Herkuttelua aamusta iltaan: Makumatka Turussa

Tervetuloa makumatkalle Turkuun! Näillä vinkeillä syöt kuin turkulainen.
Kun herkuttelet itsesi Turun halki, pysyt taatusti kylläisenä aamusta iltaan.

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Aamu alkaa aalla, elikäs aamiaisella

Turun lukuisat hotellit ovat mainio vaihtoehto aamiaiselle! Ja parasta on, että  aamiaiselle pääsee, vaikka et hotellissa majoittuisikaan. Sokos Hotel Wiklundin Trattoria sekä Radisson Blu Marina Palace hemmottelevat nälkäistä ruokailijaa runsaalla buffet-aamiaisella viikon jokaisena päivänä. Myös kauppatorin kulmalla sijaitsevasta ikonisesta Scandic Hamburger Börssistä saat puhtia ja energiaa päivääsi monipuolisella aamiaisella. Onhan aamiainen päivän tärkein ateria! 

Kymmenvuotias Fabbes Cafe taas mainostaa itseään Turun kivoimpana kahvilana, ja se tarjoilee aamiaista, johon kuuluu muun muassa puuroa, munakasta, Fabben leipää, hilloa, mehua ja kahvia. Sympaattinen Fabbes Cafe on tunnettu herkullisista, omatekoisista tuotteistaan. Paikka on opiskelijoiden suosiossa, sillä se sijaitsee lähellä Turun korkeakouluja, vain kivenheiton päässä Turun tuomiokirkosta.

*Aamiaista Turussa tarjoilevat lisäksi myös esimerkiksi Fazer Cafe Aurakatu, Helmikahvila ja Bistro Elli.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone
Aurajoenranta

Piknik-lounas, jokirannassa totta kai

Aamiaisen jälkeen on hyvä hetki kierrellä Turun keskustan putiikeissa tai piipahtaa vaikka museossa. Etsi samalla sopiva piknik-paikka, ja lähde etsimään lounaan aineksia Turun kauppatorilta ja Kauppahallista.

Turun torilta löydät esimerkiksi Lindrothin ja Sorrin hurmaavat, salaatteja ja sesongin parhaita vihanneksia tarjoilevat myyntipöydät. Ne ovat taattua Instagram-materiaalia, joten muista napata kuvia! Torilta löydät myös esimerkiksi hedelmiä, marjoja ja mainiota savukalaa. Piknik-herkkuja voit täydentää Turun kauppahallin valikoimalla: saisiko olla leipää, juustoja tai vaikka sushia tai kevätrullia? Hallin ravintolat löydät Linnankadun puoleisesta päästä, ja sieltä saat mukaan vaikka valmiin lounasannoksen. Turku-pulla! Muista myös turkulaisen leipomo MBakeryn Kauppahallissa sijaitsevasta Piece of Cake -kahvilasta löytyvät Turku-tuotteet: suosittu Turku-suklaa, lakupallot ja kinuskikermalla täytetty Turku-pulla!

* Torilla kannattaa juoda torikaffet!  Ole tarkkana, saatat nähdä kuuluisan valtavan kokoisen lokin, joka jonottaa muina lokkeina asiakkaiden joukossa milloin millekin tiskille.

*Turun kauppahallissa kannattaa ihastella Herkkunuotan ja S. Wallinin monipuolista kalatuotteiden tarjontaa. Jos kasvisruoka kiinnostaa, muista Roots Kitchen! Hallista löytyy uusi, herkullisia buneja tarjoileva Mad Bun

Turun Kauppahalli/ Julia Kivelä

Tält pualt tois pual Förillä

Lounaan jälkeen sopii taas kävellä, tai paseerata, kuten Turussa sanotaan. Ehkä kävelet aina Turun linnalle asti? Matkalle sopii myös merellistä Turkua esittelevä merikeskus Forum Marinum ja sen pihalla sijaitseva kookas Päivänkakkara-taideteos. Anna kameran taas laulaa! Muista myös ajella kaupunkilautta Förillä tält pualelt jokke tois pual, ja nauti jäätelö vastarannalla!

*Jos haluat pidemmälle reissulle laineille, Fölin vesibussi kuljettaa Turusta Ruissaloon, ja kyytiin pääset bussilipun hinnalla! Höyrylaiva Ukkopekka taas kulkee Turusta Naantaliin ja tiettyinä iltoina Loistokarille – siellä luvassa on tanssit.

Kello viiden tee 1700-luvulla

Joko taas on nälkä? Taitaa olla iltapäiväteen aika! Aurajokirannassa sijaitsevan Apteekkimuseon kyljessä toimiva kahvila Cafe Qwensel suojaisine sisäpihoineen on kuin aikamatka menneeseen maailmaan. 1700-luvun miljöössä tarjoillaan omatekoisia herkkuja, esimerkiksi tuoreita norjanmunkkeja, maukkaita skonsseja ja herkullisia suolaisia piiraita.

*Muita jokirannan suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Domcafe, Cafe Carre, Cafe Art, Cafe Sirius, Kahvila Paawo ja Cafe Pegasus. Testaa myös Cafe Ankan suosittuja munkkeja!

Cafe Qwensel
Café Art

Olisiko välijuoman paikka?

Nyt on syöty niin paljon, että tarvitaan jotain muuta: on aika nousta johonkin Aurajoen lukuisista jokilaivoista ja nauttia virkistävistä juomista! Jokilaivojen kansipaikoilta on mukava tähyillä rannalla kulkijoita ja nauttia musiikista ja auringosta. Ravintolalaivoja löytyy jokirannasta niin monta, että jokaiselle löytyy niistä mieluinen paikka!

*Ravintolalaivat pysyvät paikoillaan, mutta Aurajoen helmet Jakke Jokilautta ja Aura kulkevat Auransillan ja Suomen Joutsenen välillä ilman aikataulua. Kyytiin voit hypätä miltä tahansa jokirannan pysäkiltä! Lautoille on pääsymaksu.

Aurajoenranta

Sulosointuja ja vielä vähän yöpalaa

Illan tullen on aika siirtyä laivoilta Kirkkopuiston suurterassille, joka kohoaa Turun tuomiokirkon kupeessa. Kirkkopuiston terassilta löytyy laaja kattaus erilaisia juomia sekä laadukasta ruokatarjontaa, josta vastaavat turkulaiset ravintolat. Terassista suuri osa on suojaista puistikkoa, jonne ilta-aurinko paistaa. Loikoile siis räsymatolla – hyvällä tuurilla saat samalla kuunnella live-jazzia! Kun ilta on kääntynyt yöksi, ja vatsassa on yhä pieni kolo, on aika testata vielä yksi klassikko: Kaskenmäessä sijaitseva Mantun grilli ja sen kuuluisat makkispekkikset eli makkaraperunat. Ota ne kaikilla mausteilla, niin nälkä pysyy taatusti loitolla koko yön.

*Hampurilaisketju Hesburger on kotoisin Turusta, joten yöpalaksi sopii myös kerros. Sen salaisuus on Hesen kuuluisissa majoneeseissa! Aidot turkulaiset syövät myös ranskanperunat eli ranut Hesen majoneesin kera.

Kirkkopuiston Terassi
Kirkkopuiston Terassi

Teksti Heli Nieminen, Kuvat Visit Turku

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?