Vastuullisuus

Visit Turku Archipelago pyrkii omalla toiminnallaan ja esimerkillään kannustamaan yhteistyöyrityksiään kehittämään omaa toimintaansa kestävän matkailun sertifioinnin saavuttamiseksi. Matkailukohteena Turulle on ensisijaisen tärkeää, että alueen yritykset ovat sertifioitu vastuullisiksi toimijoiksi.

Alueorganisaationa Visit Turku Archipelago vahvistaa markkinointiviestinnällä alueen vetovoimaisuutta vastuullisuusasioissa sekä tarjoamalla vastuullisesti tuotettuja matka- ja retkipaketteja.

Vastuullisuus on matkakohteelle ja alan yrityksille kilpailuvaltti. Tulevaisuudessa vain vastuulliset matkailuyritykset pysyvät mukana kilpailussa, sillä matkailijat ja yhteistyökumppanit suosivat vastuullisia kohteita. Vastuullisuus ei ole yritykselle vain taakka, vaan myös hieno mahdollisuus tuottaa uusia palveluja ja uutta liiketoimintaa.

Visit Turku Archipelagolla on myös tärkeä kannustajan rooli, koska organisaatio toimii läheisessä yhteistyössä alueen matkailuyritysten kanssa. Saaristo- ja kulttuurikaupunki Turku voi olla aidosti vastuullinen matkakohde vain siten, että paikalliset matkailualan yritykset lähtevät mukaan yhteiselle vastuullisuuden kehityspolulle.

Vastuullinen matkailu on toimintaa, joka on ekologisesti, taloudellisesti, sosiokulttuurisesti ja eettisesti kestävää. Käytännössä vastuullisuus voi näkyä esimerkiksi matkailuyrityksen pyrkimyksenä vähentää ruokahävikkiä tai paikallisen kulttuuriperinnön vaalimisena. Vastuullisuus on matkailualan ja matkailijoiden yhteinen asia.

Tälle sivustolle kootaan tietoa Turun matkailun kestävän kehityksen toimista sekä vinkkejä siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa omilla toimillaan ja auttaa rakentamaan vastuullista matkailukohdetta. 

Visit Finlandin kestävän matkailun periaatteet

Tutustu myös Visit Finlandin kestävän matkailun periaatteisiin, jotka viitoittavat tietä kestävämmälle matkailu-Suomelle.

Kestävän matkailun periaatteet

Kiinnostuitko vastuullisuudesta?

Jos sinulla on kysyttävää vastuullisuustoimista tai siitä, miten voisit itse lähteä toteuttamaan vastuullisuutta toiminnassasi, ole meihin yhteydessä. Autamme mielellämme kaikessa, missä voimme ja ohjaamme eteenpäin oikeiden tahojen suuntaan.

Kehitysjohtaja, Visit Turku Archipelago
Anne Muurinen
anne.muurinen@visitturkuarchipelago.fi