Tutustu Turkuun kävellen

Yksi Turun parhaista puolista on, että kompaktin kaupunkialueen ja kaikki nähtävyydet voi kokea näppärästi jalan. Nappaa alta vinkit parhaisiin kävelykierroksiin ja tutustu kaupunkiin kävellen.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Jotain vanhaa, jotain uutta

Kaupungin maamerkki, Tuomiokirkko, on seissyt uljaana paikallaan jo 1200-luvulta lähtien, joten sillä on tarina jos toinenkin kerrottavanaan. Opastettu historiakierros vie matkalle menneeseen pitkin Tuomiokirkon käytäviä ja Vanhankaupungin katuja. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös visiitti Aboa Vetuksessa, jossa pääset ihastelemaan vanhan Turun raunioita.

Turku on toki muutakin kuin historiaa. Urbaani kaupunki tunnetaan paikkana, jonne maailman vaikutteet aina ensimmäisenä rantautuvat. Tee tutkimusmatka turkulaiseen kulttuurielämään – parhaisiin keikkapaikkoihin, kiinnostavimpiin taidegallerioihin, suosituimpiin ravintoloihin ja trendikkäimpiin pienpanimoihin. Kaupunki elämää Suomen Turussa -kierroksen jälkeen tiedät, mitä ja missä Turussa tapahtuu.

Siinä missä Turku on nykyään kotimaisen kulttuurin kehto, tunnettiin se historiassa synnin ja paheen pesänä. Astele pahoille poluille Paheiden Turku -kierroksella ja opi, miten paheellisesti Turun kujilla aikoinaan elettiinkään. Kokeile myös Citynomadin Synnin ja oikeuden paikat -omatoimikierrosta, joka vie sinut hirttopaikoille, hautausmaille sekä varkaiden ja murhamiesten jäljille.

Rakastu rakennuksiin

Turun tauti on kavala sairaus, mutta kaupungista löytyy vielä vaikka kuinka monia upeita, historiallisia rakennuksia ja komeaa arkkitehtuuria. Aalto-arkkitehtuurikierroksella turkulainenkin oppii ihan uusia asioita tutuista rakennuksista. Kierroksella ihaillaan Alvar Aallon kädenjälkeä sekä tutustutaan myös Erik Bryggmanin suunnittelemiin rakennuksiin. (Jos Aallon tyyli ihastuttaa, suosittelemme visiittiä myös Alvar ja Aino Aallon suunnittelemassa Paimion parantolassa.)

Arkkitehtuuriin ja varsinkin sen kerrostumiin voit tutustua myös Piispankadulla, joka on yksi Turun kauneimmista keskiaikaisista kaduista. Puuempiren, uusrenessanssin ja jugendin lomaan on noussut monia modernin tyylisuunnan rakennuksia. Arkkipiispat ja arkkitehtuuri -kierroksella käydään läpi myös Turun kaupunkisuunnittelua.

Jos seikkailet kaupungissa mieluummin omine nokkinesi, sekin onnistuu: lataa kaupungin sivuilta ArkkitehTOUR-kartta ja tutustu Turun arkkitehtuurin joen molemmin puolin.

Yläjuoksulta alas ja takaisin

Upea jokivarsi, sen maisemat ja talot sekä kaupungin tunnelmasta nauttivat ihmiset ovat toki ihan riittävä syy kävelykierrokselle jokirannassa. 

Jos pohkeissasi riittää poweria, suosittelemme lataamaan Citynomadin Kaupunkitarinoita Turusta -kierroksen ja kävelemään kartta kädessä koko neljän kilometrin matkan Turun linnalta Tuomiokirkkosillalle. Matkan varrella opit lisää peräti 17 kiinnostavasta kohteesta tälpual ja toispual jokea.

P.S. Tutustu myös Cityspottingin Turku-seikkailuihin, jotka esittelevät kymmeniä mielenkiintoisia ja jännittäviä kohteita ympäri kaupunkia kulttuurin, luonnon, arkkitehtuurin, kaupunkitietämyksen ja muiden elämysten saralta.

Julkaistu | Päivitetty