Foodien ruokatärpit Turkuun

Onko sinullakin erityinen elämysten nälkä? Lähde Turkuun syömään hyvin ja nauttimaan, vaikkapa ihan vaan siksi että voit.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Matkamotiiviksi sopivia ravintoloita

Kakolanruusu kukoistaa holveissa, joissa ennen säilytettiin vankien omaisuutta lusimisen aikana. Näennäisen simppeli, rouhea ruoka tehdään usein avotulella, ja se maistuu. Kolme sanaa sinulle: tilatkaa Kakolan pidot

Kaskis on Turun kulinaarinen polttopiste. Kaskis sai ensimmäisenä Helsingin ulkopuolisena ravintolana Michelin-tähden 2022, ja ihan syystäkin.

Smör on Turun ravintoloista ehkä lähimpänä klassista fine diningia, vaikkei sielläkään kyllä harrasteta ylimääräistä jäykistelyä. Skandinaavista, sesongin mukaista ruokaa tunnelmallisissa kiviholveissa, kyytipojaksi mainiot viinit ja huomaavainen palvelu.

Hügge kuuluu uuden aallon paikkoihin, joissa kasvisruoka ja kulinarismi kohtaavat mukavissa merkeissä. Sijainti Turun the ravintola-aukiona tunnetun Vähätorin laidalla täydentää mainion paketin.

Nooa toimii Aurajoen vierasvenesatamassa ja houkuttelee siten myös hyvän päälle ymmärtäviä veneilijöitä. Kannattaa tänne kyllä kävellä keskustastakin – alle pari kilsaa –, sillä Nooan kattoterassi on kaupungin kivoimpia paikkoja istua kaunista kesäiltaa.

Roster houkuttelee sinut tuomiokirkon taakse, Turun vanhan kaupungin mukulakivettyyn pyhimpään. Rennossa ravintolassa on luvassa muhkeita makuja ja modattuja klassikkoja Kari Aihisen keittiöstä. 

Gustavo on Läntisen Rantakadun viimeinen ravintola ennen Tuomiokirkkosiltaa, ja saattaa sijaintinsa vuoksi jäädä vähän katveeseen. Gustavo kannattaa kuitenkin tietää, koska viinit ja Välimeri. Ja tietysti se mahtava pizza.

Sergio’s on neljän turkulaistuneen italialaisen ravintola, joka sekin keulii mielettömällä pizzalla ja itse maahantuomillaan viineillä, Italiastapa tietenkin. Bonusta sijainnista Aurajokirannan pittoreskeimmassa puutalossa. 

E. Ekblom tunnetaan loistavana drinkki- ja viinipaikkana, mutta hyvä on keittiökin. Sinne siis, kun haluat koukuttavan kokemuksen keskellä kauneinta jokirantaa. 

Hotelleja herkuttelijoiden makuun

  • Turun Seurahuone on ihana putiikkihotelli, joka sopii nautinnolliseen ruokareissuun kuin voi saaristolaisleivälle. Keskeinen sijainti tarjoaa kävelymatkan kaikkiin tarinamme ravintoloihin. Omasta takaa mm. hyvä aamiainen ja brunssi Gunnarissa. 
  • Hotel Centro on aito ja alkuperäinen perhehotelli, jonka sijainti kivenheiton päässä Turun torilta ei voisi olla keskeisempi.
  • Scandic Plaza edustaa Erik Bryggmanin alkuperäistä funkkisarkkitehtuuria kävelykadun varrella.
  • Scandic Julia on Turun hotelleista lähin, kun puhutaan mainiona ravintolakeskittymänä tunnetun Vähätorin ravintoloista.
  • Radisson Blu Marina Palacesta moni tykkää, ovathan sen jokinäkymät niin komeat kuin Turussa olla ja saattaa.
  • Original Sokos Hotel Kupittaa Helsingin juna tuo suoraan perille, ja lähellä ovat niin Kupittaanpuisto kuin Hämeenkadun mainot ravintolat.  

Ja jos näistä ei mikään just natsaa, niin lisää Turun hotelleja ja muita majapaikkoja löydät täältä.

Teksti Liina Komi. Kuvat Jemina Sormunen.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?