Tilastot

Heinäkuun tilastoista

Rekisteröidyt yöpymiset jäivät Turussa 5 % viime vuoden heinäkuusta ja yöpymisvuorokausia kirjattiin 158 000, ulkomaisten yöpymisten määrä kuitenkin kasvoi 19 % (osuus 13 %). Keskimääräiset huonehinnat jäivät noin 5 % vuoden 2022 tasosta ja rekisteröidyn majoitusmyynnin kokonaiskannattavuus laski. Turun markkinaosuus kaikista Suomen rekisteröidyistä yöpymisistä oli 4,9 % (-0,2 prosenttiyksikköä).

Vuoden 2023 alusta mitattuna Turussa ollaan kuitenkin edellä viime vuotta, niin yöpymisissä kuin kannattavuudessakin, ja etenkin kansainvälisten yöpymisten määrä on ollut vahvassa kasvussa. Suurimmat lähtömarkkinat Turkuun ovat Ruotsi, Saksa sekä Yhdysvallat, joista viimeisimmästä saapuneiden matkustajien määrä on noussut merkittävästi koronapandemian jälkeen.

Turun lentoasemalla nähtiin heinäkuussa 44 % kasvu viime vuodesta, joka tarkoitti kentälle yhteensä 21 240 matkustajaa. Hurjista kasvuluvuista huolimatta matkustajamäärät ovat edelleen vain noin puolet huippuvuoden 2019 luvuista. Turun Sataman matkustajamäärissä jäätiin heinäkuussa -15 % viime vuodesta. Kansainvälisiä risteilykäyntejä oli kolme, tuoden alueelle vajaat 2000 matkustajaa.


Lounaistiedon tilastot
Matkailun edistämiskeskuksen tilastot (visitfinland.fi)

Tilastot Turku

Ladataan

Tilastot Varsinais-Suomi

Ladataan