Tervetuloa Turkuun – pikaopas pähkinänkuoressa

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

 

Jos luet vain yhden matkavinkkijutun Turusta, olkoon se tämä.

Matkailuinfon löydät Turun kauppatorin kulmalta Monitorista, Aurakatu 8.

KULKEMINEN

Bussilla

Turun alueen paikallisliikenteestä vastaa Föli. Kertalipun (3 €) voi maksaa bussiin noustessa lähimaksulla. Myös käteinen käy busseissa maksuvälineenä, mutta huomioithan, että käteisellä maksettaessa kertalippu maksaa 4 €. Tarjolla myös esimerkiksi vuorokausilippuja (8 €). Lataamalla Föli-sovelluksen voit hoitaa tarvitsemasi lippuostokset puhelimella.

Turusta Naantaliin liikennöivät bussit 6 ja 7.

Turun keskustasta Ruissaloon liikennöi bussi numero 8.

Junalla

Turussa on kolme rautatieasemaa: pääasema, Kupittaa ja Turun satama. Ratahankkeen vuoksi Kupittaan asema toimii väliaikaisena pääteasemana Helsingistä saapuville junille vuoden 2024 loppuun saakka.

Huom!  Väyläviraston ratatyöt aiheuttavat katkon Helsinki–Kupittaa-välin junamatkoissa kesällä 24.6.–28.7.2024. Helsinki–Kupittaa-välin kaikki junat korvataan VR:n mukaan tällä aikavälillä bussikuljetuksilla. Kaikki bussit jatkavat Kupittaalta Turun päärautatieasemalle sekä laivojen kulkuaikoina myös Turun satamaan ja päinvastoin. 

Korvaavien bussien reitit sekä lähtö- ja pysähdyspaikat löydät VR:n sivuilta.

Lue lisää VR:n tiedotteesta 

Katso ajankohtaiset asemajärjestelyt täältä.

Junaliput, aikataulut ja asemat: vr.fi 

Pyörällä

Föli-vuokrapyörillä liikut kesäaikaan kätevästi Turussa ja lähistöllä. Vuokraus on edullista, esim. 2 €/tunti ja 12 €/päivä. 

Toimi näin:

  1. Lataa puhelimeesi Donkey Republic -sovellus ja rekisteröidy.
  2. Etsi pyöräasema (yli 70 ympäri Turkua) ja ota pyörä käyttöön sovelluksen avulla.
  3. Nauti pyöräilystä.
  4. Palauta pyörä vapaavalintaiselle pyöräasemalle ja lopeta vuokraus sovelluksessa. 

Vesillä

  • Föli-vesibussit m/s Ruissalo ja m/s Jaarli liikennöivät kesäaikaan Martinsillan kupeesta lähisaaristoon Ruissaloon ja Pikisaareen. Kyytiin pääsee joukkoliikennelipun hinnalla.

  • Låna-veneet ovat sähkökäyttöisiä piknikveneitä, joita voi vuokrata Vähätorin rannasta Aurajoelle. Kyytiin mahtuu 8 henkeä. 

  • Höyrylaiva s/s Ukkopekka risteilee kesällä päiväaikaan Turusta Naantaliin ja iltaisin Airiston Loistokarille illallisristeilyn merkeissä. 

  • M/s Rudolfina tekee saaristoristeilyjä Aurajoen Saaristolaivasatamasta käsin.

  • Turun kaupungin virkistyssaarelle Vepsään vie Aurajoelta m/s Lily.

  • Ruotsinlaivat vievät Turun satamasta 11 tunnin saaristoristeilyille, Maarianhaminaan tai Tukholmaan. Tarkemmat tiedot ja liput: Viking Line tai Tallink-Silja

Muita tapoja päästä saaristoon »

POIMINTOJA TAPAHTUMISTA 2024

 

Katso Turun tapahtumakalenteri »

Katso Naantalin tapahtumakalenteri »

NÄKEMISTÄ JA TEKEMISTÄ

Ruissalo – Turun lähisaariston luonto- ja historiakohde, joka tunnetaan mm. lehtometsistä ja pitsihuviloista. Kohteita:

Bussi 8 keskustasta tai Föli-vesibussi Aurajoelta.

Saariston Rengastie – Noin 250 kilometrin mittainen matkailureitti vie Turusta pitkälle saaristoon ja takaisin pyörällä, autolla tai patikoiden. Matka saarelta toiselle taittuu siltojen, lossien ja lauttojen avulla. Reitin varrella on nähtävyyksiä ja matkailupalveluja.

Ohjeet ja vinkit Rengastielle ja muille saaristoreiteille sekä lauttavarauksiin:
rengastie.fi

Museoita

Mahtavien museoiden Turku – 10 tärppiä! »

Vanhakaupunki – Turun vanhakaupunki käsittää Turun tuomiokirkon, Vanhan Suurtorin ja Aurajoen toisella puolella sijaitsevan Vähätorin ympäristöineen. Kuvauksellisella alueella on paljon hyviä ravintoloita ja useita gallerioita sekä museoita. Kirkkopuiston terassi kokoaa yhteen usean paikallisen ravintolan tarjonnan kesäaikaan. 

Opastettuja kierroksia Turussa – Teemalliset kävelykierrokset ovat mainio tapa tutustua Turun historiaan ja nykypäivään. Tutustu valikoimaan, jonka nimetkin houkuttelevat: Paskareissu Turussa, Pimeä Keskiaika, Aaltojen Turku… Valikoimassa on myös lapsiperheille suunniteltuja kierroksia.
 

Kattobaareja

Walo Rooftop Bar toimii Original Sokos Hotel Wiklundin huipulla ja avaa näköalat Turun keskustan ja kauppatorin ylle 10. kerroksesta.

Kuppis Rooftop Bar puolestaan kruunaa Sokos Hotel Kupittaan. Näkymät antavat itäiseen keskustaan, mm. yliopiston kampusalueen yli aina Turun tuomiokirkolle asti.

Börs Katto sijaitsee kauppatorin laidalla, Scandic Hamburger Börsin 9. kerroksessa, ja tarjoaa hyvät näkymät uudistuvan torialueen ja keskustan kattojen ylle.

Katso lisää ravintoloita tästä.

Matkailuneuvonta

Visit Turun matkailuneuvonta toimii Kauppatorin kulmalla Monitorissa (Aurakatu 8).

Julkaistu | Päivitetty