Organisaatio

Visit Turku Archipelago

Visit Turku Archipelago (VTA) on Turun, Naantalin ja Paraisten kaupunkien perustama matkailun alueellista markkinointia, myyntiä ja kehittämistä johtava yhtiö, joka aloitti virallisesti toimintansa 1.1.2023. VTA ei ole alueellinen brändi, vaan ainoastaan yhtiön nimi. Yhtiö vastaa jatkossa uuden alueellisen brändin rakentamisesta sekä markkinoinnista sen kautta kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla. Yhtiön ensisijaisena tavoitteena on alueen matkailuelinkeinon kehittyminen ja kasvu, ja näin ollen sen tärkeimpiä kumppaneita ovat Turun seudulla ja saaristossa toimivat yritykset. VTA tekee yhteistyötä myös sellaisten yritysten kanssa, jotka eivät toimi yhtiön osakaskuntien alueella.

Turussa yhtiö on ottanut haltuunsa Visit Turun toiminnan, brändin ja henkilöstön, Naantalissa ja Paraisilla visit-organisaatiot jatkavat toimintaansa, mutta tiiviisti yhteistyössä VTA:n kanssa erityisesti markkinoinnin ja koko aluetta koskevan kehitystyön saralla. Visit Turku, Visit Naantali ja Visit Parainen säilyvät niin ikään brändeinä ja verkkopalveluina. Jatkossa VTA:n tavoitteena on kehittää alueen verkkopalveluista saumattomasti matkailijaa palveleva, selkeä kokonaisuus, mikä tarkoittaa käytännössä päällekkäisen tekemisen karsimista sekä jokaisen brändin ja palvelun uudelleenasemointia palvelemaan alueellista myyntiä ja markkinointia. 

Visit Turku Archipelago on valmistellut strategiaa syksyn ja alkukevään ajan, ja esittelee valmiin työn vuoden 2023 aikana. Tässä yhteydessä esittäytyy myös VTA:n johtoryhmä, johon kuuluvat kehitysjohtaja Anne Muurinen, digijohtaja Olli Ylioja,  myyntijohtaja Laura Kaijanto, markkinointijohtaja Johanna Alho sekä alueen saavutettavuuden ja erityisesti lentoyhteyksien kehityksestä vastaava Carol Aren. VTA:n toimitusjohtajana toimii Kristiina Kukkohovi, jolla on laaja kokemus matkailualan vaativista johtotehtävistä mm. Finnairilta sekä Lapin matkailusta.

VTA:n työn etenemistä ja muita kuulumisia voit toistaiseksi parhaiten seurata LinkedInissä: linkedin.com/company/visit-turku-archipelago

Visit Turku

Visit Turku -brändi jatkaa Turun kaupungin matkailubrändinä, jota Visit Turku Archipelago hallinnoi.

Turku Touring Oy

Turku Touring Oy on toiminut Visit Turun myyntitoimintojen teknisenä ja vastuullisena osapuolena.