Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Viikko sitten Suvi-emäntä hyppäsi kakkosen ratikkaan Kotimäenkadun pysäkiltä ja piipahti kaupungissa asioilla. Varsinainen syy oli käydä ostamassa sitruunoita ja tulitikkuja pääsiäistä varten, kun Kotikokki lehdessä oli niin herkullisen oloinen sitruunakeiton ohje. Onneksi Ruoka- ja Siirtomaakauppa Hämeessä (Iso-Hämeenkatu 4, Puh. 23 96) oli vasta tullut erä näitä happamia herkkuja. Ja niin tuoksuvat jälleen eri herkulliset tuoksut Iso-Kohmon tuvassa, kun pääsiäinen koittaa. Perinteellisessä tuohirovessa kypsytetty mämmi, tuohtuneen oloinen kana ja eri tavoin koristellut ja värjätyt munat siivittävät myös Kylämäen väen pääsiäisen viettoon. Jos käy aika pitkäksi kotona, kun on mämmit ja kiisselit syöty, kannattaa poiketa Luostarinmäellä. Luostarinmäen perinteellinen pääsiäinen on näet avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Luvassa tietovartteja pääsiäisestä, työnäytöksiä ja työpajoja, sekä toki ihan vain nättiä katsottavaa. Ja senkin uhalla, että paljastan liikaa museaalisia salaisuuksia, kerrottakoon Luostarinmäen mämmien olevan Kylämäellä paistetut. Mutta tätä ei kannata liikoja mäellä huudella, ettei tule sanomista. Sitruunakiisseli: 1/2 l vettä, 1kkp sokeria, 3rkl perunajauhoja ja 1 muna vatkataan sekaisin kasarissa ja kiehautetaan hämmentäen. Kiisseli maustetaan 1 sitruunan raastitulla kuorella ja mehulla. #KevättäKohti #Pääsiäinen #Luostarinmäki #KuralanKylämäki #MäkiKuinMäki #KulttuuriaTurussa #VisitTurku
Kuralan Kylämäki
Kuralan Kylämäki on aito 1950-luvun neljän tilan maalaiskylä, jonka alueella on ollut asutusta jo rautakaudelta lähtien. Kylämäen upeissa maisemissa voi ulkoilla ympäri vuoden ja tapahtumien yhteydessä pääsee tutustumaan 1950-luvun arkiseen elämänmenoon ja alueella sijaitseviin rakennuksiin.
turku.fi