Kuvankaunis Turku – 13 parasta kuvauslokaatiota

Valot! Kamera! Käy! Ota talteen vinkkimme Turun kuvauksellisimmista lokaatioista ja ikuista paikat omaan kameran rullaasi.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Ravintola Oobu – Oobu tuo saaristotunnelmaa keskelle kaupunkia ja puhdasta suomalaista ruokaa lautaselle. Eikä maisemissakaan ole valittamista – istahda Oobun parvekkeelle ihailemaan yhtä Turun kauneimmista näkymistä Aurajokirannassa!

Vähätori – Vähätorilla on nimestään huolimatta paljon kuvattavaa. Katsasta komea Turun vanha pääkirjasto, tunnelmoi Aurajoen vastarannalla näkyvää tuomiokirkkoa ja Vanhaa Suurtoria, kiertele design-liikkeissä ja testaa Turun kuumat ravintolat. Kesäaikaan torin ympäristössä pääsee fiilistelemään tunnelmallista terassielämää.

Ikuista myös Casagranden talon seinästä teksti Omnia Vincit Amor eli rakkaus voittaa kaiken!

Ravintola Mami  – Vähätorin yksi tunnelmallisimmista ja moderneimmista klassikoista on Ravintola Mami, joka tarjoilee ikkunoistaan upeat näkymät Vähätorin kulinaristiseen kuhinaan ja Aurajoelle. Katse kääntyy toki väkisinkin myös taidokkaisiin annoksiin – ruoka on täällä ihanaa.

Jokiranta – Jokirannassa kävellessä ymmärtää, mistä kertoo ikoninen lausahdus “Varför Paris, vi har ju Åbo”. Kahviloiden, pastellitalojen, ravintoloiden ja museoiden täplittämällä alueella kamerasormi saa olla jatkuvasti valmiudessa. Aurajoen ylittävät sillat ja jokilaivat vievät sinut hetkessä pariisilaiseen rakkaudentäyteiseen ilmapiiriin. Olisiko pusukuvan paikka?

Tervatorin ranta – Vain kivenheiton päässä Tuomiokirkkosillasta on paikka, jonka Google Maps tuntee Tervatorina. Vaihda perspektiiviä ja poikkea Lönnrotintiellä puiselle kävelysillalle, joka kulkee ihan vesirajassa. Vastarannan vehreä luonto, vanhat talot ja Turun tuomiokirkon torni eivät petä!

Tuomiokirkko – Ei Turkua ilman Suomen kansallispyhäkköä. Turun tuomiokirkko on komea ilmestys niin sisältä kuin ulkoakin. Kesäisin paikasta tulee vieläkin kuvauksellisempi, kun Kirkkopuiston terassi värittää viihtyisyydellään historiallista maisemaa. Kippis ja räpsis kesälle.

Luostarin Välikatu – Pujahda keskelle keskiaikaa värikkäiden talojen reunustamalle kapealle kujalle. Vanha valtakatu keskellä Turun Vanhaakaupunkia on pieni pala mennyttä maailmaa, joka on antanut melkoisen hienot kulissit niin elokuville kuin valokuville. Vaikeaa onkin vain valita, minkä värisen talon edessä tulisi paras #ootd-kuva.

Walo Roof Top Bar – Aika vaihtaa lintuperspektiiviin, nimittäin Original Sokos Hotel Wiklundin kattoterassilta avautuu komeat näkymät Turun kattojen ylle. Jos siis maltat nostaa katseesi kauniista cocktaileista tai mocktaileista. 

Café Qwensel – Apteekkimuseon ja Qwenselin talon sisäpihalta löytyy Turun salaisin kahvila. 1700-luvun tunnelmallinen museokahvila Café Qwensel puutarhoineen on idyllistä ja isosti. Kahvilassa pääsee todella tekemään aikamatkan vuosisatojen taakse, kun työntekijät ovat pukeutuneet aikakauden mukaisesti ja kahvit tarjoillaan posliiniastioissa ja kuparipannuissa.

Turun linna – Täydellinen postikorttimaisema. Ulkopuolelta uljas, sisäpuolelta kiehtovan salaperäinen. Vinkki: klassikkokuvakulma löytyy Kuninkaansalin vaaleiden holvikattojen alta.

Ruissalo – Ruissalosta löytyy lukuisia luontopolkuja vanhojen ja narisevien tammimetsien uumenissa. Monipuolisella puupitsihuviloidenkin värittämällä saarella pääsee pikaisesti vaihtamaan maisemaa myös merenrannalle.

Ruissalon telakka – Historiallisen Turun Veneveistämön rouhean merelliseen miljööseen yhdistyy trendikäs tunnelma. Täydellinen juhlapaikka urbaaneille saaristohäille, ja niitä pidetään kesässä aika monet. Telakan suosittujen ravintoloiden terasseilla voi yrittää päättää, nappaako kuvan silmien edessä avautuvasta saaristomaisemasta vai lautasella olevista herkuista. Ota varmuuden vuoksi molemmista.

Viking Line – Fiilistelyä kannattaa jatkaa myös merelle asti, joten suuntaa saaristoristeilylle Viking Linen kyydissä. Kamera valmiina, kun laiva lipuu ohi Ruissalon huviloiden kohti saaristoluotoja ja avomerta. Jos hyvä lykky käy, saatat bongata hylkeen tai merikotkan Viikkarin kannelta.

Teksti Sanna Keltanen. Video Kim Allen-Mersh. Kuvat Jemina Sormunen, Terri Vahtera ja Visit Turku.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?