Kauppoja, kirppareita & putiikkeja – shoppailua Turussa x 15

Mitkä ovat parhaat shoppailupaikat Turun keskustassa? Tässä tulee vinkit kirppareista putiikkeihin ja kauppakeskuksiin!

Jaa sivu

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Ai mitä shoppailumahdollisuuksia Turussa on? Kiva kun kysyit. Ensinnäkin, Turun keskusta on kooltaan mukavan kompakti. Kävelyetäisyydeltä löytyy siis tarjontaa muodista matkamuistoihin ja tavarataloista pikkuputiikkeihin.

Toiseksi, Turussa shoppailijan on myös helppo olla vastuullinen. Aktiivinen designkaupunki kuhisee eettistä sekä persoonallista suunnittelua, ja samoin second hand -liikkeiden kiva kirjo lisää mahdollisuuksia shoppailla kestävästi.

Tässä muutamia suosituksia ostoksille!

Keskustan vakkarit

Hansakortteli – Hansa tulee aika varmasti ensimmäisenä mieleen, kun ajattelee Turun keskustassa shoppailua. Kaiken kattava korttelikauppakeskus Kauppatorin laidalla on toivottanut tervetulleeksi niin turkulaisia kuin Turussa vieraileviakin jo 30 vuoden ajan. Kinaa ei helpolla tule liikkeistä saati ruokapaikoista, sillä valikoimaa löytyy kiitettävästi useammasta kerroksesta.

Designia kaipaavan kannattaa muuten katsastaa Niinmun design, joka tuo Turkuun vastuullisesti tuotettua muotia saaristosta. Ja tietysti Hansassa on myös legendaarinen Turun Stockmann, joka on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1982. 

Wiklund – Mitäs sieltä toiselta puolelta Kauppatoria löytyy? Wiklund, kavereiden kesken Wikke, on ilahduttanut turkulaisia shoppailijoita jo vuodesta 1907: ensin rautakauppana ja sittemmin Sokos-tavaratalona. 

Jos voimat ehtyvät kesken shoppailukierroksen, Wiklundin ruokapaikoista löytyy pelastus. Esimerkiksi eurooppalaishenkinen all day -kortteliravintola Wine Bar Axel W on täydellinen viinittelyyn ja pikkupurtavaan.

Turun Kauppatori – Turun uusi Kauppatori on ollut varsinainen kohutori pitkän rakennusurakkansa kanssa, mutta nyt ollaan jo voiton puolella. Mukulakivet, torikojut ja uudenkarheat paviljongit ovat symppis näky keskellä kaupungin ydintä. Sinne vaan ostoksille, ravintolaan tai kahville. 

Turun Kauppahalli – Paikallisten lähituottajien herkkutaivas, loistavia ravintoloita ja kahviloita. Jos kaipaat muutakin kuin murkinaa, koukkaa kurkkaamaan Nostalgia Shop Wanha Turku. Myynnissä on hauskoja erikoisuuksia, kuten pieniä pulloja Aurajoen vettä. 

Pikkuputiikkeja ja designia

Kiinnostaisiko löytää kotiin ihania juttuja ja kivoja tuliaisia suomalaisilta brändeiltä? Turku on tähän oikea osoite. Paikallisten designputiikkien lisäksi hienoja juttuja voi löytää Turun museoiden omista museokaupoista ja muista pienemmistä myyntipaikoista.

PUF – Kotimaisille brändeille omistautunut tyylikäs PUF löytyy Turun pääkirjaston kulmilta. Saman katon alla voi hiplata ja himoita suomalaisen designin tunnettuja ja nousevia brändejä. Jos et millään pääse paikalle, tilaa ihanuuksia kotiovelle verkkokauppasta. 

KUI Design – Upeita koruja, vaatteita, sisustustuotteita ja kaikkea pientä kivaa. Kurkkaa ainakin turkulaisen kansallisherkun ilosanomaa julistavat veikeät Piispis-tuotteet sekä ikisuosikki Varför Paris vi har ju Åbo -tuotteet.

Hyvän fiiliksen turkulaisputiikki edustaa paikallista ammattitaitoa. Useimmat tekstiilituotteet ommellaan joen toisella puolella Manillan vanhassa tehdaskiinteistössä.

Luostarin Välikadun makasiinimyymälät – Pikkuisen piilossa oleva historiallinen Luostarin Välikatu löytyy ihan ydinkeskustasta. Kapealla kadulla paikalliset käsityöläiset myyvät valmistamiaan metallituotteita, puutuotteita, tekstiiliä, sisustustuotteita ja koruja.

Turun museokaupat – Muista museokaupat! Museovierailun ohella kannattaa aina kurkata tarjonta, sillä Turun museoiden omissa museokaupoissa on myynnissä vaikka kuinka persoonallisia juttuja. Postikortteja, julisteita, leluja, kirjoja ja muita ilahduttavia erikoisuuksia.

Luonkos and Friends – Käsin tehtyä luonnonkosmetiikkaa suloisessa showroomissa Turun keskustassa. Hoitavat ja söpösti pakatut tuotteet tehdään Naantalissa ja niiden taustalla on kolmen naisen huikea idea sekä paljon yrttien keräilyä, keittelyä ja rakkautta. Todellista lähiluonnonkosmetiikkaa.

Sanoiko joku second hand?

Jos sydämesi sykkii second handille, tervetuloa tsekkaamaan Turun omat aarteet. Ydinkeskustasta löytyy monta laadukasta paikkaa, jotka voi koluta läpi samalla kierroksella. Tässä muutama vakkarisuosikki, ja lisäähän löytyy googlettamalla.

Best from the past – Särmikäs ja rohkea vintage-aarreaitta toimii rouheassa ratapihamiljöössä. Parasta: laaja valikoima eri aikakausien vaatteita sekä mielettömän hyvä asiakaspalvelu. 

Dirty Hippies Lifestyle – Vaatteiden, kenkien ja asusteiden lisäksi kiva valikoima luonnonkosmetiikkaa ja kodin sisustus- & siivousjuttuja. Rento meininki ja ihanat omistajat! 

Maanantaimarket – Pastellivärinen putiikki on söpö kuin mikä. Ihan kuin astuisi second handin karkkikauppaan! Vaatelöytöjen lisäksi myynnissä on myös Maanantaimallin koruja, Frukt Coffee Roasterin kahvia sekä värikkäitä Blomman kuivakukkakimppuja. 

Merkitys 2nd Hand Shop – Tyylikäs kierrätettyjen vaatteiden, kenkien ja asusteiden putiikki, jonka rekeissä on toisinaan aarteita myös miehille. Erikoisuutena värikäs oma korumallisto. 

Ecolocal Market – Ekologisen lifestyle-myymälän, vaatelainaamon ja second hand -putiikin kombo. Suloinen sekoitus parhaita paikallisia brändejä ja laadukkaita second hand -löytöjä.

Teksti Jemina Sormunen. Kuvat Terri Vahtera.

Julkaistu | Päivitetty

Ei sua nää kiinnostais?