Kivaa tekemistä talvilomalla Turussa x 8

TALVILOMASUUNNITELMAT VIELÄ AUKI? EI KAUAA. JOS KAIPAAT IHAN MIHIN TAHANSA MUUALLE KUIN KOTISOHVALLE, LÄHILOMA TURUSSA ON VASTAUKSESI.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

1Talviloma museoissa

Apteekkimuseon ja Qwenselin talon opastukset 17.–25.2. klo 14

Qwenselin talon opastetulla kierroksella ihmetellään minkälaista elämä oli kaksisataa vuotta sitten, kun lääketieteen professori Pipping asui perheineen Qwenselin talossa. Apteekkimuseon puolella tutustutaan apteekkarin työskentelytapaan 1800-luvulla.

Turun linnassa kierrokset 20.2.–3.3. 

Turun linnassa on talvilomaviikolla tarjolla Pikkuritarikierroksia ti–su klo 11 ja 14, Turun linnan arkea ja juhlaa -kierroksia ti–su klo 11 ja 14 sekä avoin työpaja. 

Kuralan Kylämäeen talvilomapäivät 21.–22.2. 

Kuralan Kylämäessä tehdään arkiaskereita Iso-Kohmon talossa sekä leikitään talvisia ulkoleikkejä. Verstaalla tehdään käsitöitä matonkuteista ja tilkuista. Ota oma pulkka, sukset ja nuotiomakkarat mukaan!

2Talviuinti

Talviuinti on loistava osoitus suomalaisesta hulluudesta, mutta onko olemassa mitään ihanampaa kuin avannon ja saunan jälkeinen kokovartalo-euforia? Talviuinnin tiedetään lisäävän onnellisuushormonien, kuten dopamiinin ja endorfiinin tuotantoa, joten olisiko tässä vastaus siihen, miksi suomalaiset ovat niin onnellista kansaa?

Turussa tätä hyytävää extreme-lajia pääsee harrastamaan ainakin Ispoisten rannalla sekä Ruissalon Saaronniemessä ja Saukkorannalla. Ja rannikkokaupunki kun Turku sattuu olemaan, pääsee täällä dippaamaan ihan meressä. Kaappaa siis mukaan kaveri tai kaks ja suuntaa rentoutumaan tämän masokistisen ihanan puuhan pariin.

3Hiihtämään

Hiihto on mindfulnessia parhaimmillaan. Tätä talviaktiviteettien kuningaslajia pääsee suorittamaan Turussa vaikka ja missä, ovathan suomalaiset tunnetusti hiihtokansaa. Vaikka umpihankeenkin voi lähteä tarpomaan, suosittelemme ensin katsastamaan kaupungin valaistut ja huolletut ladut.

Ja eipäs hätiköidä: ladulle pääsee silti, vaikka suksia löytyisi omasta takaa. Turun kaupungin suksivuokraamosta Impivaarassa voi vuokrata joko perinteisen tai luistelutyylin välinepaketin kaikilla herkuilla. Impivaaran suksivuokraamo on hiihtoloman kunniaksi avoinna 19.-25.2.2024 klo 11-19. Kurkkaa tarkemmat reitit ja ladut alla olevasta linkistä. 

4Seikkailupuisto

Talvilomalla lasten Seikkailupuistossa tehdään ja nähdään viidakko -aiheisia juttuja!

Tutkimaton viidakko -talvilomakurssi 19.–22.2.

Mitä kaikkea viidakko kätkee uumeniinsa ja mikä merkitys onkaan eri lajien väreillä ja ääntelyillä viidakon valtakunnassa? Kurssilla otetaan selvää viidakon viekkauksista ja taidepajassa taiteillaan omia taideteoksia.

Tutkimaton viidakko -näyttely pe–su 23.–25.2. 

Talvilomakurssilaisten tekemät luomukset pääsevät Timantti-teatteriin  näytille osaksi elämyksellistä, vehreää ja interaktiivista viidakkomaailmaa. 

​​​​​​​Lue lisätiedot alla olevasta linkistä.

5Luistelemaan

Kyllä edes kerran hiihtolomalla pitää jäälle päästä. Herätä sisäinen Kiira Korpesi tai Teemu Selänteesi ja suuntaa kohti Turun luistelukeitaita, niitä on täällä mukava valikoima. Ainakin Kupittaanpuiston mutkitteleva luistelumato sekä Parkin kenttä ovat suosittuja luistelupaikkoja. Molemmat ovat aivan Turun keskustan lähettyvillä ja kummassakin vuokrataan myös luistimia, joten bonuspisteet siitä. 

Satoi sitten vaakatasossa lunta tai vettä, sää ei kuitenkaan ole esteenä luisteluhimon iskiessä. Hiihtoloman ajaksi on nimittäin lisätty jäähallien maksuttomia yleisövuoroja ainakin Impivaaran ja Varissuon jäähalleissa. Tutustu kaikkiin Turun luistelupaikkoihin alla olevasta linkistä. 

6Pääkirjaston lastenalue Saaga

Saagan talviloma la–su 17.–25.2.

Pääkirjaston lastenalue Saagassa vietetään sarjakuvien värittämää talvilomaa. Luvassa on suunnistusta, työpajoja, tietokilpailua sekä talven parhaita sarjisvinkkejä.

7Pulkkamäkeen

Pulkkamäki kuuluu hiihtolomaan kuin voisilmä puuroon, ja turkulainen pulkkamäki on kokemus siinä missä paikallinen rusinamakkarakin. Turku on vähän kuin pulkkamäkien Rooma, onhan se rakennettu seitsemälle kukkulalle. Pulkkamäkiä löytyy ainakin Puolalanmäeltä, Hirvensalon hiihtokeskuksen vierestä, Nunnavuorelta ja Impivaarasta. Turun kaupunki ylläpitää montaa pulkkamäkeä, mutta periaatteessa mikä tahansa luminen tai jäinen nyppylä muuntautuu mainioksi mäenlaskupaikaksi, jos asenne vaan on oikea. Kurkkaa kaikki Turun kaupungin ylläpitämät mäet alla olevasta linkistä, valitse mäenlaskuvälineesi ja anna palaa.

8Luontoon ulkoilemaan

Talvisen luonnon hiljaisuudessa rauhoittuu melkoisen tehokkaasti sekä kroppa että mieli. Turun seudulta löytyy lukuisia kivoja päiväretkikohteita luontopoluista kansallispuistoihin, jotka hurmaavat myös talvisin. Lähde vaikka Kurjenrahkan kansallispuistoon – hyvinä lumitalvina sielläkin pääsee hiihtämään levollisen suoluonnon keskellä. Myös Pomponrahkan luonnonsuojelualue pitkospuineen sekä Katariinanlaakson luonnonsuojelualue ovat lumisine maisemineen suoraan kuin lastenkirjojen satumetsästä. Etenkin Ruissalon kansanpuisto on täysin eri kokemus lumivaipan peitossa kuin heinäkuisen Ruisrockin aikaan.

Julkaistu | Päivitetty