin turkulaisiakin. Poikkea vaikka työporukalla aftereille tai käy kilistelemässä parhaiden kaverien kanssa. Upeat maisemat kruunaavat terassitunnelman. 

Joukahaisenkatu 6

Julkaistu | Päivitetty