Eläinten Turku – karvakaverin kanssa kaupungissa

Kotimaanmatkailu on siitäkin mukavaa, että esimerkiksi koira on helppo ottaa mukaan. Mitä Turku tarjoaa eläinrakkaille vierailijoille?

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Nousussa nyt: kun lähdetään reissuun kotimaassa, varataan paikka hotellista, johon lemmikki on tervetullut mukaan.   

Erityisen kivaa Turkuun on tulla koirakaverin kanssa; kuvankaunis kulttuurikaupunki avautuu mainiosti pitkillä kävelyillä. Jokirannan terasseilla koiralle tarjottava vesikuppi kuuluu turkulaiseen etikettiin. Ja esimerkiksi Kakolanmäen ihana Bageri Å tunnetaan paikkana, jossa koirat saavat tulla sisällekin.

Nätisti pitää tietysti olla, mutta kenenkäpä ei.

PS. Turun Ydinkeskustayhdistys on tuonut syksyllä 2020 yrittäjien saataville "Meille eläimet ovat tervetulleita" -tarrat liimattaviksi liikkeiden oviin. Hyvä idea – bongaa tarra ja astu sisään.

 

Hotellihemmottelua hurtan kanssa x 12

Turun hotelleista eläinystävällisimmäksi puskaradio kehuu Marina Palacen. Siellä koiranomistaja hemmotellaan melkein piloille paketilla, johon kuuluu eväiden, ruokakupin ja kakkapussien lisäksi pyyhe ja koirapeti. Sijainti Aurajoen rannassa houkuttelee kävelyille urbaaneihin kansallismaisemiin. 

Jos haluat hotellin läheltä luontoa, valitse Ruissalon Kylpylä noin kymmenen kilometrin päässä Turun keskustasta. Heti hotellin ulko-ovelta pääsee merkkailemaan Ruissalon saaren lehtometsiä, ja saarelta löytyy sekä koirapuisto että koirien uimaranta. 

Muita lemmikkien kanssa viihtymiseen erityisesti panostavia hotelleja Turussa ovat ainakin keskustan uudenkarhea Seurahuone ja Caribia, joka leikkisine allasosastoineen on myös lapsiperheiden suosikkikylpylä.

Huom! Kaikin puolin poikkeuksellinen korona-aika vaikuttaa myös hotellien toimintaan välillä yllättävinkin tavoin. Varmistathan siis lemmikkipolitiikan suoraan hotellilta vielä siinä vaiheessa kun varaat huonetta. Kiitos <3.  

Hotel Seaport 
3 lemmikkihuonetta
Lemmikkilisä 12 €/vrk  

Scandic Hotel Julia
Lemmikkilisä 20 €/vrk

Scandic Atrium
69 lemmikkihuonetta
Lemmikkilisä 20 €/vrk

Scandic Hotel Plaza
Lemmikkilisä 20 €/vrk

Park Hotel Turku
5 lemmikkihuonetta
Lemmikkilisä 10 €/vrk

Radisson Blu Marina Palace
Lemmikkiveloitus 20 €/varaus (koko majoituksen ajalta)

Hotelli Helmi
Lemmikkiveloitus 20 €/varaus (koko majoituksen ajalta) 

Holiday Club Caribia
10 economi-lemmikkihuonetta
Lemmikkilisä 10 €/vrk 

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Lemmikkihuoneita ja koirien tervetuliaispaketti
Lemmikkilisä 15 €/vrk

Hostel Linnasmäki
6 lemmikkihuonetta
Lemmikkilisä 20 €/vrk

Original Sokos Hotel Kupittaa
28 lemmikkihuonetta 
Lemmikkilisä 15 €/vrk

Ruissalon Kylpylä
Lemmikkilisä 35 € (koko majoituksen ajalta)

Kävelyreittejä x 3

Aamupissat Aurajoen maisemissa? Kunnon kävely kulttuurikaupungissa? Tässä muutama reitti, joille pääsette kätevästi luikkimaan keskustan hotelleista.

Jokiranta sightseeing – Suunnatkaa jokivartta pitkin Turun linnalle, ylittäkää joki Förillä ja tassutelkaa sieltä Tuomiokirkolle.

Koroisten reitti – Tuomiokirkolta Aurajoen ylävirtaan Koroisten ristille ja takaisin. Koroistenniemellä sijaitsi Turun tuomiokirkon edeltäjä vielä 1200-luvulla. Nyt sieltä löytyy raunioiden lisäksi komiat maisemat Aurajoenlaakson yli.

Kupittaanpuisto – Turkulaisten oma aktiviteettipuisto kattaa aimo alueen itäisessä keskustassa. Koilliskulmassa on koira-aitaukset isoille ja pienille koirille.

Luontoon siis x 5

Jos metsään haluat mennä nyt, tässä muutama vaihtoehto. 

​​​​​​​Ruissalo – Klassikkosaari Turun edustalla tunnetaan Ruisrockin pyhänä kotipaikkana, mutta usko tai älä, turkulaiset käyvät siellä tiuhaan ympäri vuoden. Saaronniemen leirintäalueen yhteydessä on koirapuisto ja koirien uimapaikka. Jos tulette kesäkaudella, laivakoiran kanssa on kiva veneillä paikalle Föli-vesibussilla suoraan keskustasta. 

Bongattavaa: romanttiset puupitsihuvilat, komeat tammimetsät, Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Honkapirtti hernekeittoineen ja auringonlaskut Kuuvannokkassa. 

Littoistenjärvi – Viehättävä Littoistenjärven ympäristö Kaarinan ja Liedon rajalla kuuluu paikallisten suosikkeihin. (Kun pääset paikalle, ymmärrät miksi.)

Kaunis luontopolku kulkee järven rannalla, metsässä ja kävelyteillä. Vierestä löytyy myös pari lintutornia, uimaranta sekä Järvelän kosteikko.

Pomponrahka – Hiljaisuudessa lepäävä suomaisema laskee stressitasot alas. Pomponrahkan pitkospuureitti on helppokulkuinen ja vain noin parin kilsan pituinen.

Katariinanlaakson luontopolku – Turun ja Kaarinan rajamailla sijaitsevan luonnonsuojelualueen reitti mutkittelee pitkin rantakaislikkoa ja vanhojen jalopuiden lomassa.

Jos luontokaipuu on tosi kova, Katariinanlaaksosta voi jatkaa vielä Kaarinan puolelle Rauvolanlahdelle ja Vaarniemeen asti.

Kuhankuonon retkeilyreitistö – Suhauttakaa kätevästi bussilla keskelle lumoavaa suoluontoa ja natisevaa aarnimetsää. Kuhankuonolla voi suunnata vaikka Vaskijärven luonnonpuistoon, Kurjenrahkan kansallispuistoon tai Pukkipalon aarnimetsään.

Lue lisää luontopoluista täältä.

17 koirapuiston kaupunki

Koirapuistoja löytyy peräti 17 eri puolilta Turkua. Löydä sopiva puisto läheltäsi ja lähde tutustumaan Turun koirapiireihin. Lue lisää täältä

Teksti Liina Komi. Video Oliver Webb. Kuvat Oliver Webb ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?